Солона карамель - рецепт
Ідея приготування солоної карамелі перекочувала до нас із французької кухні не так давно, але вже встигла зайняти почесне місце в списку нетривіальних, але дуже вдалих винаходів. Таке, здавалося б, зовсім неможливе поєднання солодкої карамелі і морської солі створюють прекрасний дует. Сіль скрашує приторную солодкість карамелі і виступає в ролі підсилювача смаку.
Солоний карамельний соус подають до млинців, оладок, сирників, а також досить успішно використовують для прикраси тортів, різноманітних десертів, додають до складу кондитерських кремів і інших наповнювачів.
Нижче ми розповімо, як приготувати смачний чізкейк з солоною карамеллю і запропонуємо французький рецепт приготування ласощів.
Інгредієнти:
Для імбирною основи:
імбирне печиво – 17-20 шт.;
чорна патока – 2 ст. ложки;
вершкове масло – 55 г;
Для сирного наповнювача:
вершковий сир – 635 г;
коричневий цукор – 165 г;
яйце – 3 шт.;
вершкове масло – 35 г;
ваніль або ванілін – за смаком;
Для карамелі:
цукровий пісок – 110 г;
морська сіль – 10 г;
вершкове масло – 45 г;
вершки 33% – 55 мл;
Для прикраси:
шоколад – 110 г;
горіхи – 110 р.
Приготування
Імбирне печиво розмелюємо в крихту будь-яким зручним способом, додаємо розтоплене вершкове масло, перемішуємо і розподіляємо масу по дну рознімної форми, яку попередньо выстелим харчовою плівкою. Не забуваємо також сформувати бортики.
Вершковий сир змішуємо з коричневим цукром за допомогою міксера, додаємо ваніль і окремо збиті до легкості яйця і збиваємо все разом. На заключному етапі вводимо дуже м'яке вершкове масло і розбиваємо ще раз міксером до однорідності. Заповнюємо отриманою масою основу з печива у формі.
Обертаємо форму знизу і з боків фольгою і ставимо у велику ємність з водою на водяну баню. Визначаємо цю нехитру конструкцію у заздалегідь прогрітий до 160 градусів духовку і витримуємо п'ятдесят хвилин. По готовності повністю охолоджуємо чізкейк і заливаємо солоної карамеллю. Для її приготування насипаємо в сотейник або сковороду з товстим дном цукровий пісок і ставимо на вогонь. Прогріваємо на середньому вогні, не заважаючи, поки не розплавиться більша частина цукру. Потім починаємо інтенсивно заважати до повного розчинення всіх солодких кристалів та зміни кольору до прозорого бурштинового. В кінці варіння додаємо до карамелі морську сіль і перемішуємо гарненько.
Знімаємо карамель з вогню, додаємо вершкове масло і розмішуємо до повного розчинення. Відразу ж потроху вливаємо теплі вершки, інтенсивно помішуючи. Заважаємо, поки маса не стане однорідною і гладкою.
Остуджуємо карамель до трохи теплого стану, покриваємо нею поверхню чізкейку, який попередньо звільнимо від форми і харчової плівки, і прикрашаємо подрібненим шоколадом і горіхами. Визначаємо в холодильник, щоб карамель застигла, і можемо подавати до столу. Приємного апетиту!
За аналогічним рецептом можна приготувати солону карамель для будь-якого іншого торта або десерту. Вона прекрасно відтіняє смак і надає страві неймовірною оригінальності.
Інгредієнти:
коричневий цукор – 300 г;
сіль морська – 2/3 ч. ложки;
вершки 33% – 190 мл;
вода – 25 мл
Приготування
У посуд з товстим дном всипаємо коричневий цукор, додаємо воду і перемішуємо. Ставимо на сильний вогонь і, помішуючи, доводимо масу до кипіння. Витримуємо дві хвилини, не перестаючи заважати, вливаємо вершки, додаємо сіль і варимо солону карамель до повного розчинення цукрових кристалів. Потім даємо солодкої маси повністю охолонути, і перекладаємо її в зручну ємність з кришкою.
Солоний карамельний соус подають до млинців, оладок, сирників, а також досить успішно використовують для прикраси тортів, різноманітних десертів, додають до складу кондитерських кремів і інших наповнювачів.
Нижче ми розповімо, як приготувати смачний чізкейк з солоною карамеллю і запропонуємо французький рецепт приготування ласощів.
Рецепт чізкейку з солоною карамеллю
Інгредієнти:
Для імбирною основи:
Для сирного наповнювача:
Для карамелі:
Для прикраси:
Приготування
Імбирне печиво розмелюємо в крихту будь-яким зручним способом, додаємо розтоплене вершкове масло, перемішуємо і розподіляємо масу по дну рознімної форми, яку попередньо выстелим харчовою плівкою. Не забуваємо також сформувати бортики.
Вершковий сир змішуємо з коричневим цукром за допомогою міксера, додаємо ваніль і окремо збиті до легкості яйця і збиваємо все разом. На заключному етапі вводимо дуже м'яке вершкове масло і розбиваємо ще раз міксером до однорідності. Заповнюємо отриманою масою основу з печива у формі.
Обертаємо форму знизу і з боків фольгою і ставимо у велику ємність з водою на водяну баню. Визначаємо цю нехитру конструкцію у заздалегідь прогрітий до 160 градусів духовку і витримуємо п'ятдесят хвилин. По готовності повністю охолоджуємо чізкейк і заливаємо солоної карамеллю. Для її приготування насипаємо в сотейник або сковороду з товстим дном цукровий пісок і ставимо на вогонь. Прогріваємо на середньому вогні, не заважаючи, поки не розплавиться більша частина цукру. Потім починаємо інтенсивно заважати до повного розчинення всіх солодких кристалів та зміни кольору до прозорого бурштинового. В кінці варіння додаємо до карамелі морську сіль і перемішуємо гарненько.
Знімаємо карамель з вогню, додаємо вершкове масло і розмішуємо до повного розчинення. Відразу ж потроху вливаємо теплі вершки, інтенсивно помішуючи. Заважаємо, поки маса не стане однорідною і гладкою.
Остуджуємо карамель до трохи теплого стану, покриваємо нею поверхню чізкейку, який попередньо звільнимо від форми і харчової плівки, і прикрашаємо подрібненим шоколадом і горіхами. Визначаємо в холодильник, щоб карамель застигла, і можемо подавати до столу. Приємного апетиту!
За аналогічним рецептом можна приготувати солону карамель для будь-якого іншого торта або десерту. Вона прекрасно відтіняє смак і надає страві неймовірною оригінальності.
Солона карамель - французький рецепт
Інгредієнти:
Приготування
У посуд з товстим дном всипаємо коричневий цукор, додаємо воду і перемішуємо. Ставимо на сильний вогонь і, помішуючи, доводимо масу до кипіння. Витримуємо дві хвилини, не перестаючи заважати, вливаємо вершки, додаємо сіль і варимо солону карамель до повного розчинення цукрових кристалів. Потім даємо солодкої маси повністю охолонути, і перекладаємо її в зручну ємність з кришкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Крем-карамель
Ніжний десерт з французькою назвою «Крем-карамель» знають і люблять у всьому світі. Однак зробити його самостійно здійснено просто, і мінімальний
Яблука в карамелі в домашніх умовах - рецепт
Не знаєте чим здивувати малечу? Тоді ці ідеї для вас. Пропонуємо два варіанти приготування яблук в карамелі. Це ласощі точно сподобається дітям і
Як зробити карамель в домашніх умовах?
Існує кілька видів карамелі, яку використовують у різних кулінарних цілях. Однак найпоширенішим напрямом залишається оформлення десертів і
Карамель - рецепт
Якщо у вашій родині є ласуни,то ви напевно знаєте, як складно їм деколи буває догодити. Покупні ласощі швидко набридають, а з приїдаються. А чи
Карамель з цукру
Карамель з цукру - це прекрасне доповнення до легкого десерту або смачною випічки, яке сподобається всім ласунам і не тільки. Рецепт її створення
Карамельний крем для торта
Коли хочеться приготувати торт за своїм власним рецептом, придумати щось нове і незвичайне, варто подбати і про смачну кремі - адже він вносить у