Крем-карамель – відомий французький десерт , який за смаком схожий на заварний крем, але тільки з карамеллю. Десерт виходить неймовірно легким, ніжним і витонченим. Переконайтеся в цьому самі!
Крем-карамель - рецепт
Інгредієнти: Для карамелі:
цукор дрібний – 2 ст. ложки; вода фільтрована – 1 ст. ложка. Для крему:
молоко коров'яче – 250 мл; яйце – 2 шт.; цукор дрібний – 4 ст. ложок. Приготування Спочатку давайте приготуємо карамель. Для цього беремо невелику сковороду, висипаємо в неї цукор, заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. Цим часом готуємо формочки і промазуємо їх вершковим маслом. Через 5 хвилин, світло-коричневу суміш перемішуємо і розливаємо в формочки. Яйця розбиваємо і злегка збиваємо. Для приготування крему відміряємо потрібну кількість цукру, висипаємо його в миску і заливаємо молоком. Нагріваємо до теплого стану, а потім акуратно вливаємо молочну суміш яйця, щоб вони не згорнулися. Отриману суміш проціджують і розливаємо в формочки. Зверху накриваємо фольгою і ставимо в каструлю, наповнену трохи водою. Ставимо в розігріту духовку на 50 хвилин, а потім переставляємо крем карамель на всю ніч у холодильник.
Крем - карамель
Інгредієнти: Для карамелі:
цукор дрібний – 150 г; лимонний сік; вода фільтрована – 60 мл Для крему:
вершки 33% – 300 мл; молоко – 250 мл; яєчні жовтки – 2 шт.; яйце – 1 шт.; цукор – 100 г; ванілін – 1 ч. ложка. Приготування У каструлю наливаємо воду, насипаємо цукор і додаємо трохи лимонного соку. Доводимо суміш до кипіння, а потім проварюємо сироп, помішуючи, 5 хвилин. Після цього знімаємо його з вогню, швидко розливаємо по керамічних формах і відставляємо в сторону. В чисту каструльку вливаємо молоко з вершками, додаємо трохи цукру,
перемішуємо і ставимо на середній вогонь. У миску розбиваємо яйце, додаємо жовтки, вводимо цукор, що залишився і ванілін. Все ретельно збиваємо і тоненькою цівкою вливаємо кипляче молоко з вершками, інтенсивно помішуючи. Отриману масу проціджують через сито, а потім розкладаємо її у формочки і відправляємо крем карамель в мультиварку. Вливаємо в чашу трохи води, закриваємо кришку і вибираємо програму «Випічка». Через 40 хвилин, виймаємо формочки, охолодити і прибираємо на 5 годин в холодильник. При подачі, формочку з десертом накриваємо плоскою тарілкою і різким рухом перевертаємо ласощі.