Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Крем-карамель

31-01-2016, 17:17
812
Крем-карамель
Крем-карамель – відомий французький десерт , який за смаком схожий на заварний крем, але тільки з карамеллю. Десерт виходить неймовірно легким, ніжним і витонченим. Переконайтеся в цьому самі!

Крем-карамель - рецепт


Інгредієнти:
Для карамелі:

  • цукор дрібний – 2 ст. ложки;

  • вода фільтрована – 1 ст. ложка.


  • Для крему:

  • молоко коров'яче – 250 мл;

  • яйце – 2 шт.;

  • цукор дрібний – 4 ст. ложок.


  • Приготування
    Спочатку давайте приготуємо карамель. Для цього беремо невелику сковороду, висипаємо в неї цукор, заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. Цим часом готуємо формочки і промазуємо їх вершковим маслом. Через 5 хвилин, світло-коричневу суміш перемішуємо і розливаємо в формочки. Яйця розбиваємо і злегка збиваємо. Для приготування крему відміряємо потрібну кількість цукру, висипаємо його в миску і заливаємо молоком. Нагріваємо до теплого стану, а потім акуратно вливаємо молочну суміш яйця, щоб вони не згорнулися. Отриману суміш проціджують і розливаємо в формочки. Зверху накриваємо фольгою і ставимо в каструлю, наповнену трохи водою. Ставимо в розігріту духовку на 50 хвилин, а потім переставляємо крем карамель на всю ніч у холодильник.

    Крем - карамель


    Інгредієнти:
    Для карамелі:

  • цукор дрібний – 150 г;

  • лимонний сік;

  • вода фільтрована – 60 мл


  • Для крему:

  • вершки 33% – 300 мл;

  • молоко – 250 мл;

  • яєчні жовтки – 2 шт.;

  • яйце – 1 шт.;

  • цукор – 100 г;

  • ванілін – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    У каструлю наливаємо воду, насипаємо цукор і додаємо трохи лимонного соку. Доводимо суміш до кипіння, а потім проварюємо сироп, помішуючи, 5 хвилин. Після цього знімаємо його з вогню, швидко розливаємо по керамічних формах і відставляємо в сторону. В чисту каструльку вливаємо молоко з вершками, додаємо трохи цукру,
    Крем-карамель
    перемішуємо і ставимо на середній вогонь. У миску розбиваємо яйце, додаємо жовтки, вводимо цукор, що залишився і ванілін. Все ретельно збиваємо і тоненькою цівкою вливаємо кипляче молоко з вершками, інтенсивно помішуючи. Отриману масу проціджують через сито, а потім розкладаємо її у формочки і відправляємо крем карамель в мультиварку. Вливаємо в чашу трохи води, закриваємо кришку і вибираємо програму «Випічка». Через 40 хвилин, виймаємо формочки, охолодити і прибираємо на 5 годин в холодильник. При подачі, формочку з десертом накриваємо плоскою тарілкою і різким рухом перевертаємо ласощі.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Півники з цукру в домашніх умовах
    Півники з цукру в домашніх умовах
    Всі малюки люблять всілякі солодощі, зокрема домашні. Напевно, у багатьох в засіках знайдуться необхідні формочки у вигляді півників, тому пропонуємо
    Як зробити карамель з цукру?
    Як зробити карамель з цукру?
    Карамель приваблива тим, що її можна зробити з доступних складових. Та й процес не забере багато часу, потрібно лише трохи уваги. Розповімо, як зі
    Карамель - рецепт
    Карамель - рецепт
    Якщо у вашій родині є ласуни,то ви напевно знаєте, як складно їм деколи буває догодити. Покупні ласощі швидко набридають, а з приїдаються. А чи
    Як зробити карамель?
    Як зробити карамель?
    Багато хто з нас намагалися в дитинстві робити собі карамельки з топленого цукру. На щастя чи на жаль, вдавалося не всім і не завжди, але бажання
    Карамель з цукру
    Карамель з цукру
    Карамель з цукру - це прекрасне доповнення до легкого десерту або смачною випічки, яке сподобається всім ласунам і не тільки. Рецепт її створення
    Карамельний крем для торта
    Карамельний крем для торта
    Коли хочеться приготувати торт за своїм власним рецептом, придумати щось нове і незвичайне, варто подбати і про смачну кремі - адже він вносить у