» » Товсті млинці

Товсті млинці

Товсті млинці
Товсті млинці, також як тонкі або ажурні, мають значну аудиторію вірних шанувальників, які віддають перевагу саме пишного значному габариту виробів і м'якого насиченому їх смаку. Спеціально для них ми запропонуємо варіанти смачних товстих млинців, приготованих на різній основі, в якості якої може бути молоко, сироватка або просто вода в пісному виконанні страви без яєць. До таких млинців традиційно можна подати сметану, мед, варення або будь-яке інше смакове додаток на свій вибір і смак.

Рецепт товстих млинців на молоці і дріжджах


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне вищого сорту – 515 м;

  • незбиране молоко – 595 мл;

  • пісок цукровий – 40 г;

  • велике яйце куряче – 1 шт.;

  • дріжджі живі пресовані – 20 г;

  • кухонна сіль – 1 щіпка;

  • олія рослинна без аромату – 65 мл


  • Приготування
    Тісто для товстих млинців починаємо готувати з опари. Для цього живі дріжджі розпускаємо в молочці, попередньо підігрів його до сорока градусів. Закладаємо також в дріжджову суміш цукровий пісок і двісті грам просіяного борошна, перемішуємо, щоб розчинилися всі борошняні грудочки і розташовуємо в теплі хвилин на тридцять.
    До неї опарі вводимо збиті яйця з дрібкою солі, просіваємо і додаємо туди ж борошно пшеничне, вливаємо олію, ретельно розмішуємо і добиваємося однорідною і без грудок текстури густотою трохи рідший, ніж на оладки. Розміщуємо посудину з тістом в теплому і затишному містечку і даємо два рази піднятися. Один раз відповідно тісто необхідно буде обім'яти.
    Тепер набираємо дозріле тісто ополоником, виливаємо в прогріту грунтовно і промаслений злегка сковороду, розрівнюємо і печемо під кришкою до красивого рум'янцю з двох сторін.

    Як спекти товсті млинці на сироватці?


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 480-520 г;

  • сироватка – 495 мл;

  • цукровий пісок – 45 г;

  • сода харчова – 5 г;

  • олія рослинна без аромату – 70 мл;

  • сіль – 1 щіпка.


  • Приготування
    Сироватку прогріваємо до температури 50-55 градусів, розчиняємо в ній сіль та цукровий пісок і просіваємо потроху в суміш борошно, інтенсивно розмішуючи її при цьому віночком. Домагаємося однорідної і гладкої консистенції негустий сметани, а потім вводимо харчову соду, олію без аромату, ще раз розмішуємо і даємо настоятися тесту протягом шістдесяти хвилин.
    Тепер промасливаем добре прогріту сковороду, наливаємо ополоником підготовлене тісто на сироватці, розрівнюємо по дну і даємо пропектися під кришкою і підрум'янитися з двох сторін.

    Смачні товсті дріжджові млинці на воді


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 480-520 г;

  • вода очищена – 680 мл;

  • ванілін (за бажанням) – 1 щіпка;

  • цукровий пісок – 125 г;

  • дріжджі живі пресовані – 45 г;

  • кухонна сіль – 1 щіпка;

  • олія рослинна рафінована без аромату – 70 мл;

  • олія рослинна без аромату для змазування сковороди.


  • Приготування
    В даному випадку опара нам не знадобиться, так як готувати ми будемо пісне дріжджове тісто. На цей раз
    Товсті млинці
    розпускаємо в очищеній, підігрітої до сорока градусів водичці живі дріжджі, цукровий пісок, додаємо також відразу всю просіяне пшеничне борошно, ванілін і все розмішуємо інтенсивно віночком до повного розчинення всіх борошняних грудок і отримання густоти як рідка сметана. Потім вмішуємо також рослинне масло без запаху і ставимо посудину з приготованим тестом в тепло для підходу, прикривши тканиною.
    Коли маса збільшиться мінімум удвічі, підсолюємо її, розмішуємо і приступаємо до випікання товстих млинців. Наливаємо на хорошенечко прогріту сковороду визріли дріжджове тісто, розрівнюємо його по всьому дну і даємо підрум'янитися і пропектися під кришкою з двох сторін.
    Додав: admin | 10-04-2016, 21:00
    Переглядів: 567