Товсті млинці, також як тонкі або ажурні, мають значну аудиторію вірних шанувальників, які віддають перевагу саме пишного значному габариту виробів і м'якого насиченому їх смаку. Спеціально для них ми запропонуємо варіанти смачних товстих млинців, приготованих на різній основі, в якості якої може бути молоко, сироватка або просто вода в пісному виконанні страви без яєць. До таких млинців традиційно можна подати сметану, мед, варення або будь-яке інше смакове додаток на свій вибір і смак.
Рецепт товстих млинців на молоці і дріжджах
Інгредієнти: борошно пшеничне вищого сорту – 515 м; незбиране молоко – 595 мл; пісок цукровий – 40 г; велике яйце куряче – 1 шт.; дріжджі живі пресовані – 20 г; кухонна сіль – 1 щіпка; олія рослинна без аромату – 65 мл Приготування Тісто для товстих млинців починаємо готувати з опари. Для цього живі дріжджі розпускаємо в молочці, попередньо підігрів його до сорока градусів. Закладаємо також в дріжджову суміш цукровий пісок і двісті грам просіяного борошна, перемішуємо, щоб розчинилися всі борошняні грудочки і розташовуємо в теплі хвилин на тридцять.
До неї опарі вводимо збиті яйця з дрібкою солі, просіваємо і додаємо туди ж борошно пшеничне, вливаємо олію, ретельно розмішуємо і добиваємося однорідною і без грудок текстури густотою трохи рідший, ніж на оладки. Розміщуємо посудину з тістом в теплому і затишному містечку і даємо два рази піднятися. Один раз відповідно тісто необхідно буде обім'яти.
Тепер набираємо дозріле тісто ополоником, виливаємо в прогріту грунтовно і промаслений злегка сковороду, розрівнюємо і печемо під кришкою до красивого рум'янцю з двох сторін.
Як спекти товсті млинці на сироватці?
Інгредієнти: борошно пшеничне – 480-520 г; сироватка – 495 мл; цукровий пісок – 45 г; сода харчова – 5 г; олія рослинна без аромату – 70 мл; сіль – 1 щіпка. Приготування Сироватку прогріваємо до температури 50-55 градусів, розчиняємо в ній сіль та цукровий пісок і просіваємо потроху в суміш борошно, інтенсивно розмішуючи її при цьому віночком. Домагаємося однорідної і гладкої консистенції негустий сметани, а потім вводимо харчову соду, олію без аромату, ще раз розмішуємо і даємо настоятися тесту протягом шістдесяти хвилин.
Тепер промасливаем добре прогріту сковороду, наливаємо ополоником підготовлене тісто на сироватці, розрівнюємо по дну і даємо пропектися під кришкою і підрум'янитися з двох сторін.
Смачні товсті дріжджові млинці на воді
Інгредієнти: борошно пшеничне – 480-520 г; вода очищена – 680 мл; ванілін (за бажанням) – 1 щіпка; цукровий пісок – 125 г; дріжджі живі пресовані – 45 г; кухонна сіль – 1 щіпка; олія рослинна рафінована без аромату – 70 мл; олія рослинна без аромату для змазування сковороди. Приготування В даному випадку опара нам не знадобиться, так як готувати ми будемо пісне дріжджове тісто. На цей раз
розпускаємо в очищеній, підігрітої до сорока градусів водичці живі дріжджі, цукровий пісок, додаємо також відразу всю просіяне пшеничне борошно, ванілін і все розмішуємо інтенсивно віночком до повного розчинення всіх борошняних грудок і отримання густоти як рідка сметана. Потім вмішуємо також рослинне масло без запаху і ставимо посудину з приготованим тестом в тепло для підходу, прикривши тканиною.
Коли маса збільшиться мінімум удвічі, підсолюємо її, розмішуємо і приступаємо до випікання товстих млинців. Наливаємо на хорошенечко прогріту сковороду визріли дріжджове тісто, розрівнюємо його по всьому дну і даємо підрум'янитися і пропектися під кришкою з двох сторін.