Вернуться назад Распечатать

Суп «Холодник» з буряком - рецепт

Суп «Холодник» з буряком - рецепт
У спекотні дні перші страви, хочеться урізноманітнити більш освіжаючими і легкими варіантами. В першу чергу, мова йде, звичайно, про холодні супи. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати холодник – білоруський варіант російської окрошки.

Рецепт супу «Холодник» з буряком


Інгредієнти:

  • відварений буряк – 505 г;

  • яйце – 5-6 шт.;

  • свіжий огірок – 85 м;

  • свіжа зелень;

  • спеції;

  • кефір – 3 л.


  • Приготування
    Відварну буряк очищаємо і шаткуємо на крупній тертці. Огірки дрібно рубаємо, а готуємо яйця круто і подрібнюємо. Тепер змішуємо всі інгредієнти в каструлі, приправляємо спеціями і заливаємо холодним кефіром. Прикрашаємо блюдо рубаною зеленню і розливаємо суп холодник з буряком по тарілках.

    Литовський суп «Холодник» з буряком і кефіром


    Інгредієнти:

  • буряк – 165 г;

  • огірок – 135 г;

  • яйця – 155 г;

  • зелені пір'я цибулі – за смаком;

  • кефір – 855 мл;

  • спеції;

  • сметана нежирна – 35 мл


  • Приготування
    Буряк відварюємо, остуджуємо і натираємо в глибоку каструлю. Готуємо яйця круто, чистимо, подрібнюємо кубиками і кидаємо до буряка. Зелена цибуля і огірки дрібно рубаємо, відправляємо в каструлю і приправляємо всі інгредієнти за смаком спеціями. Кладемо трохи сметани, ретельно все перемішуємо і заливаємо холодним кефіром.

    Рецепт супу «Холодник» з буряком на кефірі


    Інгредієнти:

  • кефір – 980 мл;

  • бульйон курячий – 980 мл;

  • буряк – 3 шт.;

  • куряче філе – 455 г;

  • картопля – 2 шт.;

  • яйце – 5 шт.;

  • свіжий огірок – 135 г;

  • сметана нежирна – 55 мл;

  • цибулина – 05 шт.;

  • свіжа зелень;

  • спеції.


  • Приготування
    Буряк і картоплею ретельно промиваємо і акуратно опускаємо в каструлю з киплячою підсоленою водою. Проварюємо овочі хвилин 45 до м'якого стану. Яйця складаємо в ковшичек з водою і теж відправляємо на вогонь на 10 хвилин. Далі знімаємо з плити, охолодити і очистити від шкаралупи.
    В окремій каструлі кип'ятимо воду, підсолюємо її і опускаємо промите філе з очищеної цибулиною. Готуємо м'ясо 20 хвилин з моменту закипання. Після цього акуратно виймаємо його, викладаємо на тарілку і охолодити. Кефір
    Суп «Холодник» з буряком - рецепт
    розбавляємо процідженим холодним курячим бульйоном, додаємо терту буряк і перемішуємо. Накриваємо кришкою і ставимо на годину в холодильник.
    Не гаючи часу, відварну картоплю очищаємо і кришимо невеликими кубиками. Такими ж шматочками, подрібнюємо куряче філе і огірки. Зелень обполіскуємо, рубаємо ножем, а яйця звільняємо від шкаралупи і шаткуємо кубиками. Тепер з'єднуємо в мисці всі продукти, заливаємо сметаною, підсолюємо за смаком і добре перемішуємо. Готовий салат викладаємо в каструлю і відправляємо суп «Холодник» з буряком на кефірі знову в холодильник.