Товсті млинці
Товсті млинці, також як тонкі або ажурні, мають значну аудиторію вірних шанувальників, які віддають перевагу саме пишного значному габариту виробів і м'якого насиченому їх смаку. Спеціально для них ми запропонуємо варіанти смачних товстих млинців, приготованих на різній основі, в якості якої може бути молоко, сироватка або просто вода в пісному виконанні страви без яєць. До таких млинців традиційно можна подати сметану, мед, варення або будь-яке інше смакове додаток на свій вибір і смак.
Інгредієнти:
борошно пшеничне вищого сорту – 515 м;
незбиране молоко – 595 мл;
пісок цукровий – 40 г;
велике яйце куряче – 1 шт.;
дріжджі живі пресовані – 20 г;
кухонна сіль – 1 щіпка;
олія рослинна без аромату – 65 мл
Приготування
Тісто для товстих млинців починаємо готувати з опари. Для цього живі дріжджі розпускаємо в молочці, попередньо підігрів його до сорока градусів. Закладаємо також в дріжджову суміш цукровий пісок і двісті грам просіяного борошна, перемішуємо, щоб розчинилися всі борошняні грудочки і розташовуємо в теплі хвилин на тридцять.
До неї опарі вводимо збиті яйця з дрібкою солі, просіваємо і додаємо туди ж борошно пшеничне, вливаємо олію, ретельно розмішуємо і добиваємося однорідною і без грудок текстури густотою трохи рідший, ніж на оладки. Розміщуємо посудину з тістом в теплому і затишному містечку і даємо два рази піднятися. Один раз відповідно тісто необхідно буде обім'яти.
Тепер набираємо дозріле тісто ополоником, виливаємо в прогріту грунтовно і промаслений злегка сковороду, розрівнюємо і печемо під кришкою до красивого рум'янцю з двох сторін.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 480-520 г;
сироватка – 495 мл;
цукровий пісок – 45 г;
сода харчова – 5 г;
олія рослинна без аромату – 70 мл;
сіль – 1 щіпка.
Приготування
Сироватку прогріваємо до температури 50-55 градусів, розчиняємо в ній сіль та цукровий пісок і просіваємо потроху в суміш борошно, інтенсивно розмішуючи її при цьому віночком. Домагаємося однорідної і гладкої консистенції негустий сметани, а потім вводимо харчову соду, олію без аромату, ще раз розмішуємо і даємо настоятися тесту протягом шістдесяти хвилин.
Тепер промасливаем добре прогріту сковороду, наливаємо ополоником підготовлене тісто на сироватці, розрівнюємо по дну і даємо пропектися під кришкою і підрум'янитися з двох сторін.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 480-520 г;
вода очищена – 680 мл;
ванілін (за бажанням) – 1 щіпка;
цукровий пісок – 125 г;
дріжджі живі пресовані – 45 г;
кухонна сіль – 1 щіпка;
олія рослинна рафінована без аромату – 70 мл;
олія рослинна без аромату для змазування сковороди.
Приготування
В даному випадку опара нам не знадобиться, так як готувати ми будемо пісне дріжджове тісто. На цей раз розпускаємо в очищеній, підігрітої до сорока градусів водичці живі дріжджі, цукровий пісок, додаємо також відразу всю просіяне пшеничне борошно, ванілін і все розмішуємо інтенсивно віночком до повного розчинення всіх борошняних грудок і отримання густоти як рідка сметана. Потім вмішуємо також рослинне масло без запаху і ставимо посудину з приготованим тестом в тепло для підходу, прикривши тканиною.
Коли маса збільшиться мінімум удвічі, підсолюємо її, розмішуємо і приступаємо до випікання товстих млинців. Наливаємо на хорошенечко прогріту сковороду визріли дріжджове тісто, розрівнюємо його по всьому дну і даємо підрум'янитися і пропектися під кришкою з двох сторін.
Рецепт товстих млинців на молоці і дріжджах
Інгредієнти:
Приготування
Тісто для товстих млинців починаємо готувати з опари. Для цього живі дріжджі розпускаємо в молочці, попередньо підігрів його до сорока градусів. Закладаємо також в дріжджову суміш цукровий пісок і двісті грам просіяного борошна, перемішуємо, щоб розчинилися всі борошняні грудочки і розташовуємо в теплі хвилин на тридцять.
До неї опарі вводимо збиті яйця з дрібкою солі, просіваємо і додаємо туди ж борошно пшеничне, вливаємо олію, ретельно розмішуємо і добиваємося однорідною і без грудок текстури густотою трохи рідший, ніж на оладки. Розміщуємо посудину з тістом в теплому і затишному містечку і даємо два рази піднятися. Один раз відповідно тісто необхідно буде обім'яти.
Тепер набираємо дозріле тісто ополоником, виливаємо в прогріту грунтовно і промаслений злегка сковороду, розрівнюємо і печемо під кришкою до красивого рум'янцю з двох сторін.
Як спекти товсті млинці на сироватці?
Інгредієнти:
Приготування
Сироватку прогріваємо до температури 50-55 градусів, розчиняємо в ній сіль та цукровий пісок і просіваємо потроху в суміш борошно, інтенсивно розмішуючи її при цьому віночком. Домагаємося однорідної і гладкої консистенції негустий сметани, а потім вводимо харчову соду, олію без аромату, ще раз розмішуємо і даємо настоятися тесту протягом шістдесяти хвилин.
Тепер промасливаем добре прогріту сковороду, наливаємо ополоником підготовлене тісто на сироватці, розрівнюємо по дну і даємо пропектися під кришкою і підрум'янитися з двох сторін.
Смачні товсті дріжджові млинці на воді
Інгредієнти:
Приготування
В даному випадку опара нам не знадобиться, так як готувати ми будемо пісне дріжджове тісто. На цей раз розпускаємо в очищеній, підігрітої до сорока градусів водичці живі дріжджі, цукровий пісок, додаємо також відразу всю просіяне пшеничне борошно, ванілін і все розмішуємо інтенсивно віночком до повного розчинення всіх борошняних грудок і отримання густоти як рідка сметана. Потім вмішуємо також рослинне масло без запаху і ставимо посудину з приготованим тестом в тепло для підходу, прикривши тканиною.
Коли маса збільшиться мінімум удвічі, підсолюємо її, розмішуємо і приступаємо до випікання товстих млинців. Наливаємо на хорошенечко прогріту сковороду визріли дріжджове тісто, розрівнюємо його по всьому дну і даємо підрум'янитися і пропектися під кришкою з двох сторін.
Рекомендуємо добрі рецепти
Дріжджове тісто на молоці
Не секрет, що найбільш вдалим тісто виходить саме на молоці. Будь-які вироби з такої основи вийдуть ніжними, м'якими і довго збережуть свою свіжість.
Простий рецепт млинців
З безлічі рецептів млинцевого тесту ми вибрали прості і безтурботні варіанти. Не секрет, що в приготуванні ідеальних тонких виробів існують певні
Товсті пишні млинці на дріжджах - рецепт
З неймовірного безлічі рецептів млинців, ми опишемо лише три варіанти, які у фіналі виходять пишними і чудово смачними. Далі розповімо, як з різної
Млинці з вівсяної муки
Перетворити звичайний сніданок у надзвичайно корисний і смачний неймовірно просто. Далі розповімо, як робити справжні вівсяні млинці. Спробуйте, вам
Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
Варіантів різноманітних млинців існує неймовірне безліч і далі поговоримо саме про товстих, пухких виробах. Розповімо, як домогтися повітряного
Товсті млинці на кефірі
Побалуйте домашніх новим ласощами - смачними, товстими млинцями на кисломолочної основі. Такий сніданок неодмінно оцінять і малюки, і дорослі. Далі