Банани в карамелі
Що може краще впоратися із осінньою нудьгою, ніж тропічні фрукти? Але якщо і вони не в змозі повернути у ваше життя солодкість, банани в карамелі з морозивом - найкращі ліки, коли на душі шкребуть кішки. Адже тільки глибока душевна травма може служити виправданням такого масованого удару по фігурі - десерт дуже калорійний! Так що побалували себе - і на пробіжку, за новою порцією гормонів щастя!
Інгредієнти:
банани - 3 шт.;
цукор - 1 ст.;
сироп полуничний - 3 ст. ложки;
масло вершкове - 1 ч. ложка;
вода - 4 ст. ложки.
Приготування
Давайте розглянемо простий варіант, як зробити банани в карамелі. Плоди чистимо, нарізаємо кругляком товщиною близько 1 см і нанизуємо їх на дерев'яні шпажки, як льодяники на паличках.
Цукор з водою і вершковим маслом прогріваємо на повільному вогні, постійно помішуючи. Коли цукор розплавиться і придбає красивий золотисто-коричневий колір, вливаємо сироп, перемішуємо і знімаємо з вогню. До речі, використовувати можна не тільки полуничний, але і будь-який інший. Навіть сік підійде. Банани в лимонної або апельсинової глазурі просто чудові!
Підготовлені шматочки фруктів опускаємо в гарячу карамель, кілька разів прокручуємо, щоб вона краще обволікала, і викладаємо банани на фольгу. Приємний бонус. Решту карамель також можна довільними краплями охолодити на фользі. Отримаємо домашні цукерки-льодяники.
Інгредієнти:
банани - 2 шт.;
масло вершкове - 50 г;
лайм - 1/2 шт.;
цукор - 3 ст. ложки;
морозиво - 300 г;
м'ята - 2 гілочки.
Приготування
Очищені банани нарізаємо тонкими шайбами товщиною близько 5 мм, і обсмажуємо на вершковому маслі буквально за 10-15 секунд з кожної сторони. Викладаємо банани на тарілки, в яких будемо подавати десерт.
У сотейнику, постійно помішуючи, розтоплюємо цукор з ложкою води. Як тільки карамель почне темніти, видавлюємо сік половинки лайма, доводимо до кипіння і витримуємо на повільному вогні ще пару хвилин.
Додаємо до бананів по кульки ванільного морозива, поливаємо весь десерт карамеллю і прикрашаємо гілочкою м'яти.
Інгредієнти:
хліб для тостів - 2 шматочки;
банан - 1/2 шт.;
мед - 2 ст. ложки;
сир твердий - 40 г;
масло вершкове - 1 ст. ложка.
Приготування
На сковорідці розтоплюємо ложку меду, викладаємо на нього розрізану вздовж половинку банана і поливаємо залишилися медом. Коли банан «схопиться» карамельною скоринкою, перевертаємо і смажимо ще півхвилинки.
Тости рясно змащуємо маслом з одного боку. Викладаємо один на іншу розігріту сковороду маслом вниз. Зверху злегка присипаємо тертим сиром, а на нього кладемо смажені банани. Поливаємо медової карамеллю зі сковорідки, і знову - сир. Притискаємо другим тостом (маслом вгору!). Обсмажуємо бутерброд до рум'яної скоринки спочатку з одного боку, потім - з іншого.
Рецепт бананів в полуничної карамелі
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розглянемо простий варіант, як зробити банани в карамелі. Плоди чистимо, нарізаємо кругляком товщиною близько 1 см і нанизуємо їх на дерев'яні шпажки, як льодяники на паличках.
Цукор з водою і вершковим маслом прогріваємо на повільному вогні, постійно помішуючи. Коли цукор розплавиться і придбає красивий золотисто-коричневий колір, вливаємо сироп, перемішуємо і знімаємо з вогню. До речі, використовувати можна не тільки полуничний, але і будь-який інший. Навіть сік підійде. Банани в лимонної або апельсинової глазурі просто чудові!
Підготовлені шматочки фруктів опускаємо в гарячу карамель, кілька разів прокручуємо, щоб вона краще обволікала, і викладаємо банани на фольгу. Приємний бонус. Решту карамель також можна довільними краплями охолодити на фользі. Отримаємо домашні цукерки-льодяники.
Як приготувати смажені банани в карамелі?
Інгредієнти:
Приготування
Очищені банани нарізаємо тонкими шайбами товщиною близько 5 мм, і обсмажуємо на вершковому маслі буквально за 10-15 секунд з кожної сторони. Викладаємо банани на тарілки, в яких будемо подавати десерт.
У сотейнику, постійно помішуючи, розтоплюємо цукор з ложкою води. Як тільки карамель почне темніти, видавлюємо сік половинки лайма, доводимо до кипіння і витримуємо на повільному вогні ще пару хвилин.
Додаємо до бананів по кульки ванільного морозива, поливаємо весь десерт карамеллю і прикрашаємо гілочкою м'яти.
Рецепт смажених бананів в карамелі
Інгредієнти:
Приготування
На сковорідці розтоплюємо ложку меду, викладаємо на нього розрізану вздовж половинку банана і поливаємо залишилися медом. Коли банан «схопиться» карамельною скоринкою, перевертаємо і смажимо ще півхвилинки.
Тости рясно змащуємо маслом з одного боку. Викладаємо один на іншу розігріту сковороду маслом вниз. Зверху злегка присипаємо тертим сиром, а на нього кладемо смажені банани. Поливаємо медової карамеллю зі сковорідки, і знову - сир. Притискаємо другим тостом (маслом вгору!). Обсмажуємо бутерброд до рум'яної скоринки спочатку з одного боку, потім - з іншого.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зробити карамель?
Багато хто з нас намагалися в дитинстві робити собі карамельки з топленого цукру. На щастя чи на жаль, вдавалося не всім і не завжди, але бажання
Банани в шоколаді - рецепт
Якщо до вас скоро прийдуть в гості, а у вас немає часу, щоб приготувати десерт, то ми прийдемо вам на виручку. Пропонуємо вам приготувати банани в
Десерт з морозива
Морозиво - це відмінний самостійний десерт, гаряче улюблений ласунами всіх віків. Щоб зробити дороге серцю ласощі ще смачніше, ми зібрали для вас
Десерт із бананів
Десерти з бананів - смачні і корисні страви, які не залишать байдужими ні дорослих, ні тим більше дітей. Рецепти їх створення дуже прості і не
Банани в клярі
Банани в клярі - досить смачний та ніжний десерт, не потребують особливих кулінарних навичок. Так що готуйте необхідні продукти і порадуйте близьких
Смажені банани - рецепт
Смажені банани - це дуже смачний десерт, який сподобається і дорослим, і дітям. У нашій статті ми зібрали найцікавіші рецепти створення цього ласощі.