» » Олександрійське тісто для пасок – це просто бомба!

Олександрійське тісто для пасок – це просто бомба!

Олександрійське тісто для пасок – це просто бомба!
Багато господинь відмовляються від приготування домашніх пасок, оскільки вважають це занадто клопіткою і вимагає солідного багажу кулінарних вмінь. Насправді тісто хоч і непросте в роботі, за рахунок кількості здоби в ньому, але все ж виразно виправдовує всі ваші старання приголомшливим результатом, помітно відрізняються від магазинних пасок в кращу сторону. Нижче ми поділимося ще одним рецептом олександрійського тесту для пасок – це просто бомба!

Рецепт олександрійського тесту для паски


Як і будь-який правильний паску, паска на олександрійському тісті виходить дуже маслянистим, тане в роті, але на відміну від багатьох має трохи більш щільний м'якуш.
Інгредієнти:

  • яйця - 10 шт.;

  • дріжджі свіжі - 145 г;

  • цукор - 970 г;

  • молоко - 980 мл;

  • жовтки яєць - 2 шт.;

  • масло вершкове - 520 г;

  • борошно - 24 кг;

  • родзинки - 190 г;

  • ванільний цукор - 10 р.


  • Приготування
    Опара для такого тесту готується з досить дивної методикою. Разом з цукром, теплим молоком і дріжджами, протягом найближчих 10-12 годин повинні підходити і збиті яйця, і нарізане масло, а тому сміливо змішуйте перші шість складових разом і залишайте в теплі на всю ніч.
    Перед замешиванием розмістіть поблизу піалу з невеликою кількістю рослинної олії, в нього необхідно буде вмочувати руки під час роботи з липким тістом. Далі в опару всипають борошно, додають ваніль (або іншу отдушку), близько чайної ложки солі і борошно. Вимішувати тісто слід не менше 10 хвилин, після чого його відправляють на повторну расстойку ще на півтори години. Тепер залишається лише спекти паски з олександрійського тіста, для цього його розподіляють за формами, наповнюючи останні приблизно на третину, а після фінальної часовий расстойки можна приступати до випікання при 180 градусах.

    Рецепт олександрійського тесту для паски


    Цей варіант олександрійського тесту відрізняється від попереднього легкістю свого м'якушки, тому для шанувальників «мереживних» пасок він підійде ідеально.
    Інгредієнти:

  • молоко - 540 мл;

  • яйця - 5 шт.;

  • цукор - 430 г;

  • яєчні жовтки - 3 шт.;

  • сухі дріжджі - 25 г;

  • вершкове масло - 275 г;

  • борошно - 16 кг;

  • коньяк - 25 мл;

  • ванілін - 5 г;

  • родзинки/ цукати - 230 р.


  • Приготування
    Перед початком замішування масло доводять до кімнатної температури і розрізають на невеликі шматочки. Яйця (і жовтки) збивають разом з цукром, а дріжджі розводять в теплому молоці. Потім всі підготовлені компоненти змішуються і опара залишається на расстойку приблизно на 10 годин. Коли опара розростеться, всипте до неї суміш борошно, дрібку солі і ванілін. Додайте цукати/родзинки і гарненько вимісіть. Готове тісто розкласти по формах, заповнюючи їх на третину, а потім залиште на расстойку приблизно на півтори години. Підійшли паски випікають при 180 градусах до зарум'янювання (час залежить від розмірів). Готову паску декоруйте на свій розсуд.

    Олександрійське тісто в хлібопічці


    Інгредієнти:

  • молоко - 520 мл;

  • яйця - 5 шт.;

  • борошно - 11 кг;

  • маргарин - 115 г;

  • родзинки - 95 г;

  • ванілін - 5 г;

  • цукор - 520 р.
  • Олександрійське тісто для пасок – це просто бомба!


    Приготування
    Молоко попередньо злегка підігрійте, а масло доведіть до кімнатної температури. Надішліть всі компоненти в чашу хлібопічки, а родзинки насипте у відсік для фруктів (якщо такий є на конкретно вашому пристрої). Далі встановіть основний режим, виберіть світлий або середній колір скоринки і максимальний розмір виробу. Про куличе можна забути аж до звукового сигналу, після чого його залишають на 20 хвилин в чаші пристрою, а потім охолоджують повністю на решітці перед покриттям глазур'ю.
    Додав: admin | 24-04-2016, 17:43
    Переглядів: 3433