Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як спекти паску в духовці?

Як спекти паску в духовці?

24-04-2016, 17:42
1 327
Як спекти паску в духовці?
Наближається довгоочікуваний для багатьох свято Світлого Христового Воскресіння – Великдень. І для тих, хто перебуває в активному пошуку вдалих рецептів приготування великодніх страв ми розповімо, як правильно приготувати паску в духовці. Вам неодмінно сподобаються вироби, приготовлені з урахуванням виконання запропонованих рекомендацій.

Рецепт приготування смачної паски в духовці


Інгредієнти:

  • кефір середньої жирності – 1 л;

  • пісок цукровий – 1-12 кг;

  • борошно пшеничне вищого сорту – 2-24 кг;

  • курячі яйця середнього розміру – 7 шт.;

  • маргарин вершковий – 220 г;

  • масло вершкове – 220 г;

  • сметана селянська – 220 г;

  • свіжі пресовані дріжджі – 90-100 г;

  • есенція «Дюшес» або ванілін – 5 мл або по смаку;

  • родзинки без кісточок – 400-450 г;

  • кухонна сіль – 1 ч. ложка;

  • рослинна рафінована олія – 40 мл


  • Приготування
    Даний рецепт тіста для паски в духовці передбачає використання в якості основи кефіру. На ньому вироби виходять трохи влажноватые і від цього тільки смачніше. Всі компоненти для тіста дістаємо з холодильника за кілька годин до передбачуваного приготування, щоб вони стали однаковою кімнатної температури, а безпосередньо перед тим як ставити опару, прогріваємо кефір до температури приблизно сорок-сорок два градуси. Розчиняємо в ньому свіжі дріжджі, половинку склянки цукрового піску, приблизно дві склянки просіяного пшеничного борошна обов'язково вищого сорту. Розмішуємо вміст до розчинення всіх солодких кристалів і розташовуємо в тепле місце, прикривши посудину рушником або ганчіркою.
    За цей час підготуємо родзинки. Промиваємо його ретельно, обов'язково обсушуємо і обсипаємо борошном.
    Після того як опара підніметься грунтовно і утворює спінену шапочку, додаємо до неї сметану, вершкове масло і маргарин і розминаємо масу ретельно руками. Тепер додаємо перетерті з рештою цукровим піском до посветления жовтки і збиті з сіллю до пишної і щільної піни білки, продовжуючи вимішувати масу руками. Запропоноване кількість цукру дозволить отримати солодкі паски, тому при необхідності його можна зменшити.
    На наступному етапі просіваємо в тісто борошно і виробляємо заміс, домагаючись не липкою текстури тіста. Руки при цьому періодично промазуємо рафінованим рослинним маслом і вимішуємо основу пасок не менше тридцяти хвилин, додавши в процесі підготовлений раніше родзинки.
    Ставимо посудину з тістом знову в тепло і даємо йому добре піднятися і збільшитися в обсязі як мінімум удвічі. Після цього обминаємо тісто, даємо знову піднятися, а потім вмішуємо в нього есенцію або ванілін і розкладаємо по попередньо промасленим формочках для пасок, заповнюючи їх приблизно на одну третину.
    Коли тісто у формах підніметься, заповнивши їх трохи більше ніж на дві третини, ставимо заготовки випікатися в духовку. Її завчасно розігріваємо до температури 170 градусів і розташовуємо на самому нижньому рівні піддон з водою. Наявність в духовці ємності з водою необхідно для того, щоб поверхня виробів не потріскалася в процесі випічки.
    Час випікання пасок безпосередньо залежить від обсягу форм. Для цього може знадобитися від п'ятнадцяти хвилин до
    Як спекти паску в духовці?
    однієї години. Перевіряємо готовність періодично виробів з сухою дерев'яною скіпкою.
    Досвідчені кондитери рекомендують вставляти по центру великих пасок дерев'яні шпажки відразу ж після того, як тісто вміщено у форму. У цьому випадку паски рівномірно підходять, купуючи красиву форму, і при випіканні можна відразу перевірити готовність підрум'янених виробів, витягуючи з них через певний час встановлену раніше шпажку.
    По готовності витягаємо паску з форми, даємо їм охолонути і прикрашаємо на свій смак. Мінімальним традиційним оформленням вважається покриття поверхні виробів білкової глазур'ю і декорування кондитерської посипкою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Олександрійське тісто для пасок – це просто бомба!
    Олександрійське тісто для пасок – це просто бомба!
    Знамените олександрійське тісто - це чудова здоба, яку успішно застосовують у випічці пасок. Вироби на його основі виходять неймовірно пишними, дивно
    Сирна паска
    Сирна паска
    Надзвичайно ніжним і пишним виходить паска, в складі якого є сир. Цей приголомшливий варіант тесту, безсумнівно, сподобається кожній господині, адже
    Рецепт паски з родзинками
    Рецепт паски з родзинками
    У пошуку вдалого рецепти пасок пропонуємо зупинитися на описаних далі варіантах цієї святкової випічки. Розповімо, як спекти незрівнянні великодні
    Олександрійське тісто для пасок
    Олександрійське тісто для пасок
    Найбільш вдалими паски виходять саме на основі александрійського тесту. Вироби виходять надзвичайно ніжними, приголомшливо м'якими і ароматними.
    Тісто для пасок
    Тісто для пасок
    Паски - це традиційне російське блюдо, яке випікають на свято Пасхи і покривають білкової глазур'ю. І сьогодні ми розповімо, як правильно і смачно
    Італійська паска панеттоне - рецепт
    Італійська паска панеттоне - рецепт
    Італійська паска панеттоне - справжнє відкриття для наших господинь. Всі знають наші великодні паски, які стали традиційними на свято Пасхи. Цю