Бараняча нога, запечена в духовці у фользі, ефектно подана до святкового столу цілком, створить неймовірну святкову атмосферу і відчуття свята. А неймовірний соковитий смак і чудовий аромат такого м'яса підкорить серця його дегустаторів.
Якщо ви ще не визначилися з головною стравою вашого новорічного столу, то приготуйте запечену у фользі баранячу ногу по одному із запропонованих нижче рецептів, і кулінарний тріумф вам забезпечений.
Як приготувати баранячу ногу в паніровці, запечену в духовці у фользі - рецепт
Інгредієнти: нога бараняча – 15-2 кг; часник – 3-4 зубчики; чебрець – 5 гілочок; пікантний сир твердий – 130 г; білий черствий хліб – 130 г; діжонська гірчиця – 30-35 г; сметана – 50 г; велика сіль – за смаком; мелений чорний перець – за смаком. Приготування Баранячу ногу промиваємо, обсушуємо, щедро присмачую крупною сіллю і перцем і обмазуємо сумішшю сметани і діжонської гірчиці. Черствий хліб, сир твердий і попередньо очищений часник подрібнюємо в чаші блендера до отримання невеликої крихти, а потім додаємо обірвані з гілочок листочки чебрецю і перемішуємо. Паніруємо грунтовно отриманою сумішшю з крихт обмащений баранячу ногу, щоб не залишалося проміжків, запечатуємо у фольгу і розташовуємо в прогріту до максимальної температури духовку на двадцять хвилин. Потім зменшуємо інтенсивність вогню до 165 градусів і продовжуємо запікання баранячої ноги у фользі ще протягом двох годин. Після закінчення часу підвищуємо температуру духовки до 185 градусів, відвертаємо зверху фольгу і залишаємо для зарум'янювання ще на тридцять хвилин.
Приготування баранячої ноги в духовці у фользі з чорносливом
Інгредієнти: бараняча нога – 2-25 кг; чорнослив – 220 г; лимон – 1 шт.; часник – 15 головки; цибуля ріпчаста – 1 головка; морква – 1 шт.; гіркий перець – 1 шт.; оливкова масло – 75 г; гірчиця – 25 г; прованські трави – 15 г; мелена суміш перців – 15 г; базилік сушений – 10 г; листочки лавра – 2-3 шт.; бутони гвоздики – 4-5 шт.; велика сіль – за смаком; свіжа зелень петрушки – 1 пучок. Приготування Першим ділом підготуємо належним чином баранячу ногу. Промиваємо її гарненько, промаківающімі від води серветками або паперовими рушниками і приступаємо до маринування. Для цього додаємо в миску прованські трави, сушений базилік, мелену суміш перців, розім'ятий стручок гіркого перцю, половину норми очищеного і видавленого часнику, додаємо дрібненько нарізані стебла петрушки, вливаємо олію і сік одного лимона і добре перемішуємо, трохи розтираючи товкачем або ложкою. Змащуємо отриманою сумішшю баранячу ногу і ретельно втираємо її в м'ясо руками. Запечатуємо ногу у фольгу і ставимо в прохолодне місце приблизно на дванадцять годин для просочення.
Після закінчення часу розгортаємо фольгу, робимо в м'ясі за допомогою ножа розрізи і вставляємо в них чорнослив, що залишилися зубці часнику, попередньо очистивши їх і розрізаємо на дві-три частини, і листочки петрушки. Присмачую також ногу сіллю і гірчицею і знову
укладаємо на лист фольги. Поряд кладемо попередньо очищену і розрізану на частини моркву, цибулину, вставивши в неї для аромату кілька бутонів гвоздики і пару лаврових листочків. Тепер накриваємо ногу другим листом фольги, щільно запечатуємо, укладаємо на деко і розташовуємо в прогрітій до 220-230 градусів духовці на одну годину. Потім прибираємо верхній лист фольги, знижуємо температурний режим до 175 градусів і готуємо баранячу ногу ще півтори години, періодично поливаючи соком, що виділився.
По готовності знову прикриваємо ногу фольгою на двадцять хвилин, а потім розгортаємо, перекладаємо на блюдо і можемо подавати.