Рецепт паски з родзинками
Паска займає центральне місце на святковому столі. Мало того, він за традицією є і хлібом під час великоднього застілля. Тому будь-господині хочеться порадувати гостей і близьких. Наша стаття напевно допоможе в цій справі, надавши вашій увазі три абсолютно різних рецепта.
Перед приготуванням заздалегідь викладаємо масло і маргарин на стіл відтанути і розм'якнути. Кількість борошна визначити важко, оскільки це залежить від її якості, від густоти сметани, в середньому це 25 кг, може менше або більше.
Інгредієнти:
молоко – 1 л;
дріжджі свіжі – 100 г;
борошно – приблизно 25 кг;
яйце – 5 шт.;
жовток – 5 шт.;
маргарин – 240 г;
масло вершкове – 130 г;
масло рослинне – 33 мл;
цукор – 900 г;
сметана – 240 г;
сіль – 20 г;
родзинки – 260 г;
ваніль.
Приготування
Для опари підігріваємо молоко, щоб було тепле. Розчиняємо в молоці 200 г цукру і дріжджі, додаємо трошки борошна, буквально жменю. Вимішуємо, даємо піднятися.
Змішаємо сметану, маргарин і масло, можна просто розім'яти і перемішати виделкою. У ще одній ємності перетираємо яйця, жовтки і цукор з сіллю. Змішуємо яєчну і сметанную масу, вимішуємо до однорідності.
Висипаємо В миску борошно і виливаємо здобну основу і опару. Замішуємо не круте тісто. Накриваємо його і ставимо в тепло підійти. Родзинки промиваємо окропом і залишаємо в гарячій воді набрякнути. Коли тісто підійшло його потрібно обім'яти, і потім ще раз. Вдруге додаємо родзинки.
Духовку розігріваємо до 160 градусів. Тісто розкладаємо по формах, змазаним маслом і даємо їм постояти хвилин 20. Важливо тесту класти в кожну формочку не більше половини її висоти, інакше тісто вивалиться через край, коли буде підходити. Готуємо 40 хвилин. У всіх духовки різні, тому готовність визначаємо дерев'яною шпажкою.
У сирному куличе є один нюанс: якщо у вас сир кислий, то візьміть трохи більше цукру.
Інгредієнти:
борошно – 470 г;
яйце – 2 шт.;
молоко – 160 мл;
сир – 200 г;
цукор – 140 г;
масло – 115 г;
дріжджі сухі – 15 г;
сіль – 5 р;
ванілін, родзинки.
Приготування
Щоб отримати опару, змішаємо тепле молоко, дріжджі, 30 г цукру і жменю борошна і залишимо на півгодини.
Яйця збиваємо дуже добре з цукром до щільної піни, змішати з розтопленим маслом, додаємо сир, ванілін і сіль. Отриману масу змішати з опарою і вводимо порціями борошно. Вийде м'яке еластичне тісто, яке ми перекладаємо в чашу мультиварки, змащену маслом. Включаємо підігрів на кілька хвилин, щоб прогріти тісто. Нам знадобиться близько 50 хвилин. Час від часу можна включати підігрів, щоб тісто було тепло, але не перегрейте. Воно збільшиться в кілька разів. Тоді ми додамо родзинки, добре вымешаем і готуємо в режимі випічки 15 години. Готову паску прикрашаємо на свій розсуд.
Це досить швидкий і спрощений рецепт класичного паски.
Інгредієнти:
молоко – 375 мл;
борошно – 825 г;
горілка – 15 мл;
масло вершкове – 190 г;
жовтки – 6 шт;
цукор – 225 г;
дріжджі сухі – 20 г;
ваніль, сіль, родзинки, цукати .
Приготування
Борошно обов'язково просіваємо і змішуємо з дріжджами, перемішуємо. Жовтки збиваємо з цукром, додаємо розтоплене масло, тепле молоко, сіль, ваніль і горілку. Всі рідкі інгредієнти перемішуємо між собою, а потім замішуємо з борошном. Ємність з тістом накриваємо і залишаємо на пару годин підійти в теплі. Коли підійшов, обминаємо і додаємо цукати і заздалегідь замочений ізюм. Форму або форми обмазуємо маслом і розкладаємо тісто. Майте на увазі при виборі форми, що паска буде збільшуватися в кілька разів. Готуємо півгодини в духовці на 175 градусах. Верх покриваємо цукровою глазур'ю і прикрашаємо дрібно порубаними цукатами.
Класичний рецепт паски з родзинками в духовці
Перед приготуванням заздалегідь викладаємо масло і маргарин на стіл відтанути і розм'якнути. Кількість борошна визначити важко, оскільки це залежить від її якості, від густоти сметани, в середньому це 25 кг, може менше або більше.
Інгредієнти:
Приготування
Для опари підігріваємо молоко, щоб було тепле. Розчиняємо в молоці 200 г цукру і дріжджі, додаємо трошки борошна, буквально жменю. Вимішуємо, даємо піднятися.
Змішаємо сметану, маргарин і масло, можна просто розім'яти і перемішати виделкою. У ще одній ємності перетираємо яйця, жовтки і цукор з сіллю. Змішуємо яєчну і сметанную масу, вимішуємо до однорідності.
Висипаємо В миску борошно і виливаємо здобну основу і опару. Замішуємо не круте тісто. Накриваємо його і ставимо в тепло підійти. Родзинки промиваємо окропом і залишаємо в гарячій воді набрякнути. Коли тісто підійшло його потрібно обім'яти, і потім ще раз. Вдруге додаємо родзинки.
Духовку розігріваємо до 160 градусів. Тісто розкладаємо по формах, змазаним маслом і даємо їм постояти хвилин 20. Важливо тесту класти в кожну формочку не більше половини її висоти, інакше тісто вивалиться через край, коли буде підходити. Готуємо 40 хвилин. У всіх духовки різні, тому готовність визначаємо дерев'яною шпажкою.
Рецепт сирного паски з родзинками в мультиварці
У сирному куличе є один нюанс: якщо у вас сир кислий, то візьміть трохи більше цукру.
Інгредієнти:
Приготування
Щоб отримати опару, змішаємо тепле молоко, дріжджі, 30 г цукру і жменю борошна і залишимо на півгодини.
Яйця збиваємо дуже добре з цукром до щільної піни, змішати з розтопленим маслом, додаємо сир, ванілін і сіль. Отриману масу змішати з опарою і вводимо порціями борошно. Вийде м'яке еластичне тісто, яке ми перекладаємо в чашу мультиварки, змащену маслом. Включаємо підігрів на кілька хвилин, щоб прогріти тісто. Нам знадобиться близько 50 хвилин. Час від часу можна включати підігрів, щоб тісто було тепло, але не перегрейте. Воно збільшиться в кілька разів. Тоді ми додамо родзинки, добре вымешаем і готуємо в режимі випічки 15 години. Готову паску прикрашаємо на свій розсуд.
Простий рецепт паски з цукатами та родзинками
Це досить швидкий і спрощений рецепт класичного паски.
Інгредієнти:
Приготування
Борошно обов'язково просіваємо і змішуємо з дріжджами, перемішуємо. Жовтки збиваємо з цукром, додаємо розтоплене масло, тепле молоко, сіль, ваніль і горілку. Всі рідкі інгредієнти перемішуємо між собою, а потім замішуємо з борошном. Ємність з тістом накриваємо і залишаємо на пару годин підійти в теплі. Коли підійшов, обминаємо і додаємо цукати і заздалегідь замочений ізюм. Форму або форми обмазуємо маслом і розкладаємо тісто. Майте на увазі при виборі форми, що паска буде збільшуватися в кілька разів. Готуємо півгодини в духовці на 175 градусах. Верх покриваємо цукровою глазур'ю і прикрашаємо дрібно порубаними цукатами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Паска - найсмачніший рецепт
Великдень - велике свято для всіх християн. І звичайно ж в переддень цього свята всі намагаються приготувати найсмачніші паски. Саме такі рецепти
Рецепт паски
Пекти паски - традиція. А тому ми взяли за правило щороку радувати вас новими рецептами цих ласощів. Ось і на цей раз ми знайшли найрізноманітніші
Паска в мультиварці
Скоро настане день Пасхи, головними стравами якого є паски, фарбовані яйця, паски. Варто відзначити, що великодні паски можна пекти не лише у
Тісто для пасок
Паски - це традиційне російське блюдо, яке випікають на свято Пасхи і покривають білкової глазур'ю. І сьогодні ми розповімо, як правильно і смачно
Паска з родзинками
Паска - чудова випічка, яку зазвичай печуть на свято Пасхи, але можна зробити і на будь-яке інше торжество. Його можна подати з гарячим чаєм або
Італійська паска панеттоне - рецепт
Італійська паска панеттоне - справжнє відкриття для наших господинь. Всі знають наші великодні паски, які стали традиційними на свято Пасхи. Цю