Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Олександрійське тісто для пасок

Олександрійське тісто для пасок

18-04-2016, 22:00
1 485
Олександрійське тісто для пасок
Сьогодні ми розповімо, як приготувати знамените олександрійське тісто для пасок. Вироби з нього виходять неймовірно смачними і ароматними. Крім того з технологічним процесом створення такого тесту впораються навіть початківці господині, адже готується воно дуже просто і не завдає зайвого клопоту.
В оригіналі олександрійське тісто замішують на топленому молоці але якщо вам не подобається специфічний аромат даного продукту, його можна замінити звичайним цільним молоком.

Олександрійське тісто для паски - рецепт


Інгредієнти:

  • молоко топлене – 1 л;

  • цукровий пісок – 1 кг;

  • борошно пшеничне вищого сорту – 25-3 кг;

  • курячі яйця середнього розміру – 10 шт.;

  • жовтки яєчні – 3 шт.;

  • масло вершкове – 500 г;

  • цукор ванільний або ароматизатор на свій вибір – 4-5 пакетиків або по смаку;

  • свіжі пресовані дріжджі – 150 г;

  • коньяк – 2 ст. ложки;

  • родзинки без кісточок – 250 г;

  • кухонна сіль – 1 ч. ложка;

  • рослинна рафінована олія для змазування рук при замісі.


  • Приготування
    Для приготування олександрійського тесту для пасок збиваємо за допомогою міксера яйця, поступово підсипаючи цукор-пісок, потім змішати отриману масу з теплим топленим молоком, в якому попередньо розпустимо живі дріжджі. Додаємо жовтки і м'яке вершкове масло і ретельно перемішуємо. Тепер залишаємо отриману суміш на десять годин, а в ідеалі на ніч.
    По закінченні часу додаємо до настоявшейся основі сіль, ванільний цукор або інший ароматизатор на свій смак, а також коньяк, попередньо розпарений і обсушенный трохи родзинки. Після цього просіюємо в миску борошно пшеничне. Її знадобиться приблизно два з половиною кілограми або трохи більше, залежно від розміру використовуваних яєць та якості самої борошна. Вимішуємо вміст посуду руками, домагаючись консистенції дуже густої сметани. Текстура готового тіста повинна вийти в'язкою і липкою, тому для того щоб спростити процес замісу, періодично змащуємо поверхню долонь рафінованим рослинним маслом.
    Коли тісто прийме необхідний однорідний вид, залишаємо його в теплі приблизно на півтора-дві години для збільшення в об'ємі і підходу. Після цього можна розкладати його по підготовленим формочках для пасок, заповнюючи їх на одну третину, і після расстойки відправляти для випікання в духову шафу.

    Рецепт олександрійського тесту для паски на сухих дріжджах


    Інгредієнти:

  • молоко незбиране – 250 мл;

  • борошно пшеничне вищого сорту – 490-520 г;

  • цукровий пісок – 300 г;

  • курячі яйця великі – 4 шт.;

  • масло вершкове – 190 г;

  • цукор ванільний або ароматизатор на свій вибір – 2 пакетика або по смаку;

  • сухі швидкодіючі дріжджі – 2 ч. ложки;

  • родзинки без кісточок – 1 стакан або по смаку;

  • кухонна сіль – 1/4 ч. ложки;

  • рослинна рафінована олія для змазування рук при замісі.


  • Приготування
    В даному випадку олександрійське тісто ми будемо готувати з застосуванням сухих дріжджів з невеликими змінами в самому технологічному процесі. Для цього спочатку ретельно промиваємо і просушуємо родзинки, трохи збиваємо яйця, масло, розм'якшене злегка при кімнатній температурі, розрізаємо на шматочки. Після цього змішуємо в ємності відповідного розміру яєчну масу, підготовлений родзинки і масло, додаємо цукровий пісок і дріжджі і заливаємо все, не перемішуючи, тепленьким молоком. Після цього затягуємо посудину з вмістом харчовою плівкою
    Олександрійське тісто для пасок
    або прикриваємо кришкою і залишаємо в теплі приблизно годин на десять. Можна сміливо зробити таку заготовку з вечора для використання її вранці.
    По закінченні часу кидаємо в суміш ванільний цукор або ароматизатор на свій смак, просіваємо туди ж борошно вищого сорту і виробляємо заміс. Тісто по текстурі повинно вийти в'язким і по консистенції трохи густіше, ніж на оладки, але не повинна стікати з руки. Після цього дамо тісту піднятися в теплі протягом приблизно півтора-двох годин, а потім обминаємо і розкладаємо по підготовленим промасленим формах, заповнюючи їх трохи більше, ніж на одну третину.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Дріжджове тісто на молоці
    Дріжджове тісто на молоці
    Не секрет, що найбільш вдалим тісто виходить саме на молоці. Будь-які вироби з такої основи вийдуть ніжними, м'якими і довго збережуть свою свіжість.
    Оладки на воді без яєць
    Оладки на воді без яєць
    Пишними і смачними звичайні оладки можна спорудити навіть без додавання в склад яєць і кисломолочних компонентів. Такі вироби можна сміливо вживати в
    Товсті млинці
    Товсті млинці
    Якщо звичайні тонкі млинці вам набридли, а до сніданку хочеться приготувати щось особливо смачне - зробіть ці вироби пишними і ніжними. Такі млинці
    Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
    Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
    Варіантів різноманітних млинців існує неймовірне безліч і далі поговоримо саме про товстих, пухких виробах. Розповімо, як домогтися повітряного
    Тісто для пасок
    Тісто для пасок
    Паски - це традиційне російське блюдо, яке випікають на свято Пасхи і покривають білкової глазур'ю. І сьогодні ми розповімо, як правильно і смачно
    Італійська паска панеттоне - рецепт
    Італійська паска панеттоне - рецепт
    Італійська паска панеттоне - справжнє відкриття для наших господинь. Всі знають наші великодні паски, які стали традиційними на свято Пасхи. Цю