Суп «Холодник» з буряком - рецепт
У спекотні дні перші страви, хочеться урізноманітнити більш освіжаючими і легкими варіантами. В першу чергу, мова йде, звичайно, про холодні супи. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати холодник – білоруський варіант російської окрошки.
Інгредієнти:
відварений буряк – 505 г;
яйце – 5-6 шт.;
свіжий огірок – 85 м;
свіжа зелень;
спеції;
кефір – 3 л.
Приготування
Відварну буряк очищаємо і шаткуємо на крупній тертці. Огірки дрібно рубаємо, а готуємо яйця круто і подрібнюємо. Тепер змішуємо всі інгредієнти в каструлі, приправляємо спеціями і заливаємо холодним кефіром. Прикрашаємо блюдо рубаною зеленню і розливаємо суп холодник з буряком по тарілках.
Інгредієнти:
буряк – 165 г;
огірок – 135 г;
яйця – 155 г;
зелені пір'я цибулі – за смаком;
кефір – 855 мл;
спеції;
сметана нежирна – 35 мл
Приготування
Буряк відварюємо, остуджуємо і натираємо в глибоку каструлю. Готуємо яйця круто, чистимо, подрібнюємо кубиками і кидаємо до буряка. Зелена цибуля і огірки дрібно рубаємо, відправляємо в каструлю і приправляємо всі інгредієнти за смаком спеціями. Кладемо трохи сметани, ретельно все перемішуємо і заливаємо холодним кефіром.
Інгредієнти:
кефір – 980 мл;
бульйон курячий – 980 мл;
буряк – 3 шт.;
куряче філе – 455 г;
картопля – 2 шт.;
яйце – 5 шт.;
свіжий огірок – 135 г;
сметана нежирна – 55 мл;
цибулина – 05 шт.;
свіжа зелень;
спеції.
Приготування
Буряк і картоплею ретельно промиваємо і акуратно опускаємо в каструлю з киплячою підсоленою водою. Проварюємо овочі хвилин 45 до м'якого стану. Яйця складаємо в ковшичек з водою і теж відправляємо на вогонь на 10 хвилин. Далі знімаємо з плити, охолодити і очистити від шкаралупи.
В окремій каструлі кип'ятимо воду, підсолюємо її і опускаємо промите філе з очищеної цибулиною. Готуємо м'ясо 20 хвилин з моменту закипання. Після цього акуратно виймаємо його, викладаємо на тарілку і охолодити. Кефір розбавляємо процідженим холодним курячим бульйоном, додаємо терту буряк і перемішуємо. Накриваємо кришкою і ставимо на годину в холодильник.
Не гаючи часу, відварну картоплю очищаємо і кришимо невеликими кубиками. Такими ж шматочками, подрібнюємо куряче філе і огірки. Зелень обполіскуємо, рубаємо ножем, а яйця звільняємо від шкаралупи і шаткуємо кубиками. Тепер з'єднуємо в мисці всі продукти, заливаємо сметаною, підсолюємо за смаком і добре перемішуємо. Готовий салат викладаємо в каструлю і відправляємо суп «Холодник» з буряком на кефірі знову в холодильник.
Рецепт супу «Холодник» з буряком
Інгредієнти:
Приготування
Відварну буряк очищаємо і шаткуємо на крупній тертці. Огірки дрібно рубаємо, а готуємо яйця круто і подрібнюємо. Тепер змішуємо всі інгредієнти в каструлі, приправляємо спеціями і заливаємо холодним кефіром. Прикрашаємо блюдо рубаною зеленню і розливаємо суп холодник з буряком по тарілках.
Литовський суп «Холодник» з буряком і кефіром
Інгредієнти:
Приготування
Буряк відварюємо, остуджуємо і натираємо в глибоку каструлю. Готуємо яйця круто, чистимо, подрібнюємо кубиками і кидаємо до буряка. Зелена цибуля і огірки дрібно рубаємо, відправляємо в каструлю і приправляємо всі інгредієнти за смаком спеціями. Кладемо трохи сметани, ретельно все перемішуємо і заливаємо холодним кефіром.
Рецепт супу «Холодник» з буряком на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Буряк і картоплею ретельно промиваємо і акуратно опускаємо в каструлю з киплячою підсоленою водою. Проварюємо овочі хвилин 45 до м'якого стану. Яйця складаємо в ковшичек з водою і теж відправляємо на вогонь на 10 хвилин. Далі знімаємо з плити, охолодити і очистити від шкаралупи.
В окремій каструлі кип'ятимо воду, підсолюємо її і опускаємо промите філе з очищеної цибулиною. Готуємо м'ясо 20 хвилин з моменту закипання. Після цього акуратно виймаємо його, викладаємо на тарілку і охолодити. Кефір розбавляємо процідженим холодним курячим бульйоном, додаємо терту буряк і перемішуємо. Накриваємо кришкою і ставимо на годину в холодильник.
Не гаючи часу, відварну картоплю очищаємо і кришимо невеликими кубиками. Такими ж шматочками, подрібнюємо куряче філе і огірки. Зелень обполіскуємо, рубаємо ножем, а яйця звільняємо від шкаралупи і шаткуємо кубиками. Тепер з'єднуємо в мисці всі продукти, заливаємо сметаною, підсолюємо за смаком і добре перемішуємо. Готовий салат викладаємо в каструлю і відправляємо суп «Холодник» з буряком на кефірі знову в холодильник.
Рекомендуємо добрі рецепти
Холодник на кефірі
В пору спекотних днів зовсім не хочеться перевантажувати організм складними наваристими стравами. І рецепти різноманітних холодних супів тут дійсно
Холодник з буряка на кефірі
Чудовим варіантом щільно пообідати, при цьому не пресытив шлунок, стане смачний холодник, докладні рецепти якого описані в статті. Розповімо, як
Холодний борщ з буряків - рецепт
Холодний борщ з буряків відомий також як холодник або борщ. Його можна зробити в літню спеку, і ви не залишитеся голодними, коли немає бажання, є
Як приготувати холодник?
Холодник - чудова альтернатива трохи набридлою окрошку. Є величезна кількість способів зробити холодник, ми розповімо вам про найбільш популярних з
Холодний суп з буряка
Холодний суп з буряка - це просте і літнє блюдо, відоме також як ботвінья, «холодник» або «борщ». Давайте з вами розглянемо найбільш цікаві рецепти
Борщ з маринованої буряків
Борщ - популярне російське блюдо з категорії борщів. Рецептів його створення в даний час досить багато. І зараз ми розберемося, як зварити борщ з