Сирна паска
Особливу нотку смаком великодніх пасок надає наявність у тісті сиру. Деякі господині, один раз спробувавши такі вироби, навідріз відмовляються від попередніх більш традиційних рецептур. Крім того, сирну паску можна приготувати і без участі дріжджів. Обидва варіанти такої пасхальної випічки пропонуємо нижче в нашому матеріалі.
Інгредієнти:
незбиране молоко – 500 мл;
сир – 220 г;
маргарин вершковий – 260 г;
сметана жирністю 20-25 % – 210 г;
жовтки яєчні – 5 шт.;
яйця курячі – 6 шт.;
цукровий пісок – 520 г;
масло рослинне – 50 мл;
масло вершкове – 55 г;
просеянная пшеничне борошно вищого сорту – 12-16 кг;
родзинки без кісточок – 200 г;
ванілін або інший ароматизатор на свій смак – 1 пакетик або по смаку;
дріжджі свіжі пресовані – 50-55 г;
кухонна сіль – 1 щіпка;
Для помадки:
білки яєчні – 2 шт.;
сік лимона – 20 мл;
пудра цукрова – 190 р.
Приготування
Спочатку розчинний живі дріжджі в чверті склянки тепленької води, додавши при цьому пару чайних ложок цукрового піску. Через десять хвилин вливаємо дріжджову суміш в тепленьке молочко, додаємо ще приблизно половину склянки цукру і зовсім трохи борошна, розмішуємо і залишаємо в теплі хвилин на п'ятнадцять-двадцять. За цей час відокремлюємо жовтки від білків і збиваємо останні з дрібкою солі до твердих піків. Після цього розтираємо жовтки і збиваємо з рештою цукровим піском до посветления, додавши в процесі ванілін або есенцію.
Сирок розбиваємо блендером або перетираємо копітко через ситечко, домагаючись однорідної текстури без крупиночек.
До вспенившейся опарі вводимо спочатку маргарин і вершкове масло кімнатної температури, потім жовтки і сметану, а слідом сир, рослинне масло і білкову масу. Кожен раз масу вимішуємо ніжно руками. Додаємо до інших компонентів заздалегідь підготовлений, промитий, просушений і обсипаний борошном родзинки. Тепер, поступово підсипаючи малими порціями борошно, виробляємо заміс, кожен раз добре вимішуючи масу руками. Підсумкова консистенція тесту не повинна бути дуже щільною. Маса виходить досить липке, але з-за великої кількості здоби ще й важка, тому за долонями довго не тягнеться, а відлипає. Ставимо тісто в тепло на расстойку, прикривши ємність тканиною, приблизно години на три. За цей час тісто потрібно два рази обім'яти. Третій раз обминаємо його і відразу розкладаємо по промасленим формами, заповнюючи їх трохи більше ніж на одну третину, де тісто має підійти практично до країв ще раз.
Випікаємо сирні паски в духовці, розігрітій до температури 180 градусів. Час випічки залежить від розміру форми, тому визначаємо готовність пасок за сухою дерев'яною шпажці.
Поки печуться пасочки, збиваємо білки, додавши в процесі сік лимона і цукрову пудру. Промазуємо теплі вироби готової помадкою і оформляємо по своєму смаку.
Інгредієнти:
сир – 620 г;
масло вершкове – 260 г;
яйця великі курячі – 5 шт.;
цукровий пісок – 250 г;
розпушувач – 20 г;
лимонний сік – 45 мл;
просеянная пшеничне борошно вищого сорту – 645 г;
родзинки без кісточок – 80 г;
цукати – 80 г;
ванільний цукор або есенція на свій смак – 1 стандартний пакетик або по смаку;
кухонна сіль – 1 щіпка;
Для помадки:
білки яєчні – 1 шт.;
сік лимона – 10 мл;
пудра цукрова – 90 р.
Приготування
Беручись за приготування пасок без дріжджів, з'єднуємо курячі яйця з цукровим піском і ванільним цукром і обробляємо масу міксером до посветления та отримання пишної текстури. Далі додаємо м'яке або злегка розтоплене вершкове масло, вливаємо лимонний сік, додаємо дрібку солі і перетертий сир і розмішуємо до максимально можливої однорідності. На завершення всипаємо просіяне борошно і розпушувач і ретельно вимішуємо. Тепер поділяємо тісто на дві рівні частини, в одну вмішуємо родзинки, а в іншу цукати, заповнюємо отриманої основою промаслені форми і ставимо випікатися, прогрів попередньо духовку до температури 180 градусів. Перевіряємо готовність паски по сухій скіпкою.
Для глазурі збиваємо білки з цукровою пудрою і лимонним соком і покриваємо отриманою масою вироби. Оформляємо їх за смаком кондитерської посипкою або додатково прикрашаємо на свій розсуд.
Сирна паска - рецепт
Інгредієнти:
Для помадки:
Приготування
Спочатку розчинний живі дріжджі в чверті склянки тепленької води, додавши при цьому пару чайних ложок цукрового піску. Через десять хвилин вливаємо дріжджову суміш в тепленьке молочко, додаємо ще приблизно половину склянки цукру і зовсім трохи борошна, розмішуємо і залишаємо в теплі хвилин на п'ятнадцять-двадцять. За цей час відокремлюємо жовтки від білків і збиваємо останні з дрібкою солі до твердих піків. Після цього розтираємо жовтки і збиваємо з рештою цукровим піском до посветления, додавши в процесі ванілін або есенцію.
Сирок розбиваємо блендером або перетираємо копітко через ситечко, домагаючись однорідної текстури без крупиночек.
До вспенившейся опарі вводимо спочатку маргарин і вершкове масло кімнатної температури, потім жовтки і сметану, а слідом сир, рослинне масло і білкову масу. Кожен раз масу вимішуємо ніжно руками. Додаємо до інших компонентів заздалегідь підготовлений, промитий, просушений і обсипаний борошном родзинки. Тепер, поступово підсипаючи малими порціями борошно, виробляємо заміс, кожен раз добре вимішуючи масу руками. Підсумкова консистенція тесту не повинна бути дуже щільною. Маса виходить досить липке, але з-за великої кількості здоби ще й важка, тому за долонями довго не тягнеться, а відлипає. Ставимо тісто в тепло на расстойку, прикривши ємність тканиною, приблизно години на три. За цей час тісто потрібно два рази обім'яти. Третій раз обминаємо його і відразу розкладаємо по промасленим формами, заповнюючи їх трохи більше ніж на одну третину, де тісто має підійти практично до країв ще раз.
Випікаємо сирні паски в духовці, розігрітій до температури 180 градусів. Час випічки залежить від розміру форми, тому визначаємо готовність пасок за сухою дерев'яною шпажці.
Поки печуться пасочки, збиваємо білки, додавши в процесі сік лимона і цукрову пудру. Промазуємо теплі вироби готової помадкою і оформляємо по своєму смаку.
Сирна паска на великдень без дріжджів - рецепт
Інгредієнти:
Для помадки:
Приготування
Беручись за приготування пасок без дріжджів, з'єднуємо курячі яйця з цукровим піском і ванільним цукром і обробляємо масу міксером до посветления та отримання пишної текстури. Далі додаємо м'яке або злегка розтоплене вершкове масло, вливаємо лимонний сік, додаємо дрібку солі і перетертий сир і розмішуємо до максимально можливої однорідності. На завершення всипаємо просіяне борошно і розпушувач і ретельно вимішуємо. Тепер поділяємо тісто на дві рівні частини, в одну вмішуємо родзинки, а в іншу цукати, заповнюємо отриманої основою промаслені форми і ставимо випікатися, прогрів попередньо духовку до температури 180 градусів. Перевіряємо готовність паски по сухій скіпкою.
Для глазурі збиваємо білки з цукровою пудрою і лимонним соком і покриваємо отриманою масою вироби. Оформляємо їх за смаком кондитерської посипкою або додатково прикрашаємо на свій розсуд.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як спекти паску в духовці?
Щоб ваші паски вийшли ідеальними, неодмінно потрібно подбати про високу якість складових, продумати процес їх випікання і, звичайно, налаштуватися на
Олександрійське тісто для пасок
Найбільш вдалими паски виходять саме на основі александрійського тесту. Вироби виходять надзвичайно ніжними, приголомшливо м'якими і ароматними.
Паска - найсмачніший рецепт
Великдень - велике свято для всіх християн. І звичайно ж в переддень цього свята всі намагаються приготувати найсмачніші паски. Саме такі рецепти
Рецепт паски
Пекти паски - традиція. А тому ми взяли за правило щороку радувати вас новими рецептами цих ласощів. Ось і на цей раз ми знайшли найрізноманітніші
Тісто для пасок
Паски - це традиційне російське блюдо, яке випікають на свято Пасхи і покривають білкової глазур'ю. І сьогодні ми розповімо, як правильно і смачно
Італійська паска панеттоне - рецепт
Італійська паска панеттоне - справжнє відкриття для наших господинь. Всі знають наші великодні паски, які стали традиційними на свято Пасхи. Цю