Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Дріжджове тісто на молоці

Дріжджове тісто на молоці

10-04-2016, 21:45
739
Дріжджове тісто на молоці
Вироби з дріжджового тіста на молоці вдаються повітряні і м'які як пух, а також залучають своїм неймовірним апетитним ароматом і ніжним смаком. Сьогодні ми поділимося з вами рецептами приготування такого тесту. Спробуйте, і вам, безсумнівно, сподобаються вироби на його основі.

Дріжджове тісто для піци на молоці - рецепт


Інгредієнти:

  • молоко незбиране – 235 мл;

  • борошно пшеничне вищого сорту – 430 г;

  • велике яйце куряче – 1 шт.;

  • олія рослинна без аромату – 60 мл;

  • пісок цукровий – 40 г;

  • свіжі пресовані дріжджі – 25 г;

  • кухонна сіль – 1 щіпка.


  • Приготування
    На початковому етапі приготування тіста розчиняємо дріжджі в підігрітому до сорока градусів молочку і вводимо змішане окремо з сіллю і цукровим піском яйце кімнатної температури. Тепер просіваємо і додаємо потроху в суміш борошно і виробляємо заміс. Вимішуємо тісто добре і ретельно, домагаючись не липкою текстури, але при цьому даючи йому можливість залишитися м'яким. На завершення вмішуємо в борошняній ком рослинне масло без аромату, прикриваємо його в мисці тканинним відрізу і залишаємо в теплі і затишку для дозрівання і підходу. Приблизно через сорок-п'ятдесят хвилин робимо обминку і знову даємо вирости в об'ємі в теплі.
    Таке дріжджове тісто на молоці чудово підійде також і для пирожков , які можна буде, як спекти в духовці, так і посмажити на сковороді у великій кількості масла.

    Дріжджове тісто для млинців на кислому молоці


    Інгредієнти:

  • молоко кисле – 260 мл;

  • борошно пшеничне вищого сорту – 180 г;

  • велике куряче яйце – 2 шт.;

  • олія рослинна без аромату – 60 мл;

  • пісок цукровий – 25-35 р;

  • сухі дріжджі – 5-7 г;

  • кухонна сіль – 1 щіпка.


  • Приготування
    Для приготування дріжджового тіста для млинців ми в даному випадку будемо
    Дріжджове тісто на молоці
    використовувати кисле молоко. Для цього подогреем його спочатку до температури приблизно сорок градусів, додаємо сухі дріжджі і дамо їм розчинитися. В окремій мисці при цьому змішуємо яйця з цукровим піском і сіллю і обробляємо до невеликої пишноти міксером або віночком. Після цього вливаємо яєчну суміш до дріжджовий, розмішуємо і додаємо борошно. Ретельно пробиваємо масу, щоб повністю розчинилися всі грудки, і тісто стало однорідним і гладким з консистенцією трохи рідший, ніж на оладки. Тепер необхідно дати йому час піднятися і дозріти, розташувавши для цього в теплому та затишному місці. В залежності від температури для цього може знадобитися від одного до трьох годин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Найкраще тісто для пельменів
    Найкраще тісто для пельменів
    Серед неймовірного розмаїття основ для пельменів або вареників дуже не просто визначитися, який варіант краще. Постараємося розібратися в цьому
    Товсті пишні млинці на дріжджах - рецепт
    Товсті пишні млинці на дріжджах - рецепт
    З неймовірного безлічі рецептів млинців, ми опишемо лише три варіанти, які у фіналі виходять пишними і чудово смачними. Далі розповімо, як з різної
    Товсті млинці
    Товсті млинці
    Якщо звичайні тонкі млинці вам набридли, а до сніданку хочеться приготувати щось особливо смачне - зробіть ці вироби пишними і ніжними. Такі млинці
    Швидке дріжджове тісто для піци
    Швидке дріжджове тісто для піци
    Якщо ви вирішили спекти піцу спонтанно, то у такій ситуації виручать прості рецепти швидкого тесту, адже в начинку, швидше за все, відправиться те,
    Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
    Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
    Варіантів різноманітних млинців існує неймовірне безліч і далі поговоримо саме про товстих, пухких виробах. Розповімо, як домогтися повітряного
    Тісто на молоці для пиріжків
    Тісто на молоці для пиріжків
    Найкращий спосіб порадувати рідню смачненьким - це спекти щось домашнє. Найбільш вдалою випічка виходить на основі молочних продуктів. Причому можна