Якщо ви позитивно ставитеся до баранині, то вам неодмінно сподобаються запропоновані нижче рецепти. Бараняча нога, приготовлена в рукаві в духовці, виходить неймовірно соковитою і ніжною. Крім того, таке блюдо дуже ефектно доповнить святковий стіл, а запекти його можна одночасно з картопляним гарніром .
Бараняча нога, запечена в духовці з картоплею в рукаві - рецепт
Інгредієнти: бараняча нога без кістки нижньої; білий винний оцет - 50 мл; картопля - 1 кг; морква - 2 шт.; часник - 2 великі головки; суміш п'яти перців - 3-4 щіпки ; мелена солодка паприка - щіпка; мелений коріандр - щіпка; зіра і чабер - по щіпці; порошковий часник - щіпка; бадьян - 2 зірочки; вода - 3 літри; рослинна олія без запаху; сіль. Приготування Для того щоб позбавити баранячу ногу від специфічного запаху і зробити волокна м'яса ніжніше, вымочим її попередньо у воді, додавши на три літри рідини п'ятдесят мілілітрів білого винного оцту. Через вісім-десять годин водних процедур обсушуємо баранячу ногу рушниками і позбавляє від плівок і прожилок.
Очищаємо зубці часнику, розрізаємо їх на дві-три часточки і нашпиговываем ними баранячу ногу, зробивши по всьому периметру численні розрізи. Їх же приправляємо меленої сумішшю п'яти перців і натираємо нею поверхню всієї ноги. Тепер присмачую м'ясної шматок сіллю і пряною сумішшю, приготовленою шляхом змішування порошкового часнику, зіри, чаберу, меленого коріандру і солодкої паприки.
Укладаємо баранячу ногу в рукав для запікання, розташований на деко і залишаємо заготовку на кілька годин при кімнатній температурі для маринування. Далі розкладаємо по боках заздалегідь очищений, розрізаний на шматочки і приправлений спеціями, сіллю і рослинним маслом без запаху картоплю і моркву. Можна при бажанні додати трохи цибулі. Запечатуємо рукав і ставимо деко з ним в прогріту до максимуму духовку на двадцять хвилин. По закінченні часу температурний режим знижуємо до 185 градусів і тушкуємо м'ясо ще протягом півтора-двох годин. Тепер розрізаємо рукав, відвертаємо його в сторони і даємо страви підрум'янитися при максимальній температурі протягом п'ятнадцяти хвилин.
Як приготувати баранячу ногу в духовці в рукаві з розмарином і часником?
Інгредієнти: бараняча нога вагою приблизно 2-25 кг; часник - 1 головка; свіжий розмарин - кілька гілочок; прянощі і спеції; чорний мелений перець - 2-3 щіпки; рафінована рослинна олія; поварена сіль. Приготування Баранячу ногу, як і в попередньому рецепті, можна вимочити кілька годин у воді або розчині винного оцту, а якщо вам випала удача мати справу з молодою і якісної бараниною, то даний етап можна з упевненістю пропустити.
Очищаємо зубці часнику, розрізаємо їх навпіл або на чотири частини і вставляємо їх у розрізи, зроблені по всьому периметру баранячої ноги. Натираємо м'ясо меленим перцем, сіллю, трохи рафінованим рослинним
маслом, прянощами і спеціями на свій вибір і смак. При цьому бажано потрапляти в надрізи для кращого просочування. При бажанні рослинна олія можна замінити розтопленим вершковим маслом. Маємо баранячу ногу в рукаві для запікання, знизу і зверху обклавши гілочками свіжого розмарину, запечатуємо, даємо просочитися при кімнатних умовах пару годин, а потім розміщуємо в прогрітій до максимуму духовці на п'ятнадцять хвилин. після цього знижуємо температуру до 185 градусів і тушкуємо м'ясо ще протягом двох з половиною годин. Тепер рукав розрізаємо, підвищуємо температуру знову до максимуму і даємо страви підрум'янитися.