Паска - найсмачніший рецепт
Великодні паски – традиційне пасхальне страву. Способів їх приготування існує досить багато, причому вони розрізняються не тільки за складу тесту, але і за різноманітністю добавок. Сьогодні ми розповімо вам кілька найсмачніших перевірених рецептів пасок !
Інгредієнти:
масло вершкове – 150 г;
сир – 200 г;
цукор – 1 ст.;
ванілін;
яйце – 3 шт.;
сода харчова – щіпка;
родзинки, курага – за смаком;
борошно – 2 ст.
Приготування
Отже, яйця розтираємо з цукровим піском, сіллю, ваніліном і додаємо шматочок розм'якшеного вершкового масла. Потім гарненько збиваємо масу міксером до білого. Сир перекручуємо через м'ясорубку, бажано кілька разів. Курагу і родзинки заливаємо окропом, проварюємо 5 хвилин, обережно зливаємо рідину, обсушуємо і подрібнюємо в блендері. До яєчної суміші викладаємо сир, подрібнені сухофрукти і кидаємо гашену соду. Поступово вводимо просіяне борошно і розмішуємо до однорідності. Формочки застеляємо пергаментним папером, промазуємо маслом, заповнюємо на половину тестом і випікаємо до готовності в гарячій духовці. Гарячі паски змащуємо зверху глазур'ю і посипаємо кольоровою посипкою.
Інгредієнти:
розпушувач – 1 ч. ложка;
борошно – 300 г;
яйце – 3 шт.;
цукор – 150 г;
масло вершкове – 70 г;
молоко – 250 мл;
родзинки – 1 ст.;
ванілін – за смаком.
Для глазурі:
білок яєчний – 1 шт.;
пудра цукрова – 100 г;
кольорова посипання.
Приготування
Пропонуємо вам ще один цікавий рецепт паски, родзинки заливаємо окропом, а потім просушуємо. Жовтки розтираємо з цукром, додаємо масло і збиваємо все міксером до однорідного стану. Потім всипаємо просіяне борошно, ванілін і розпушувач. В отриману суху крихту поступово вливаємо молоко. Окремо збиваємо білки і акуратно викладаємо їх в тісто, перемішуючи ложкою. Додаємо родзинки, викладаємо тісто в підготовлені формочки і ставимо в розігріту духову шафу. Цим часом готуємо глазур: білки збиваємо до густих піків і поступово додаємо пудру. Змащуємо гарячі паски і прикрашаємо кондитерської посипкою.
«Панеттоне» - італійська випічка з дріжджового солодкого тіста, присмаченого родзинками, цукатами і горіхами.
Інгредієнти:
Для основи:
молоко – 100 мл;
дріжджі свіжі – 40 г;
цукор – 100 г;
масло вершкове – 150 г;
борошно – 400 г;
ванілін;
яйце – 5 шт.
Для добавки:
ізюм – 100 г;
лимон – 1 шт.;
цукати – 70 г;
коньяк – 60 мл;
мигдаль – 50 р.
Для глазурі:
лаймовий сік – 2 ч. ложки;
яєчний білок – 2 шт.;
цукор – 100 р.
Приготування
А ось ще один оригінальний рецепт приготування дуже смачної паски. Ізюм на ніч обдаємо окропом і замочуємо в коньяку. У підігрітому молоці розводимо свіжі дріжджі, додаємо дрібку цукру і залишаємо суміш на 15 хвилин. Борошно заздалегідь просіваємо в миску і додаємо до неї сіль, цукор і ванілін. Потім перемішуємо, вливаємо молоко з дріжджами і розтоплене остигле масло. Додаємо яйця, кладемо родзинки, цукати і обсмажений мигдаль. Акуратно перемішуємо тісто, накриваємо його чистим полотенчиком і залишаємо на 40 хвилин в теплому місці. Тепер готуємо форми для випічки: змащуємо їх з боків вершковим маслом, а на дно кладемо пергаментний папір. Заповнює форми на третю частину тестом, і даємо постояти в теплі. Коли маса підніметься майже до верху, відправляємо форми в гарячу духовку і випікаємо близько години. Цим часом охолоджені білки збиваємо з сіллю, поступово всипаємо цукор і вливаємо сік лайма. Ложкою викладаємо отриману глазур на готові паски і прикрашаємо за бажанням.
Рецепт сирного паски
Інгредієнти:
Приготування
Отже, яйця розтираємо з цукровим піском, сіллю, ваніліном і додаємо шматочок розм'якшеного вершкового масла. Потім гарненько збиваємо масу міксером до білого. Сир перекручуємо через м'ясорубку, бажано кілька разів. Курагу і родзинки заливаємо окропом, проварюємо 5 хвилин, обережно зливаємо рідину, обсушуємо і подрібнюємо в блендері. До яєчної суміші викладаємо сир, подрібнені сухофрукти і кидаємо гашену соду. Поступово вводимо просіяне борошно і розмішуємо до однорідності. Формочки застеляємо пергаментним папером, промазуємо маслом, заповнюємо на половину тестом і випікаємо до готовності в гарячій духовці. Гарячі паски змащуємо зверху глазур'ю і посипаємо кольоровою посипкою.
Рецепт паски без дріжджів
Інгредієнти:
Для глазурі:
Приготування
Пропонуємо вам ще один цікавий рецепт паски, родзинки заливаємо окропом, а потім просушуємо. Жовтки розтираємо з цукром, додаємо масло і збиваємо все міксером до однорідного стану. Потім всипаємо просіяне борошно, ванілін і розпушувач. В отриману суху крихту поступово вливаємо молоко. Окремо збиваємо білки і акуратно викладаємо їх в тісто, перемішуючи ложкою. Додаємо родзинки, викладаємо тісто в підготовлені формочки і ставимо в розігріту духову шафу. Цим часом готуємо глазур: білки збиваємо до густих піків і поступово додаємо пудру. Змащуємо гарячі паски і прикрашаємо кондитерської посипкою.
Рецепт італійського паски «Панеттоне»
«Панеттоне» - італійська випічка з дріжджового солодкого тіста, присмаченого родзинками, цукатами і горіхами.
Інгредієнти:
Для основи:
Для добавки:
Для глазурі:
Приготування
А ось ще один оригінальний рецепт приготування дуже смачної паски. Ізюм на ніч обдаємо окропом і замочуємо в коньяку. У підігрітому молоці розводимо свіжі дріжджі, додаємо дрібку цукру і залишаємо суміш на 15 хвилин. Борошно заздалегідь просіваємо в миску і додаємо до неї сіль, цукор і ванілін. Потім перемішуємо, вливаємо молоко з дріжджами і розтоплене остигле масло. Додаємо яйця, кладемо родзинки, цукати і обсмажений мигдаль. Акуратно перемішуємо тісто, накриваємо його чистим полотенчиком і залишаємо на 40 хвилин в теплому місці. Тепер готуємо форми для випічки: змащуємо їх з боків вершковим маслом, а на дно кладемо пергаментний папір. Заповнює форми на третю частину тестом, і даємо постояти в теплі. Коли маса підніметься майже до верху, відправляємо форми в гарячу духовку і випікаємо близько години. Цим часом охолоджені білки збиваємо з сіллю, поступово всипаємо цукор і вливаємо сік лайма. Ложкою викладаємо отриману глазур на готові паски і прикрашаємо за бажанням.
Рекомендуємо добрі рецепти
Паска - рецепт
Випікання великодніх пасок давня традиція, яка з роками практично не змінилася, хіба що завдяки сучасним технологіям кілька удосконалилася.
Рецепт паски
Пекти паски - традиція. А тому ми взяли за правило щороку радувати вас новими рецептами цих ласощів. Ось і на цей раз ми знайшли найрізноманітніші
Тісто для пасок
Паски - це традиційне російське блюдо, яке випікають на свято Пасхи і покривають білкової глазур'ю. І сьогодні ми розповімо, як правильно і смачно
Паска з родзинками
Паска - чудова випічка, яку зазвичай печуть на свято Пасхи, але можна зробити і на будь-яке інше торжество. Його можна подати з гарячим чаєм або
Паска без дріжджів
Паска - випічка знайома багатьом. І сьогодні ми поговоримо про корисний куличе без дріжджів. У нашій статті ми зібрали кілька чудових рецептів цього
Італійська паска панеттоне - рецепт
Італійська паска панеттоне - справжнє відкриття для наших господинь. Всі знають наші великодні паски, які стали традиційними на свято Пасхи. Цю