Термін «Фламбе» в перекладі з французької означає в буквальному сенсі слова - згоряння! Хоча це не зовсім так. Швидше за все, фламбе - це вогняна феєрія, здатна здивувати всіх і доставити задоволення.
Бананове «Фламбе»
Інгредієнти: банан - 4 шт.; вершкове масло - 70 г; апельсинова цедра - 2ч. ложки; цукор - 80 г; апельсиновий сік - 150 мл; лимонний сік - 20 мл; коньяк - 50 мл; ванільне морозиво - 100 р. Приготування Як зробити бананові фламбе? Банани очистити і розрізаємо навпіл. У сковороді розтоплюємо половину порції вершкового масла й обсмажуємо шматочки бананів.
В іншій сковороді розпускаємо масло, що залишилося. Вливаємо апельсиновий і лимонний сік. Помішуючи, додаємо цукор і чекаємо, поки він повністю розчиниться. Варимо цитрусовий сироп близько 3 хвилин. Потім вимикаємо, перекладаємо банани і перемішуємо.
Безпосередньо перед подачею на стіл обливаємо всі коньяком і підпалюємо. Коли полум'я згасне, розкладаємо банани фламбе по тарілках і поруч викладаємо кульки морозива. Прикрашаємо свіжими листочками м'яти.
Млинці «Фламбе» - рецепт
Інгредієнти: борошно - 100 г; молоко - 350 мл; вершкове масло - 60 г; яйце - 1 шт.; сіль - щіпка; апельсин - 2 шт.; коньяк - 50 мл; морозиво - 200 г; цукор - 2 ст. ложки. Приготування Борошно просіваємо, додаємо в неї яйце, вливаємо молоко, сіль і розтоплене вершкове масло. Замішуємо однорідне тісто і залишаємо його постояти 30 хвилин. Сковороду добре розігріваємо і печемо тонкі млинчики. З апельсинів зрізаємо цедру і розділяємо їх на часточки, видаливши перетинки.
Змішуємо в сковороді трохи вершкового масла, додаємо цукор, терту цедру і кілька часточок апельсина. Потім кладемо складений навпіл блін, додаємо коньяк і підпалюємо. Точно так само чинимо з усіма млинцями. Подаємо їх гарячими, з кулькою морозива.