Фламбе - рецепт
Термін «Фламбе» в перекладі з французької означає в буквальному сенсі слова - згоряння! Хоча це не зовсім так. Швидше за все, фламбе - це вогняна феєрія, здатна здивувати всіх і доставити задоволення.
Інгредієнти:
банан - 4 шт.;
вершкове масло - 70 г;
апельсинова цедра - 2ч. ложки;
цукор - 80 г;
апельсиновий сік - 150 мл;
лимонний сік - 20 мл;
коньяк - 50 мл;
ванільне морозиво - 100 р.
Приготування
Як зробити бананові фламбе? Банани очистити і розрізаємо навпіл. У сковороді розтоплюємо половину порції вершкового масла й обсмажуємо шматочки бананів.
В іншій сковороді розпускаємо масло, що залишилося. Вливаємо апельсиновий і лимонний сік. Помішуючи, додаємо цукор і чекаємо, поки він повністю розчиниться. Варимо цитрусовий сироп близько 3 хвилин. Потім вимикаємо, перекладаємо банани і перемішуємо.
Безпосередньо перед подачею на стіл обливаємо всі коньяком і підпалюємо. Коли полум'я згасне, розкладаємо банани фламбе по тарілках і поруч викладаємо кульки морозива. Прикрашаємо свіжими листочками м'яти.
Інгредієнти:
борошно - 100 г;
молоко - 350 мл;
вершкове масло - 60 г;
яйце - 1 шт.;
сіль - щіпка;
апельсин - 2 шт.;
коньяк - 50 мл;
морозиво - 200 г;
цукор - 2 ст. ложки.
Приготування
Борошно просіваємо, додаємо в неї яйце, вливаємо молоко, сіль і розтоплене вершкове масло. Замішуємо однорідне тісто і залишаємо його постояти 30 хвилин. Сковороду добре розігріваємо і печемо тонкі млинчики. З апельсинів зрізаємо цедру і розділяємо їх на часточки, видаливши перетинки.
Змішуємо в сковороді трохи вершкового масла, додаємо цукор, терту цедру і кілька часточок апельсина. Потім кладемо складений навпіл блін, додаємо коньяк і підпалюємо. Точно так само чинимо з усіма млинцями. Подаємо їх гарячими, з кулькою морозива.
Бананове «Фламбе»
Інгредієнти:
Приготування
Як зробити бананові фламбе? Банани очистити і розрізаємо навпіл. У сковороді розтоплюємо половину порції вершкового масла й обсмажуємо шматочки бананів.
В іншій сковороді розпускаємо масло, що залишилося. Вливаємо апельсиновий і лимонний сік. Помішуючи, додаємо цукор і чекаємо, поки він повністю розчиниться. Варимо цитрусовий сироп близько 3 хвилин. Потім вимикаємо, перекладаємо банани і перемішуємо.
Безпосередньо перед подачею на стіл обливаємо всі коньяком і підпалюємо. Коли полум'я згасне, розкладаємо банани фламбе по тарілках і поруч викладаємо кульки морозива. Прикрашаємо свіжими листочками м'яти.
Млинці «Фламбе» - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо, додаємо в неї яйце, вливаємо молоко, сіль і розтоплене вершкове масло. Замішуємо однорідне тісто і залишаємо його постояти 30 хвилин. Сковороду добре розігріваємо і печемо тонкі млинчики. З апельсинів зрізаємо цедру і розділяємо їх на часточки, видаливши перетинки.
Змішуємо в сковороді трохи вершкового масла, додаємо цукор, терту цедру і кілька часточок апельсина. Потім кладемо складений навпіл блін, додаємо коньяк і підпалюємо. Точно так само чинимо з усіма млинцями. Подаємо їх гарячими, з кулькою морозива.
Рекомендуємо добрі рецепти
Бананові млинці
Бананові млинці - чудові сніданок для вихідного дня. Готувати їх одне задоволення, адже смажаться вони дуже швидко, та й аромат на кухні стоїть
Млинці з бананами - рецепт
Млинці - улюблене багатьма з нас страву. І можна зробити з різноманітними начинками і подавати з варенням або згущеним молоком. І сьогодні ми з вами
Козинаки в домашніх умовах
Якщо ви любите козинаки, то напевно купуєте їх досить часто. А що якщо зробити це ласощі будинки, використовуючи лише найсвіжіші, корисні і смачні
Шоколадне морозиво
Любителів шоколадного морозива дуже багато. Якщо ви до них ставитеся, то не варто купувати дане ласощі, а робити його будинку. Рецепти зараз ми вам
Десерт з морозива
Морозиво - це відмінний самостійний десерт, гаряче улюблений ласунами всіх віків. Щоб зробити дороге серцю ласощі ще смачніше, ми зібрали для вас
Освіжаюче морозиво «Мохіто»
Морозиво - це чудові ласощі, які ми любимо з дитинства. А зроблене в домашніх умовах, звичайно ж, найсмачніше. Ми пропонуємо вам кілька варіантів