Карамель - рецепт
Не знаєте, що приготувати солоденького до чаю? Цукерки, торти, тістечка вже трохи набридли, хочеться чогось особливого? Пропонуємо вам кілька рецептів домашньої карамелі. Вона виходить неймовірно смачною і ароматною, переконайтеся в цьому самі!
Інгредієнти:
цукровий пісок – 200 г;
молоко – 100 мл;
масло вершкове – 50 г;
ванілін – за смаком.
Приготування
Як зробити карамель з цукру? Отже, пісок висипаємо в сковороду з товстим дном і нагріваємо на середньому вогні. Після того, як цукор почне танути, гарненько перемішуємо його, щоб він не підгорів. Потім знімаємо посуд з вогню і поступово, помішуючи, вливаємо тепленьке молоко. Робимо це дуже акуратно, щоб не обпектися, так як карамель буде сильно бризкатися і пінитися. Тепер знову відправляємо сотейник на вогонь і уварюємо масу до повного розчинення карамелі. Після цього додаємо ванілін, знімаємо готову карамель з вогню і кладемо шматочок вершкового масла. Перемішуємо все до однорідного стану і розливаємо карамель з цукру по формочках будь-яких розмірів. Якщо ви хочете, щоб ласощі у вас застигло, прибираємо його на пару годин в холодильник, а потім насолоджуємося приголомшливим молочним смаком десерту.
Інгредієнти:
масло вершкове – 3 ст. ложки;
вершки 33 % – 85 мл;
цукор – 160 г;
морська сіль – 05 ч. ложки.
Приготування
В антипригарній посуду розтоплюємо на не великому вогні цукор. Потім знімаємо кухлик з вогню і додаємо масло кімнатної температури. Розмішуємо до повного об'єднання, а потім акуратно вливаємо гарячі вершки. Злегка збиваємо все швидкими рухами і кидаємо трохи морської солі. Тримаємо суміш на вогні помішуючи ще 3 хвилинки, давши крупинках і грудочок повністю розчинитися. Гаряча солона карамель виходить рідкуватий і добре стікає з ложки, а при охолодженні стає густішим. Зберігаємо готове ласощі в закритій баночці кілька днів.
Інгредієнти:
банани – 2 шт.;
вода фільтрована – 3 ст. ложки;
білий кунжут – 05 ст. ложки;
масло вершкове – 30 г;
цукор – 5 ст. ложок.
Приготування
Банани очищаємо від шкірки, розрізаємо впоперек, а потім на 3 однакові частини. У сковороду висипаємо цукровий пісок, вливаємо фільтровану воду і кидаємо шматочок вершкового масла. Ставимо посуд на середній вогонь і, помішуючи, починаємо готувати карамель. Приблизно через 9 хвилин, ласощі придбає потрібний колір і консистенцію. У готову карамель відразу ж додаємо шматочки бананів і тримаємо страву на вогні ще 2 хвилини. Потім знімаємо сковороду з вогню і подаємо банани в карамелі до столу, посипавши білим кунжутом.
Інгредієнти:
цукровий пісок – 3 ст. ложки;
лимонний сік – 2 ст. ложки;
масло рослинне – 1 ст. ложка.
Приготування
Цукровий пісок висипаємо в сотейник і нагріваємо на слабенькому вогні, помішуючи, до розплавлення. Потім акуратно вливаємо лимонний сік або фільтровану воду. Нагріваємо масу при постійному помішуванні і готуємо її 3 – 5 хвилин, в залежності від того, яку карамель ви хочете отримати в результаті. Чим довше її готувати, тим більше цікавий, насичений і гіркуватий смак паленого цукру ви відчуєте в готовому ласощі. Гарячу карамель акуратно розливаємо по формах, змазаним рослинним маслом. Потім вставляємо в кожну спеціальні палички або дерев'яні шпажки і залишаємо при кімнатній температурі до повного застигання карамелі. Готові домашні льодяники акуратно витягуємо з формочок, обережно потягнувши за паличку. Ось і все, корисні і смачні карамельні цукерки готові!
Рецепт домашньої карамелі
Інгредієнти:
Приготування
Як зробити карамель з цукру? Отже, пісок висипаємо в сковороду з товстим дном і нагріваємо на середньому вогні. Після того, як цукор почне танути, гарненько перемішуємо його, щоб він не підгорів. Потім знімаємо посуд з вогню і поступово, помішуючи, вливаємо тепленьке молоко. Робимо це дуже акуратно, щоб не обпектися, так як карамель буде сильно бризкатися і пінитися. Тепер знову відправляємо сотейник на вогонь і уварюємо масу до повного розчинення карамелі. Після цього додаємо ванілін, знімаємо готову карамель з вогню і кладемо шматочок вершкового масла. Перемішуємо все до однорідного стану і розливаємо карамель з цукру по формочках будь-яких розмірів. Якщо ви хочете, щоб ласощі у вас застигло, прибираємо його на пару годин в холодильник, а потім насолоджуємося приголомшливим молочним смаком десерту.
Рецепт солоного карамелі
Інгредієнти:
Приготування
В антипригарній посуду розтоплюємо на не великому вогні цукор. Потім знімаємо кухлик з вогню і додаємо масло кімнатної температури. Розмішуємо до повного об'єднання, а потім акуратно вливаємо гарячі вершки. Злегка збиваємо все швидкими рухами і кидаємо трохи морської солі. Тримаємо суміш на вогні помішуючи ще 3 хвилинки, давши крупинках і грудочок повністю розчинитися. Гаряча солона карамель виходить рідкуватий і добре стікає з ложки, а при охолодженні стає густішим. Зберігаємо готове ласощі в закритій баночці кілька днів.
Смажені банани в карамелі
Інгредієнти:
Приготування
Банани очищаємо від шкірки, розрізаємо впоперек, а потім на 3 однакові частини. У сковороду висипаємо цукровий пісок, вливаємо фільтровану воду і кидаємо шматочок вершкового масла. Ставимо посуд на середній вогонь і, помішуючи, починаємо готувати карамель. Приблизно через 9 хвилин, ласощі придбає потрібний колір і консистенцію. У готову карамель відразу ж додаємо шматочки бананів і тримаємо страву на вогні ще 2 хвилини. Потім знімаємо сковороду з вогню і подаємо банани в карамелі до столу, посипавши білим кунжутом.
Карамель на паличці
Інгредієнти:
Приготування
Цукровий пісок висипаємо в сотейник і нагріваємо на слабенькому вогні, помішуючи, до розплавлення. Потім акуратно вливаємо лимонний сік або фільтровану воду. Нагріваємо масу при постійному помішуванні і готуємо її 3 – 5 хвилин, в залежності від того, яку карамель ви хочете отримати в результаті. Чим довше її готувати, тим більше цікавий, насичений і гіркуватий смак паленого цукру ви відчуєте в готовому ласощі. Гарячу карамель акуратно розливаємо по формах, змазаним рослинним маслом. Потім вставляємо в кожну спеціальні палички або дерев'яні шпажки і залишаємо при кімнатній температурі до повного застигання карамелі. Готові домашні льодяники акуратно витягуємо з формочок, обережно потягнувши за паличку. Ось і все, корисні і смачні карамельні цукерки готові!
Рекомендуємо добрі рецепти
Льодяники на паличці рецепт
Навряд чи знайдеться дитина, яка не любить солодощі. І звичайно, мам турбує якість і склад покупних цукерок, які можуть спровокувати алергічну
Як зробити карамель?
Багато хто з нас намагалися в дитинстві робити собі карамельки з топленого цукру. На щастя чи на жаль, вдавалося не всім і не завжди, але бажання
Банани в карамелі
Банани в карамелі - це оригінальний та вишуканий десерт, від якого будуть у захваті всі члени сім'ї. Варіантів створення цієї смакоти досить багато,
Карамель з цукру
Карамель з цукру - це прекрасне доповнення до легкого десерту або смачною випічки, яке сподобається всім ласунам і не тільки. Рецепт її створення
Банани в клярі
Банани в клярі - досить смачний та ніжний десерт, не потребують особливих кулінарних навичок. Так що готуйте необхідні продукти і порадуйте близьких
Карамельний крем для торта
Коли хочеться приготувати торт за своїм власним рецептом, придумати щось нове і незвичайне, варто подбати і про смачну кремі - адже він вносить у