Бараняча нога, запечена в духовці в рукаві
Якщо ви позитивно ставитеся до баранині, то вам неодмінно сподобаються запропоновані нижче рецепти. Бараняча нога, приготовлена в рукаві в духовці, виходить неймовірно соковитою і ніжною. Крім того, таке блюдо дуже ефектно доповнить святковий стіл, а запекти його можна одночасно з картопляним гарніром .
Інгредієнти:
бараняча нога без кістки нижньої;
білий винний оцет - 50 мл;
картопля - 1 кг;
морква - 2 шт.;
часник - 2 великі головки;
суміш п'яти перців - 3-4 щіпки ;
мелена солодка паприка - щіпка;
мелений коріандр - щіпка;
зіра і чабер - по щіпці;
порошковий часник - щіпка;
бадьян - 2 зірочки;
вода - 3 літри;
рослинна олія без запаху;
сіль.
Приготування
Для того щоб позбавити баранячу ногу від специфічного запаху і зробити волокна м'яса ніжніше, вымочим її попередньо у воді, додавши на три літри рідини п'ятдесят мілілітрів білого винного оцту. Через вісім-десять годин водних процедур обсушуємо баранячу ногу рушниками і позбавляє від плівок і прожилок.
Очищаємо зубці часнику, розрізаємо їх на дві-три часточки і нашпиговываем ними баранячу ногу, зробивши по всьому периметру численні розрізи. Їх же приправляємо меленої сумішшю п'яти перців і натираємо нею поверхню всієї ноги. Тепер присмачую м'ясної шматок сіллю і пряною сумішшю, приготовленою шляхом змішування порошкового часнику, зіри, чаберу, меленого коріандру і солодкої паприки.
Укладаємо баранячу ногу в рукав для запікання, розташований на деко і залишаємо заготовку на кілька годин при кімнатній температурі для маринування. Далі розкладаємо по боках заздалегідь очищений, розрізаний на шматочки і приправлений спеціями, сіллю і рослинним маслом без запаху картоплю і моркву. Можна при бажанні додати трохи цибулі. Запечатуємо рукав і ставимо деко з ним в прогріту до максимуму духовку на двадцять хвилин. По закінченні часу температурний режим знижуємо до 185 градусів і тушкуємо м'ясо ще протягом півтора-двох годин. Тепер розрізаємо рукав, відвертаємо його в сторони і даємо страви підрум'янитися при максимальній температурі протягом п'ятнадцяти хвилин.
Інгредієнти:
бараняча нога вагою приблизно 2-25 кг;
часник - 1 головка;
свіжий розмарин - кілька гілочок;
прянощі і спеції;
чорний мелений перець - 2-3 щіпки;
рафінована рослинна олія;
поварена сіль.
Приготування
Баранячу ногу, як і в попередньому рецепті, можна вимочити кілька годин у воді або розчині винного оцту, а якщо вам випала удача мати справу з молодою і якісної бараниною, то даний етап можна з упевненістю пропустити.
Очищаємо зубці часнику, розрізаємо їх навпіл або на чотири частини і вставляємо їх у розрізи, зроблені по всьому периметру баранячої ноги. Натираємо м'ясо меленим перцем, сіллю, трохи рафінованим рослинним маслом, прянощами і спеціями на свій вибір і смак. При цьому бажано потрапляти в надрізи для кращого просочування. При бажанні рослинна олія можна замінити розтопленим вершковим маслом. Маємо баранячу ногу в рукаві для запікання, знизу і зверху обклавши гілочками свіжого розмарину, запечатуємо, даємо просочитися при кімнатних умовах пару годин, а потім розміщуємо в прогрітій до максимуму духовці на п'ятнадцять хвилин. після цього знижуємо температуру до 185 градусів і тушкуємо м'ясо ще протягом двох з половиною годин. Тепер рукав розрізаємо, підвищуємо температуру знову до максимуму і даємо страви підрум'янитися.
Бараняча нога, запечена в духовці з картоплею в рукаві - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для того щоб позбавити баранячу ногу від специфічного запаху і зробити волокна м'яса ніжніше, вымочим її попередньо у воді, додавши на три літри рідини п'ятдесят мілілітрів білого винного оцту. Через вісім-десять годин водних процедур обсушуємо баранячу ногу рушниками і позбавляє від плівок і прожилок.
Очищаємо зубці часнику, розрізаємо їх на дві-три часточки і нашпиговываем ними баранячу ногу, зробивши по всьому периметру численні розрізи. Їх же приправляємо меленої сумішшю п'яти перців і натираємо нею поверхню всієї ноги. Тепер присмачую м'ясної шматок сіллю і пряною сумішшю, приготовленою шляхом змішування порошкового часнику, зіри, чаберу, меленого коріандру і солодкої паприки.
Укладаємо баранячу ногу в рукав для запікання, розташований на деко і залишаємо заготовку на кілька годин при кімнатній температурі для маринування. Далі розкладаємо по боках заздалегідь очищений, розрізаний на шматочки і приправлений спеціями, сіллю і рослинним маслом без запаху картоплю і моркву. Можна при бажанні додати трохи цибулі. Запечатуємо рукав і ставимо деко з ним в прогріту до максимуму духовку на двадцять хвилин. По закінченні часу температурний режим знижуємо до 185 градусів і тушкуємо м'ясо ще протягом півтора-двох годин. Тепер розрізаємо рукав, відвертаємо його в сторони і даємо страви підрум'янитися при максимальній температурі протягом п'ятнадцяти хвилин.
Як приготувати баранячу ногу в духовці в рукаві з розмарином і часником?
Інгредієнти:
Приготування
Баранячу ногу, як і в попередньому рецепті, можна вимочити кілька годин у воді або розчині винного оцту, а якщо вам випала удача мати справу з молодою і якісної бараниною, то даний етап можна з упевненістю пропустити.
Очищаємо зубці часнику, розрізаємо їх навпіл або на чотири частини і вставляємо їх у розрізи, зроблені по всьому периметру баранячої ноги. Натираємо м'ясо меленим перцем, сіллю, трохи рафінованим рослинним маслом, прянощами і спеціями на свій вибір і смак. При цьому бажано потрапляти в надрізи для кращого просочування. При бажанні рослинна олія можна замінити розтопленим вершковим маслом. Маємо баранячу ногу в рукаві для запікання, знизу і зверху обклавши гілочками свіжого розмарину, запечатуємо, даємо просочитися при кімнатних умовах пару годин, а потім розміщуємо в прогрітій до максимуму духовці на п'ятнадцять хвилин. після цього знижуємо температуру до 185 градусів і тушкуємо м'ясо ще протягом двох з половиною годин. Тепер рукав розрізаємо, підвищуємо температуру знову до максимуму і даємо страви підрум'янитися.
Рекомендуємо добрі рецепти
Качка, запечена в рукаві
Якщо у вас виникли сумніви, як цікаво приготувати качку, щоб страва вийшла м'яким, ніжним і смачним - безпрограшним варіантом стане запікання птиці в
Соковита і м'яка яловичина в духовці
Не секрет, що в приготуванні яловичини потрібно враховувати деякі нюанси, щоб блюдо вийшло неодмінно соковитим і м'яким. Тому далі розповімо два
Баранина в рукаві в духовці
Мало кому під силу впоратися з блюдом з баранини, однак далі описаний варіант, який напевно подужає кожен кулінар. Розповімо, як запекти це
Бараняча нога, запечена в духовці у фользі
Якщо ви думаєте, що приготувати баранину складно, то явно помиляєтеся. Рецепти, які докладно описані далі, доводять зворотне. Розповімо, як правильно
Баранина, запечена в духовці
Баранина - смачне і соковите м'ясо, якщо його правильно приготувати. І сьогодні ми поговоримо про те, як запекти її в духовці. Давайте розглянемо
Бараняча нога, запечена в духовці
Якщо ви не знаєте, що приготувати на святковий стіл в якості гарячого блюда, тому що старі рецепти набридли і хочеться новенького, спробуйте запекти