Олександрійське тісто для пасок

В оригіналі олександрійське тісто замішують на топленому молоці але якщо вам не подобається специфічний аромат даного продукту, його можна замінити звичайним цільним молоком.
Олександрійське тісто для паски - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування олександрійського тесту для пасок збиваємо за допомогою міксера яйця, поступово підсипаючи цукор-пісок, потім змішати отриману масу з теплим топленим молоком, в якому попередньо розпустимо живі дріжджі. Додаємо жовтки і м'яке вершкове масло і ретельно перемішуємо. Тепер залишаємо отриману суміш на десять годин, а в ідеалі на ніч.
По закінченні часу додаємо до настоявшейся основі сіль, ванільний цукор або інший ароматизатор на свій смак, а також коньяк, попередньо розпарений і обсушенный трохи родзинки. Після цього просіюємо в миску борошно пшеничне. Її знадобиться приблизно два з половиною кілограми або трохи більше, залежно від розміру використовуваних яєць та якості самої борошна. Вимішуємо вміст посуду руками, домагаючись консистенції дуже густої сметани. Текстура готового тіста повинна вийти в'язкою і липкою, тому для того щоб спростити процес замісу, періодично змащуємо поверхню долонь рафінованим рослинним маслом.
Коли тісто прийме необхідний однорідний вид, залишаємо його в теплі приблизно на півтора-дві години для збільшення в об'ємі і підходу. Після цього можна розкладати його по підготовленим формочках для пасок, заповнюючи їх на одну третину, і після расстойки відправляти для випікання в духову шафу.
Рецепт олександрійського тесту для паски на сухих дріжджах
Інгредієнти:
Приготування
В даному випадку олександрійське тісто ми будемо готувати з застосуванням сухих дріжджів з невеликими змінами в самому технологічному процесі. Для цього спочатку ретельно промиваємо і просушуємо родзинки, трохи збиваємо яйця, масло, розм'якшене злегка при кімнатній температурі, розрізаємо на шматочки. Після цього змішуємо в ємності відповідного розміру яєчну масу, підготовлений родзинки і масло, додаємо цукровий пісок і дріжджі і заливаємо все, не перемішуючи, тепленьким молоком. Після цього затягуємо посудину з вмістом харчовою плівкою

По закінченні часу кидаємо в суміш ванільний цукор або ароматизатор на свій смак, просіваємо туди ж борошно вищого сорту і виробляємо заміс. Тісто по текстурі повинно вийти в'язким і по консистенції трохи густіше, ніж на оладки, але не повинна стікати з руки. Після цього дамо тісту піднятися в теплі протягом приблизно півтора-двох годин, а потім обминаємо і розкладаємо по підготовленим промасленим формах, заповнюючи їх трохи більше, ніж на одну третину.
Рекомендуємо добрі рецепти

Дріжджове тісто на молоці
Не секрет, що найбільш вдалим тісто виходить саме на молоці. Будь-які вироби з такої основи вийдуть ніжними, м'якими і довго збережуть свою свіжість.

Оладки на воді без яєць
Пишними і смачними звичайні оладки можна спорудити навіть без додавання в склад яєць і кисломолочних компонентів. Такі вироби можна сміливо вживати в

Товсті млинці
Якщо звичайні тонкі млинці вам набридли, а до сніданку хочеться приготувати щось особливо смачне - зробіть ці вироби пишними і ніжними. Такі млинці

Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
Варіантів різноманітних млинців існує неймовірне безліч і далі поговоримо саме про товстих, пухких виробах. Розповімо, як домогтися повітряного

Тісто для пасок
Паски - це традиційне російське блюдо, яке випікають на свято Пасхи і покривають білкової глазур'ю. І сьогодні ми розповімо, як правильно і смачно

Італійська паска панеттоне - рецепт
Італійська паска панеттоне - справжнє відкриття для наших господинь. Всі знають наші великодні паски, які стали традиційними на свято Пасхи. Цю