Вернуться назад Распечатать

Дріжджове тісто на молоці

Дріжджове тісто на молоці
Вироби з дріжджового тіста на молоці вдаються повітряні і м'які як пух, а також залучають своїм неймовірним апетитним ароматом і ніжним смаком. Сьогодні ми поділимося з вами рецептами приготування такого тесту. Спробуйте, і вам, безсумнівно, сподобаються вироби на його основі.

Дріжджове тісто для піци на молоці - рецепт


Інгредієнти:

  • молоко незбиране – 235 мл;

  • борошно пшеничне вищого сорту – 430 г;

  • велике яйце куряче – 1 шт.;

  • олія рослинна без аромату – 60 мл;

  • пісок цукровий – 40 г;

  • свіжі пресовані дріжджі – 25 г;

  • кухонна сіль – 1 щіпка.


  • Приготування
    На початковому етапі приготування тіста розчиняємо дріжджі в підігрітому до сорока градусів молочку і вводимо змішане окремо з сіллю і цукровим піском яйце кімнатної температури. Тепер просіваємо і додаємо потроху в суміш борошно і виробляємо заміс. Вимішуємо тісто добре і ретельно, домагаючись не липкою текстури, але при цьому даючи йому можливість залишитися м'яким. На завершення вмішуємо в борошняній ком рослинне масло без аромату, прикриваємо його в мисці тканинним відрізу і залишаємо в теплі і затишку для дозрівання і підходу. Приблизно через сорок-п'ятдесят хвилин робимо обминку і знову даємо вирости в об'ємі в теплі.
    Таке дріжджове тісто на молоці чудово підійде також і для пирожков , які можна буде, як спекти в духовці, так і посмажити на сковороді у великій кількості масла.

    Дріжджове тісто для млинців на кислому молоці


    Інгредієнти:

  • молоко кисле – 260 мл;

  • борошно пшеничне вищого сорту – 180 г;

  • велике куряче яйце – 2 шт.;

  • олія рослинна без аромату – 60 мл;

  • пісок цукровий – 25-35 р;

  • сухі дріжджі – 5-7 г;

  • кухонна сіль – 1 щіпка.


  • Приготування
    Для приготування дріжджового тіста для млинців ми в даному випадку будемо
    Дріжджове тісто на молоці
    використовувати кисле молоко. Для цього подогреем його спочатку до температури приблизно сорок градусів, додаємо сухі дріжджі і дамо їм розчинитися. В окремій мисці при цьому змішуємо яйця з цукровим піском і сіллю і обробляємо до невеликої пишноти міксером або віночком. Після цього вливаємо яєчну суміш до дріжджовий, розмішуємо і додаємо борошно. Ретельно пробиваємо масу, щоб повністю розчинилися всі грудки, і тісто стало однорідним і гладким з консистенцією трохи рідший, ніж на оладки. Тепер необхідно дати йому час піднятися і дозріти, розташувавши для цього в теплому та затишному місці. В залежності від температури для цього може знадобитися від одного до трьох годин.