Крем-карамель
Крем-карамель – відомий французький десерт , який за смаком схожий на заварний крем, але тільки з карамеллю. Десерт виходить неймовірно легким, ніжним і витонченим. Переконайтеся в цьому самі!
Інгредієнти:
Для карамелі:
цукор дрібний – 2 ст. ложки;
вода фільтрована – 1 ст. ложка.
Для крему:
молоко коров'яче – 250 мл;
яйце – 2 шт.;
цукор дрібний – 4 ст. ложок.
Приготування
Спочатку давайте приготуємо карамель. Для цього беремо невелику сковороду, висипаємо в неї цукор, заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. Цим часом готуємо формочки і промазуємо їх вершковим маслом. Через 5 хвилин, світло-коричневу суміш перемішуємо і розливаємо в формочки. Яйця розбиваємо і злегка збиваємо. Для приготування крему відміряємо потрібну кількість цукру, висипаємо його в миску і заливаємо молоком. Нагріваємо до теплого стану, а потім акуратно вливаємо молочну суміш яйця, щоб вони не згорнулися. Отриману суміш проціджують і розливаємо в формочки. Зверху накриваємо фольгою і ставимо в каструлю, наповнену трохи водою. Ставимо в розігріту духовку на 50 хвилин, а потім переставляємо крем карамель на всю ніч у холодильник.
Інгредієнти:
Для карамелі:
цукор дрібний – 150 г;
лимонний сік;
вода фільтрована – 60 мл
Для крему:
вершки 33% – 300 мл;
молоко – 250 мл;
яєчні жовтки – 2 шт.;
яйце – 1 шт.;
цукор – 100 г;
ванілін – 1 ч. ложка.
Приготування
У каструлю наливаємо воду, насипаємо цукор і додаємо трохи лимонного соку. Доводимо суміш до кипіння, а потім проварюємо сироп, помішуючи, 5 хвилин. Після цього знімаємо його з вогню, швидко розливаємо по керамічних формах і відставляємо в сторону. В чисту каструльку вливаємо молоко з вершками, додаємо трохи цукру, перемішуємо і ставимо на середній вогонь. У миску розбиваємо яйце, додаємо жовтки, вводимо цукор, що залишився і ванілін. Все ретельно збиваємо і тоненькою цівкою вливаємо кипляче молоко з вершками, інтенсивно помішуючи. Отриману масу проціджують через сито, а потім розкладаємо її у формочки і відправляємо крем карамель в мультиварку. Вливаємо в чашу трохи води, закриваємо кришку і вибираємо програму «Випічка». Через 40 хвилин, виймаємо формочки, охолодити і прибираємо на 5 годин в холодильник. При подачі, формочку з десертом накриваємо плоскою тарілкою і різким рухом перевертаємо ласощі.
Крем-карамель - рецепт
Інгредієнти:
Для карамелі:
Для крему:
Приготування
Спочатку давайте приготуємо карамель. Для цього беремо невелику сковороду, висипаємо в неї цукор, заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. Цим часом готуємо формочки і промазуємо їх вершковим маслом. Через 5 хвилин, світло-коричневу суміш перемішуємо і розливаємо в формочки. Яйця розбиваємо і злегка збиваємо. Для приготування крему відміряємо потрібну кількість цукру, висипаємо його в миску і заливаємо молоком. Нагріваємо до теплого стану, а потім акуратно вливаємо молочну суміш яйця, щоб вони не згорнулися. Отриману суміш проціджують і розливаємо в формочки. Зверху накриваємо фольгою і ставимо в каструлю, наповнену трохи водою. Ставимо в розігріту духовку на 50 хвилин, а потім переставляємо крем карамель на всю ніч у холодильник.
Крем - карамель
Інгредієнти:
Для карамелі:
Для крему:
Приготування
У каструлю наливаємо воду, насипаємо цукор і додаємо трохи лимонного соку. Доводимо суміш до кипіння, а потім проварюємо сироп, помішуючи, 5 хвилин. Після цього знімаємо його з вогню, швидко розливаємо по керамічних формах і відставляємо в сторону. В чисту каструльку вливаємо молоко з вершками, додаємо трохи цукру, перемішуємо і ставимо на середній вогонь. У миску розбиваємо яйце, додаємо жовтки, вводимо цукор, що залишився і ванілін. Все ретельно збиваємо і тоненькою цівкою вливаємо кипляче молоко з вершками, інтенсивно помішуючи. Отриману масу проціджують через сито, а потім розкладаємо її у формочки і відправляємо крем карамель в мультиварку. Вливаємо в чашу трохи води, закриваємо кришку і вибираємо програму «Випічка». Через 40 хвилин, виймаємо формочки, охолодити і прибираємо на 5 годин в холодильник. При подачі, формочку з десертом накриваємо плоскою тарілкою і різким рухом перевертаємо ласощі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Півники з цукру в домашніх умовах
Всі малюки люблять всілякі солодощі, зокрема домашні. Напевно, у багатьох в засіках знайдуться необхідні формочки у вигляді півників, тому пропонуємо
Як зробити карамель з цукру?
Карамель приваблива тим, що її можна зробити з доступних складових. Та й процес не забере багато часу, потрібно лише трохи уваги. Розповімо, як зі
Карамель - рецепт
Якщо у вашій родині є ласуни,то ви напевно знаєте, як складно їм деколи буває догодити. Покупні ласощі швидко набридають, а з приїдаються. А чи
Як зробити карамель?
Багато хто з нас намагалися в дитинстві робити собі карамельки з топленого цукру. На щастя чи на жаль, вдавалося не всім і не завжди, але бажання
Карамель з цукру
Карамель з цукру - це прекрасне доповнення до легкого десерту або смачною випічки, яке сподобається всім ласунам і не тільки. Рецепт її створення
Карамельний крем для торта
Коли хочеться приготувати торт за своїм власним рецептом, придумати щось нове і незвичайне, варто подбати і про смачну кремі - адже він вносить у