Великодні паски – традиційне пасхальне страву. Способів їх приготування існує досить багато, причому вони розрізняються не тільки за складу тесту, але і за різноманітністю добавок. Сьогодні ми розповімо вам кілька найсмачніших перевірених рецептів пасок !
Рецепт сирного паски
Інгредієнти: масло вершкове – 150 г; сир – 200 г; цукор – 1 ст.; ванілін; яйце – 3 шт.; сода харчова – щіпка; родзинки, курага – за смаком; борошно – 2 ст. Приготування Отже, яйця розтираємо з цукровим піском, сіллю, ваніліном і додаємо шматочок розм'якшеного вершкового масла. Потім гарненько збиваємо масу міксером до білого. Сир перекручуємо через м'ясорубку, бажано кілька разів. Курагу і родзинки заливаємо окропом, проварюємо 5 хвилин, обережно зливаємо рідину, обсушуємо і подрібнюємо в блендері. До яєчної суміші викладаємо сир, подрібнені сухофрукти і кидаємо гашену соду. Поступово вводимо просіяне борошно і розмішуємо до однорідності. Формочки застеляємо пергаментним папером, промазуємо маслом, заповнюємо на половину тестом і випікаємо до готовності в гарячій духовці. Гарячі паски змащуємо зверху глазур'ю і посипаємо кольоровою посипкою.
Рецепт паски без дріжджів
Інгредієнти: розпушувач – 1 ч. ложка; борошно – 300 г; яйце – 3 шт.; цукор – 150 г; масло вершкове – 70 г; молоко – 250 мл; родзинки – 1 ст.; ванілін – за смаком. Для глазурі:
білок яєчний – 1 шт.; пудра цукрова – 100 г; кольорова посипання. Приготування Пропонуємо вам ще один цікавий рецепт паски, родзинки заливаємо окропом, а потім просушуємо. Жовтки розтираємо з цукром, додаємо масло і збиваємо все міксером до однорідного стану. Потім всипаємо просіяне борошно, ванілін і розпушувач. В отриману суху крихту поступово вливаємо молоко. Окремо збиваємо білки і акуратно викладаємо їх в тісто, перемішуючи ложкою. Додаємо родзинки, викладаємо тісто в підготовлені формочки і ставимо в розігріту духову шафу. Цим часом готуємо глазур: білки збиваємо до густих піків і поступово додаємо пудру. Змащуємо гарячі паски і прикрашаємо кондитерської посипкою.
Рецепт італійського паски «Панеттоне»
«Панеттоне» - італійська випічка з дріжджового солодкого тіста, присмаченого родзинками, цукатами і горіхами.
Інгредієнти: Для основи:
молоко – 100 мл; дріжджі свіжі – 40 г; цукор – 100 г; масло вершкове – 150 г; борошно – 400 г; ванілін; яйце – 5 шт. Для добавки:
ізюм – 100 г; лимон – 1 шт.; цукати – 70 г; коньяк – 60 мл; мигдаль – 50 р. Для глазурі:
лаймовий сік – 2 ч. ложки; яєчний білок – 2 шт.; цукор – 100 р. Приготування А ось ще один оригінальний рецепт приготування дуже смачної паски. Ізюм на ніч обдаємо окропом і замочуємо в коньяку. У підігрітому молоці розводимо свіжі дріжджі, додаємо дрібку цукру і залишаємо суміш на 15 хвилин. Борошно заздалегідь просіваємо в миску і додаємо до
неї сіль, цукор і ванілін. Потім перемішуємо, вливаємо молоко з дріжджами і розтоплене остигле масло. Додаємо яйця, кладемо родзинки, цукати і обсмажений мигдаль. Акуратно перемішуємо тісто, накриваємо його чистим полотенчиком і залишаємо на 40 хвилин в теплому місці. Тепер готуємо форми для випічки: змащуємо їх з боків вершковим маслом, а на дно кладемо пергаментний папір. Заповнює форми на третю частину тестом, і даємо постояти в теплі. Коли маса підніметься майже до верху, відправляємо форми в гарячу духовку і випікаємо близько години. Цим часом охолоджені білки збиваємо з сіллю, поступово всипаємо цукор і вливаємо сік лайма. Ложкою викладаємо отриману глазур на готові паски і прикрашаємо за бажанням.