Тісто для пасок на Великдень
Для тих, хто ще не визначився з варіантом тесту на паски до Великодня, ми розповімо, як приготувати заварную основу виробів і запропонуємо рецепт тіста в хлібопічці.
Інгредієнти:
молоко незбиране – 350 мл;
цукровий пісок – 275 г;
борошно пшеничне вищого сорту – 1-12 кг;
курячі яйця середнього розміру – 3 шт.;
жовтки яєчні – 7 шт.;
масло вершкове – 220 г;
цукор ванільний – 30 г;
свіжі пресовані дріжджі – 50 г;
родзинки без кісточок – 85 м;
кухонна сіль – щіпка.
Приготування
Візьмемо для початку половину склянки молока, подогреем його до кипіння і заваримо в ньому дві третини склянки борошна, інтенсивно розмішуючи масу при цьому віночком, щоб грудки повністю розчинилися.
Ще таку ж кількість молока прогріваємо до температури сорок градусів і розпускаємо в ньому дріжджі і ще дві третини склянки борошна. Даємо опарі постояти в теплі хвилин десять-п'ятнадцять, після чого з'єднуємо з першою заварний трохи прохолола сумішшю, ретельно розмішуємо і залишаємо в теплі мінімум на одну годину.
Тепер розтираємо жовтки з цукровим піском і сіллю, збиваємо до пишноти і побіління маси і вводимо в дріжджову расстоявшуюся суміш. Туди ж додаємо просіяне пшеничне борошно, вводимо збиті до піків білки і виробляємо заміс, який завершуємо, втягнувши розтоплене вершкове масло. Ставимо отримане здобне тісто мінімум на пару годин в тепло, після чого обминаємо, даємо знову підійти і вмішуємо промитий, обсушенный і обсипаний борошном родзинки. Третій раз даємо тісту підійти вже в формах, заповнивши їх трохи більше ніж на одну третину.
Інгредієнти:
молоко топлене – 155 мл;
цукровий пісок – 220 г;
борошно пшеничне вищого сорту – 450 г;
курячі яйця середнього розміру – 4 шт.;
масло вершкове – 165 г;
цукор ванільний – 10 г;
куркума – 1 щіпка;
сухі дріжджі – 2 ч. ложечки;
кислота лимонна – 1/2 ч. ложки;
родзинки без кісточок – 165 г;
кухонна сіль – щіпка.
Приготування
Спочатку змішуємо молоко з шматочками вершкового масла, половиною цукру і сіллю і прогріваємо, помішуючи до повного розпускання масла (не кип'ятимо). У ємність хлібопічки всипаємо заздалегідь просіяне борошно і дріжджі і вливаємо тепленьку молочну суміш. Налаштовуємо прилад на програму замісу тіста і запускаємо її. В результаті отримуємо пухку рвану масу. Даємо їй піднятися в теплі після замісу протягом півтори години, після чого знову запускаємо режим замісу, додаємо розтерті з половиною цукру, що залишився жовтки і збиті до піків з рештою цукровим піском і лимонною кислотою білки. Закладаємо також підготовлений родзинки, куркуму і ванільний цукор. По завершенні програми замісу залишаємо тісто піднятися ще на півтори години, після чого можемо приступати до випікання пасок.
Смачне здобне тісто для пасок на Великдень - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Візьмемо для початку половину склянки молока, подогреем його до кипіння і заваримо в ньому дві третини склянки борошна, інтенсивно розмішуючи масу при цьому віночком, щоб грудки повністю розчинилися.
Ще таку ж кількість молока прогріваємо до температури сорок градусів і розпускаємо в ньому дріжджі і ще дві третини склянки борошна. Даємо опарі постояти в теплі хвилин десять-п'ятнадцять, після чого з'єднуємо з першою заварний трохи прохолола сумішшю, ретельно розмішуємо і залишаємо в теплі мінімум на одну годину.
Тепер розтираємо жовтки з цукровим піском і сіллю, збиваємо до пишноти і побіління маси і вводимо в дріжджову расстоявшуюся суміш. Туди ж додаємо просіяне пшеничне борошно, вводимо збиті до піків білки і виробляємо заміс, який завершуємо, втягнувши розтоплене вершкове масло. Ставимо отримане здобне тісто мінімум на пару годин в тепло, після чого обминаємо, даємо знову підійти і вмішуємо промитий, обсушенный і обсипаний борошном родзинки. Третій раз даємо тісту підійти вже в формах, заповнивши їх трохи більше ніж на одну третину.
Тісто для пасок на Великдень в хлібопічці
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку змішуємо молоко з шматочками вершкового масла, половиною цукру і сіллю і прогріваємо, помішуючи до повного розпускання масла (не кип'ятимо). У ємність хлібопічки всипаємо заздалегідь просіяне борошно і дріжджі і вливаємо тепленьку молочну суміш. Налаштовуємо прилад на програму замісу тіста і запускаємо її. В результаті отримуємо пухку рвану масу. Даємо їй піднятися в теплі після замісу протягом півтори години, після чого знову запускаємо режим замісу, додаємо розтерті з половиною цукру, що залишився жовтки і збиті до піків з рештою цукровим піском і лимонною кислотою білки. Закладаємо також підготовлений родзинки, куркуму і ванільний цукор. По завершенні програми замісу залишаємо тісто піднятися ще на півтори години, після чого можемо приступати до випікання пасок.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як спекти паску в духовці?
Щоб ваші паски вийшли ідеальними, неодмінно потрібно подбати про високу якість складових, продумати процес їх випікання і, звичайно, налаштуватися на
Сирна паска
Надзвичайно ніжним і пишним виходить паска, в складі якого є сир. Цей приголомшливий варіант тесту, безсумнівно, сподобається кожній господині, адже
Олександрійське тісто для пасок
Найбільш вдалими паски виходять саме на основі александрійського тесту. Вироби виходять надзвичайно ніжними, приголомшливо м'якими і ароматними.
Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
Варіантів різноманітних млинців існує неймовірне безліч і далі поговоримо саме про товстих, пухких виробах. Розповімо, як домогтися повітряного
Паска - рецепт
Випікання великодніх пасок давня традиція, яка з роками практично не змінилася, хіба що завдяки сучасним технологіям кілька удосконалилася.
Тісто для пасок
Паски - це традиційне російське блюдо, яке випікають на свято Пасхи і покривають білкової глазур'ю. І сьогодні ми розповімо, як правильно і смачно