Для тих, хто ще не визначився з варіантом тесту на паски до Великодня, ми розповімо, як приготувати заварную основу виробів і запропонуємо рецепт тіста в хлібопічці.
Смачне здобне тісто для пасок на Великдень - рецепт
Інгредієнти: молоко незбиране – 350 мл; цукровий пісок – 275 г; борошно пшеничне вищого сорту – 1-12 кг; курячі яйця середнього розміру – 3 шт.; жовтки яєчні – 7 шт.; масло вершкове – 220 г; цукор ванільний – 30 г; свіжі пресовані дріжджі – 50 г; родзинки без кісточок – 85 м; кухонна сіль – щіпка. Приготування Візьмемо для початку половину склянки молока, подогреем його до кипіння і заваримо в ньому дві третини склянки борошна, інтенсивно розмішуючи масу при цьому віночком, щоб грудки повністю розчинилися.
Ще таку ж кількість молока прогріваємо до температури сорок градусів і розпускаємо в ньому дріжджі і ще дві третини склянки борошна. Даємо опарі постояти в теплі хвилин десять-п'ятнадцять, після чого з'єднуємо з першою заварний трохи прохолола сумішшю, ретельно розмішуємо і залишаємо в теплі мінімум на одну годину.
Тепер розтираємо жовтки з цукровим піском і сіллю, збиваємо до пишноти і побіління маси і вводимо в дріжджову расстоявшуюся суміш. Туди ж додаємо просіяне пшеничне борошно, вводимо збиті до піків білки і виробляємо заміс, який завершуємо, втягнувши розтоплене вершкове масло. Ставимо отримане здобне тісто мінімум на пару годин в тепло, після чого обминаємо, даємо знову підійти і вмішуємо промитий, обсушенный і обсипаний борошном родзинки. Третій раз даємо тісту підійти вже в формах, заповнивши їх трохи більше ніж на одну третину.
Тісто для пасок на Великдень в хлібопічці
Інгредієнти: молоко топлене – 155 мл; цукровий пісок – 220 г; борошно пшеничне вищого сорту – 450 г; курячі яйця середнього розміру – 4 шт.; масло вершкове – 165 г; цукор ванільний – 10 г; куркума – 1 щіпка; сухі дріжджі – 2 ч. ложечки; кислота лимонна – 1/2 ч. ложки; родзинки без кісточок – 165 г; кухонна сіль – щіпка. Приготування Спочатку змішуємо молоко з шматочками вершкового масла, половиною цукру і сіллю і прогріваємо,
помішуючи до повного розпускання масла (не кип'ятимо). У ємність хлібопічки всипаємо заздалегідь просіяне борошно і дріжджі і вливаємо тепленьку молочну суміш. Налаштовуємо прилад на програму замісу тіста і запускаємо її. В результаті отримуємо пухку рвану масу. Даємо їй піднятися в теплі після замісу протягом півтори години, після чого знову запускаємо режим замісу, додаємо розтерті з половиною цукру, що залишився жовтки і збиті до піків з рештою цукровим піском і лимонною кислотою білки. Закладаємо також підготовлений родзинки, куркуму і ванільний цукор. По завершенні програми замісу залишаємо тісто піднятися ще на півтори години, після чого можемо приступати до випікання пасок.