Що може краще впоратися із осінньою нудьгою, ніж тропічні фрукти? Але якщо і вони не в змозі повернути у ваше життя солодкість, банани в карамелі з морозивом - найкращі ліки, коли на душі шкребуть кішки. Адже тільки глибока душевна травма може служити виправданням такого масованого удару по фігурі - десерт дуже калорійний! Так що побалували себе - і на пробіжку, за новою порцією гормонів щастя!
Рецепт бананів в полуничної карамелі
Інгредієнти: банани - 3 шт.; цукор - 1 ст.; сироп полуничний - 3 ст. ложки; масло вершкове - 1 ч. ложка; вода - 4 ст. ложки. Приготування Давайте розглянемо простий варіант, як зробити банани в карамелі. Плоди чистимо, нарізаємо кругляком товщиною близько 1 см і нанизуємо їх на дерев'яні шпажки, як льодяники на паличках.
Цукор з водою і вершковим маслом прогріваємо на повільному вогні, постійно помішуючи. Коли цукор розплавиться і придбає красивий золотисто-коричневий колір, вливаємо сироп, перемішуємо і знімаємо з вогню. До речі, використовувати можна не тільки полуничний, але і будь-який інший. Навіть сік підійде. Банани в лимонної або апельсинової глазурі просто чудові!
Підготовлені шматочки фруктів опускаємо в гарячу карамель, кілька разів прокручуємо, щоб вона краще обволікала, і викладаємо банани на фольгу. Приємний бонус. Решту карамель також можна довільними краплями охолодити на фользі. Отримаємо домашні цукерки-льодяники.
Як приготувати смажені банани в карамелі?
Інгредієнти: банани - 2 шт.; масло вершкове - 50 г; лайм - 1/2 шт.; цукор - 3 ст. ложки; морозиво - 300 г; м'ята - 2 гілочки. Приготування Очищені банани нарізаємо тонкими шайбами товщиною близько 5 мм, і обсмажуємо на вершковому маслі буквально за 10-15 секунд з кожної сторони. Викладаємо банани на тарілки, в яких будемо подавати десерт.
У сотейнику, постійно помішуючи, розтоплюємо цукор з ложкою води. Як тільки карамель почне темніти, видавлюємо сік половинки лайма, доводимо до кипіння і витримуємо на повільному вогні ще пару хвилин.
Додаємо до бананів по кульки ванільного морозива, поливаємо весь десерт карамеллю і прикрашаємо гілочкою м'яти.
Рецепт смажених бананів в карамелі
Інгредієнти: хліб для тостів - 2 шматочки; банан - 1/2 шт.; мед - 2 ст. ложки; сир твердий - 40 г; масло вершкове - 1 ст. ложка. Приготування На сковорідці розтоплюємо ложку меду, викладаємо на нього розрізану вздовж половинку банана і поливаємо залишилися медом. Коли банан «схопиться» карамельною скоринкою, перевертаємо і смажимо ще півхвилинки.
Тости рясно змащуємо маслом з одного боку. Викладаємо один на іншу розігріту сковороду маслом вниз. Зверху злегка присипаємо тертим сиром, а на нього кладемо смажені банани. Поливаємо медової карамеллю зі сковорідки, і знову - сир. Притискаємо другим тостом (маслом вгору!). Обсмажуємо бутерброд до рум'яної скоринки спочатку з одного боку, потім - з іншого.