Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тісто для пасок на Великдень

Тісто для пасок на Великдень

28-04-2016, 21:12
767
Тісто для пасок на Великдень
Для тих, хто ще не визначився з варіантом тесту на паски до Великодня, ми розповімо, як приготувати заварную основу виробів і запропонуємо рецепт тіста в хлібопічці.

Смачне здобне тісто для пасок на Великдень - рецепт


Інгредієнти:

  • молоко незбиране – 350 мл;

  • цукровий пісок – 275 г;

  • борошно пшеничне вищого сорту – 1-12 кг;

  • курячі яйця середнього розміру – 3 шт.;

  • жовтки яєчні – 7 шт.;

  • масло вершкове – 220 г;

  • цукор ванільний – 30 г;

  • свіжі пресовані дріжджі – 50 г;

  • родзинки без кісточок – 85 м;

  • кухонна сіль – щіпка.


  • Приготування
    Візьмемо для початку половину склянки молока, подогреем його до кипіння і заваримо в ньому дві третини склянки борошна, інтенсивно розмішуючи масу при цьому віночком, щоб грудки повністю розчинилися.
    Ще таку ж кількість молока прогріваємо до температури сорок градусів і розпускаємо в ньому дріжджі і ще дві третини склянки борошна. Даємо опарі постояти в теплі хвилин десять-п'ятнадцять, після чого з'єднуємо з першою заварний трохи прохолола сумішшю, ретельно розмішуємо і залишаємо в теплі мінімум на одну годину.
    Тепер розтираємо жовтки з цукровим піском і сіллю, збиваємо до пишноти і побіління маси і вводимо в дріжджову расстоявшуюся суміш. Туди ж додаємо просіяне пшеничне борошно, вводимо збиті до піків білки і виробляємо заміс, який завершуємо, втягнувши розтоплене вершкове масло. Ставимо отримане здобне тісто мінімум на пару годин в тепло, після чого обминаємо, даємо знову підійти і вмішуємо промитий, обсушенный і обсипаний борошном родзинки. Третій раз даємо тісту підійти вже в формах, заповнивши їх трохи більше ніж на одну третину.

    Тісто для пасок на Великдень в хлібопічці


    Інгредієнти:

  • молоко топлене – 155 мл;

  • цукровий пісок – 220 г;

  • борошно пшеничне вищого сорту – 450 г;

  • курячі яйця середнього розміру – 4 шт.;

  • масло вершкове – 165 г;

  • цукор ванільний – 10 г;

  • куркума – 1 щіпка;

  • сухі дріжджі – 2 ч. ложечки;

  • кислота лимонна – 1/2 ч. ложки;

  • родзинки без кісточок – 165 г;

  • кухонна сіль – щіпка.


  • Приготування
    Спочатку змішуємо молоко з шматочками вершкового масла, половиною цукру і сіллю і прогріваємо,
    Тісто для пасок на Великдень
    помішуючи до повного розпускання масла (не кип'ятимо). У ємність хлібопічки всипаємо заздалегідь просіяне борошно і дріжджі і вливаємо тепленьку молочну суміш. Налаштовуємо прилад на програму замісу тіста і запускаємо її. В результаті отримуємо пухку рвану масу. Даємо їй піднятися в теплі після замісу протягом півтори години, після чого знову запускаємо режим замісу, додаємо розтерті з половиною цукру, що залишився жовтки і збиті до піків з рештою цукровим піском і лимонною кислотою білки. Закладаємо також підготовлений родзинки, куркуму і ванільний цукор. По завершенні програми замісу залишаємо тісто піднятися ще на півтори години, після чого можемо приступати до випікання пасок.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як спекти паску в духовці?
    Як спекти паску в духовці?
    Щоб ваші паски вийшли ідеальними, неодмінно потрібно подбати про високу якість складових, продумати процес їх випікання і, звичайно, налаштуватися на
    Сирна паска
    Сирна паска
    Надзвичайно ніжним і пишним виходить паска, в складі якого є сир. Цей приголомшливий варіант тесту, безсумнівно, сподобається кожній господині, адже
    Олександрійське тісто для пасок
    Олександрійське тісто для пасок
    Найбільш вдалими паски виходять саме на основі александрійського тесту. Вироби виходять надзвичайно ніжними, приголомшливо м'якими і ароматними.
    Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
    Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
    Варіантів різноманітних млинців існує неймовірне безліч і далі поговоримо саме про товстих, пухких виробах. Розповімо, як домогтися повітряного
    Паска - рецепт
    Паска - рецепт
    Випікання великодніх пасок давня традиція, яка з роками практично не змінилася, хіба що завдяки сучасним технологіям кілька удосконалилася.
    Тісто для пасок
    Тісто для пасок
    Паски - це традиційне російське блюдо, яке випікають на свято Пасхи і покривають білкової глазур'ю. І сьогодні ми розповімо, як правильно і смачно