» » Бараняча нога, запечена в духовці у фользі

Бараняча нога, запечена в духовці у фользі

Бараняча нога, запечена в духовці у фользі
Бараняча нога, запечена в духовці у фользі, ефектно подана до святкового столу цілком, створить неймовірну святкову атмосферу і відчуття свята. А неймовірний соковитий смак і чудовий аромат такого м'яса підкорить серця його дегустаторів.
Якщо ви ще не визначилися з головною стравою вашого новорічного столу, то приготуйте запечену у фользі баранячу ногу по одному із запропонованих нижче рецептів, і кулінарний тріумф вам забезпечений.

Як приготувати баранячу ногу в паніровці, запечену в духовці у фользі - рецепт


Інгредієнти:

  • нога бараняча – 15-2 кг;

  • часник – 3-4 зубчики;

  • чебрець – 5 гілочок;

  • пікантний сир твердий – 130 г;

  • білий черствий хліб – 130 г;

  • діжонська гірчиця – 30-35 г;

  • сметана – 50 г;

  • велика сіль – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком.


  • Приготування
    Баранячу ногу промиваємо, обсушуємо, щедро присмачую крупною сіллю і перцем і обмазуємо сумішшю сметани і діжонської гірчиці. Черствий хліб, сир твердий і попередньо очищений часник подрібнюємо в чаші блендера до отримання невеликої крихти, а потім додаємо обірвані з гілочок листочки чебрецю і перемішуємо. Паніруємо грунтовно отриманою сумішшю з крихт обмащений баранячу ногу, щоб не залишалося проміжків, запечатуємо у фольгу і розташовуємо в прогріту до максимальної температури духовку на двадцять хвилин. Потім зменшуємо інтенсивність вогню до 165 градусів і продовжуємо запікання баранячої ноги у фользі ще протягом двох годин. Після закінчення часу підвищуємо температуру духовки до 185 градусів, відвертаємо зверху фольгу і залишаємо для зарум'янювання ще на тридцять хвилин.

    Приготування баранячої ноги в духовці у фользі з чорносливом


    Інгредієнти:

  • бараняча нога – 2-25 кг;

  • чорнослив – 220 г;

  • лимон – 1 шт.;

  • часник – 15 головки;

  • цибуля ріпчаста – 1 головка;

  • морква – 1 шт.;

  • гіркий перець – 1 шт.;

  • оливкова масло – 75 г;

  • гірчиця – 25 г;

  • прованські трави – 15 г;

  • мелена суміш перців – 15 г;

  • базилік сушений – 10 г;

  • листочки лавра – 2-3 шт.;

  • бутони гвоздики – 4-5 шт.;

  • велика сіль – за смаком;

  • свіжа зелень петрушки – 1 пучок.


  • Приготування
    Першим ділом підготуємо належним чином баранячу ногу. Промиваємо її гарненько, промаківающімі від води серветками або паперовими рушниками і приступаємо до маринування. Для цього додаємо в миску прованські трави, сушений базилік, мелену суміш перців, розім'ятий стручок гіркого перцю, половину норми очищеного і видавленого часнику, додаємо дрібненько нарізані стебла петрушки, вливаємо олію і сік одного лимона і добре перемішуємо, трохи розтираючи товкачем або ложкою. Змащуємо отриманою сумішшю баранячу ногу і ретельно втираємо її в м'ясо руками. Запечатуємо ногу у фольгу і ставимо в прохолодне місце приблизно на дванадцять годин для просочення.
    Після закінчення часу розгортаємо фольгу, робимо в м'ясі за допомогою ножа розрізи і вставляємо в них чорнослив, що залишилися зубці часнику, попередньо очистивши їх і розрізаємо на дві-три частини, і листочки петрушки. Присмачую також ногу сіллю і гірчицею і знову
    Бараняча нога, запечена в духовці у фользі
    укладаємо на лист фольги. Поряд кладемо попередньо очищену і розрізану на частини моркву, цибулину, вставивши в неї для аромату кілька бутонів гвоздики і пару лаврових листочків. Тепер накриваємо ногу другим листом фольги, щільно запечатуємо, укладаємо на деко і розташовуємо в прогрітій до 220-230 градусів духовці на одну годину. Потім прибираємо верхній лист фольги, знижуємо температурний режим до 175 градусів і готуємо баранячу ногу ще півтори години, періодично поливаючи соком, що виділився.
    По готовності знову прикриваємо ногу фольгою на двадцять хвилин, а потім розгортаємо, перекладаємо на блюдо і можемо подавати.
    Додав: admin | 27-12-2015, 19:51
    Переглядів: 240