Банани в клярі
Банани в клярі - досить смачний та ніжний десерт, не вимагає спеціальних кулінарних вмінь. Тому сміливо купуйте всі необхідні продукти і порадуйте ваших рідних цим незвичайним ласощами.
Інгредієнти:
сік лимонний - 1 ст. ложка;
банан - 2 шт.;
рослинне масло.
Для кляру:
молоко - 100 мл;
яйце - 1 шт.;
сметана - 1 ст. ложка;
борошно - 2 ст. ложки.
Для крему:
цукрова пудра;
сметана - 50 мл
Приготування
Рецепт бананів, приготованих в клярі досить простий. Беремо невелику тарілку, розбиваємо в неї яйце, вливаємо трохи підігріте молоко, додаємо ложку сметани і ретельно перемішуємо вміст віночком. Потім поступово підсипаємо борошно і замішуємо тісто. За смаком кладемо цукор, злегка збиваємо і відставляємо в сторону. В результаті у вас повинен вийти кляр , по консистенції схожий на сметану.
Тепер переходимо до підготовки бананів: очищаємо їх від шкірки, розрізаємо кожен спочатку на дві половинки, а потім ще уздовж на три частини. Тепер беремо лимон і вичавлюємо з нього сік прямо на подрібнені фрукти.
Після цього переходимо до останнього етапу - смаженні. У сковороду наливаємо трохи рослинного масла і ставимо на слабкий вогонь. Один шматочок банана потім повністю в клярі і викладаємо його на сковороду. Точно також чинимо з усіма фруктами і обсмажуємо їх по кілька хвилин з кожного боку, до появи золотої скоринки.
Тепер готуємо крем, яким будемо поливати готовий десерт. У пиалку викладаємо трохи сметани, висипаємо цукрову пудру і добре перемішуємо до отримання однорідної маси. Після того як банани підсмажаться, викладаємо їх на тарілку, щоб трохи скло зайве масло, а потім поллємо приготованим раніше кремом і подаємо страву на стіл.
Інгредієнти:
банан - 4 шт.;
яєчний білок - 1 шт.;
мед - 05 ст.;
вода - 1 ст.;
лимонний сік;
борошно - 3 ст. ложки;
крохмаль - 2 ст. ложки;
кунжутне масло - 1 ч. ложка;
рослинне масло.
Приготування
Розглянемо ще один варіант, як приготувати банани в клярі. Фрукти очищаємо, і кожен плід розрізаємо навпіл. У мисці змішуємо крохмаль з борошном, розвести все водою і додаємо трохи кунжутного масла і яєчний білок. Розмішуємо масу до однорідності і вмочаємо половинки бананів в готовий кляр. Смажимо десерт у фритюрі 4-5 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Потім обережно перекладаємо банани на тарілку, даємо стекти зайвому маслу, а цим часом підсушуємо поки на сковороді кунжутне насіння. Окремо з'єднуємо лимонний сік з медом і трохи прогріваємо суміш в каструлі. Перед подачею на стіл, поливаємо банани лимонно-медовим соусом і посипаємо рубаною кунжутом.
Інгредієнти:
банан - 6 шт.;
борошно - 100 г;
крохмаль - 15 г;
яєчний білок - 3 шт.;
цукор -300 г;
молоко - 150 мл;
кунжут - 1 ст. ложка;
вода - 150 мл;
лимонний сік -1 ст. ложка;
рослинне масло.
Приготування
Зараз розповімо, як посмажити банани в клярі. Отже, фрукти чистимо, шаткуємо товстими кружечками і скроплюємо лимонним соком. Олію заздалегідь розігріваємо в глибокій сковороді або фритюрниці.
Далі давайте приготуємо тісто. Для цього змішуємо в мисці крохмаль і просіяне борошно. Потім вливаємо яєчні білки, трохи збиті з молоком. Все ретельно перемішуємо і залишаємо тісто на 10 хвилин. Після цього бананові шматочки наколюємо на вилку і занурюємо в кляр. Обсмажуємо їх у киплячому маслечко до золотистої скоринки приблизно протягом 1 хвилини. Окремо розчиняємо у воді цукор і доводимо суміш до кипіння. Потім висипаємо в сироп кунжутне насіння і перемішуємо. Банани занурюємо в карамель і розкладаємо в тарілочки, змащені вершковим маслом. Подаємо десерт відразу ж, разом з чашкою холодної води. Перед їжею занурюємо банани в клярі у воду, щоб карамель гарненько затверділа. Ось, і все банани в карамелі можна подавати на стіл!
Банани, смажені в клярі
Інгредієнти:
Для кляру:
Для крему:
Приготування
Рецепт бананів, приготованих в клярі досить простий. Беремо невелику тарілку, розбиваємо в неї яйце, вливаємо трохи підігріте молоко, додаємо ложку сметани і ретельно перемішуємо вміст віночком. Потім поступово підсипаємо борошно і замішуємо тісто. За смаком кладемо цукор, злегка збиваємо і відставляємо в сторону. В результаті у вас повинен вийти кляр , по консистенції схожий на сметану.
Тепер переходимо до підготовки бананів: очищаємо їх від шкірки, розрізаємо кожен спочатку на дві половинки, а потім ще уздовж на три частини. Тепер беремо лимон і вичавлюємо з нього сік прямо на подрібнені фрукти.
Після цього переходимо до останнього етапу - смаженні. У сковороду наливаємо трохи рослинного масла і ставимо на слабкий вогонь. Один шматочок банана потім повністю в клярі і викладаємо його на сковороду. Точно також чинимо з усіма фруктами і обсмажуємо їх по кілька хвилин з кожного боку, до появи золотої скоринки.
Тепер готуємо крем, яким будемо поливати готовий десерт. У пиалку викладаємо трохи сметани, висипаємо цукрову пудру і добре перемішуємо до отримання однорідної маси. Після того як банани підсмажаться, викладаємо їх на тарілку, щоб трохи скло зайве масло, а потім поллємо приготованим раніше кремом і подаємо страву на стіл.
Банани в клярі з медом
Інгредієнти:
Приготування
Розглянемо ще один варіант, як приготувати банани в клярі. Фрукти очищаємо, і кожен плід розрізаємо навпіл. У мисці змішуємо крохмаль з борошном, розвести все водою і додаємо трохи кунжутного масла і яєчний білок. Розмішуємо масу до однорідності і вмочаємо половинки бананів в готовий кляр. Смажимо десерт у фритюрі 4-5 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Потім обережно перекладаємо банани на тарілку, даємо стекти зайвому маслу, а цим часом підсушуємо поки на сковороді кунжутне насіння. Окремо з'єднуємо лимонний сік з медом і трохи прогріваємо суміш в каструлі. Перед подачею на стіл, поливаємо банани лимонно-медовим соусом і посипаємо рубаною кунжутом.
Банани в клярі і карамелі
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як посмажити банани в клярі. Отже, фрукти чистимо, шаткуємо товстими кружечками і скроплюємо лимонним соком. Олію заздалегідь розігріваємо в глибокій сковороді або фритюрниці.
Далі давайте приготуємо тісто. Для цього змішуємо в мисці крохмаль і просіяне борошно. Потім вливаємо яєчні білки, трохи збиті з молоком. Все ретельно перемішуємо і залишаємо тісто на 10 хвилин. Після цього бананові шматочки наколюємо на вилку і занурюємо в кляр. Обсмажуємо їх у киплячому маслечко до золотистої скоринки приблизно протягом 1 хвилини. Окремо розчиняємо у воді цукор і доводимо суміш до кипіння. Потім висипаємо в сироп кунжутне насіння і перемішуємо. Банани занурюємо в карамель і розкладаємо в тарілочки, змащені вершковим маслом. Подаємо десерт відразу ж, разом з чашкою холодної води. Перед їжею занурюємо банани в клярі у воду, щоб карамель гарненько затверділа. Ось, і все банани в карамелі можна подавати на стіл!
Рекомендуємо добрі рецепти
Горбуша в клярі
Горбуша, смажена в клярі - просте і смачне блюдо. Відмінно підійде для повсякденного меню. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих рецептиков це
Банани в шоколаді - рецепт
Якщо до вас скоро прийдуть в гості, а у вас немає часу, щоб приготувати десерт, то ми прийдемо вам на виручку. Пропонуємо вам приготувати банани в
Фламбе - рецепт
Фламбе - це оригинальнейший десерт, який може приготувати будь-яка господиня. Що в ньому дивного? Перед подачею фламбе необхідно підпалити, щоб
Десерт із бананів
Десерти з бананів - смачні і корисні страви, які не залишать байдужими ні дорослих, ні тим більше дітей. Рецепти їх створення дуже прості і не
Банани в карамелі
Банани в карамелі - це оригінальний та вишуканий десерт, від якого будуть у захваті всі члени сім'ї. Варіантів створення цієї смакоти досить багато,
Смажені банани - рецепт
Смажені банани - це дуже смачний десерт, який сподобається і дорослим, і дітям. У нашій статті ми зібрали найцікавіші рецепти створення цього ласощі.