Банани в клярі - досить смачний та ніжний десерт, не вимагає спеціальних кулінарних вмінь. Тому сміливо купуйте всі необхідні продукти і порадуйте ваших рідних цим незвичайним ласощами.
Банани, смажені в клярі
Інгредієнти: сік лимонний - 1 ст. ложка; банан - 2 шт.; рослинне масло. Для кляру:
молоко - 100 мл; яйце - 1 шт.; сметана - 1 ст. ложка; борошно - 2 ст. ложки. Для крему:
цукрова пудра; сметана - 50 мл Приготування Рецепт бананів, приготованих в клярі досить простий. Беремо невелику тарілку, розбиваємо в неї яйце, вливаємо трохи підігріте молоко, додаємо ложку сметани і ретельно перемішуємо вміст віночком. Потім поступово підсипаємо борошно і замішуємо тісто. За смаком кладемо цукор, злегка збиваємо і відставляємо в сторону. В результаті у вас повинен вийти кляр , по консистенції схожий на сметану.
Тепер переходимо до підготовки бананів: очищаємо їх від шкірки, розрізаємо кожен спочатку на дві половинки, а потім ще уздовж на три частини. Тепер беремо лимон і вичавлюємо з нього сік прямо на подрібнені фрукти.
Після цього переходимо до останнього етапу - смаженні. У сковороду наливаємо трохи рослинного масла і ставимо на слабкий вогонь. Один шматочок банана потім повністю в клярі і викладаємо його на сковороду. Точно також чинимо з усіма фруктами і обсмажуємо їх по кілька хвилин з кожного боку, до появи золотої скоринки.
Тепер готуємо крем, яким будемо поливати готовий десерт. У пиалку викладаємо трохи сметани, висипаємо цукрову пудру і добре перемішуємо до отримання однорідної маси. Після того як банани підсмажаться, викладаємо їх на тарілку, щоб трохи скло зайве масло, а потім поллємо приготованим раніше кремом і подаємо страву на стіл.
Банани в клярі з медом
Інгредієнти: банан - 4 шт.; яєчний білок - 1 шт.; мед - 05 ст.; вода - 1 ст.; лимонний сік; борошно - 3 ст. ложки; крохмаль - 2 ст. ложки; кунжутне масло - 1 ч. ложка; рослинне масло. Приготування Розглянемо ще один варіант, як приготувати банани в клярі. Фрукти очищаємо, і кожен плід розрізаємо навпіл. У мисці змішуємо крохмаль з борошном, розвести все водою і додаємо трохи кунжутного масла і яєчний білок. Розмішуємо масу до однорідності і вмочаємо половинки бананів в готовий кляр. Смажимо десерт у фритюрі 4-5 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Потім обережно перекладаємо банани на тарілку, даємо стекти зайвому маслу, а цим часом підсушуємо поки на сковороді кунжутне насіння. Окремо з'єднуємо лимонний сік з медом і трохи прогріваємо суміш в каструлі. Перед подачею на стіл, поливаємо банани лимонно-медовим соусом і посипаємо рубаною кунжутом.
Банани в клярі і карамелі
Інгредієнти: банан - 6 шт.; борошно - 100 г; крохмаль - 15 г; яєчний білок - 3 шт.; цукор -300 г; молоко - 150 мл; кунжут - 1 ст. ложка; вода - 150 мл; лимонний сік -1 ст. ложка; рослинне масло. Приготування Зараз розповімо, як посмажити банани в клярі. Отже, фрукти чистимо, шаткуємо товстими кружечками і скроплюємо лимонним соком. Олію заздалегідь розігріваємо в глибокій сковороді або фритюрниці.
Далі давайте приготуємо тісто. Для цього змішуємо в мисці крохмаль і просіяне борошно. Потім вливаємо яєчні білки, трохи збиті з молоком. Все ретельно перемішуємо і залишаємо тісто на 10 хвилин. Після цього бананові шматочки наколюємо на вилку і занурюємо в кляр. Обсмажуємо їх у киплячому маслечко до золотистої скоринки приблизно протягом 1 хвилини. Окремо розчиняємо у воді цукор і доводимо суміш до кипіння. Потім висипаємо в сироп кунжутне насіння і перемішуємо. Банани занурюємо в карамель і розкладаємо в тарілочки, змащені вершковим маслом. Подаємо десерт відразу ж, разом з чашкою холодної води. Перед їжею занурюємо банани в клярі у воду, щоб карамель гарненько затверділа. Ось, і все банани в карамелі можна подавати на стіл!