Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Льодяники на паличці рецепт

Льодяники на паличці рецепт

17-03-2015, 09:22
3 285
Льодяники на паличці рецепт
Більшість дітей люблять солодощі. Решта їх обожнюють. Але як правильно вчинити мамам, які не хочуть позбавляти своє чадо радості від цукерок і тістечок але в той же час беспокоящимся про здоров'я дитини? Вихід не так вже складний: треба лише навчитися готувати солодощі будинку. Звичайно, 100% здоровою їжею льодяники, морозиво та цукерки не стануть ніколи, але ви хоча б обмежите кількість синтетичних харчових добавок у раціоні дитини.
У цій статті ми розповімо вам, як зробити льодяники з цукру будинку, і кілька запропонуємо рецептів цукерок-льодяників, здатних стати гідною заміною «чупа-чупсам» та інших «чудес» хімічної промисловості.

Базовий рецепт морозива в домашніх умовах


Цей рецепт являє собою найпростіший метод, як зробити льодяники. Надалі ви зможете змінити його, додавши компоненти по своєму смаку (фруктовий сік, барвники, кава, цитрусову цедру і т. д.), але основа льодяників завжди однакова. Базовий рецепт - це рецепт знаменитих льодяників-півників, в ньому немає нічого зайвого. Правда, ринкові «півники» часто забарвлені в яскраві кольори за допомогою харчових барвників.
Інгредієнти:

  • цукровий пісок - 10ст.л.;

  • вода - 10ст.л.;

  • оцет - 1ст.л. (краще натуральний - яблучний або винний). Його можна замінити лимонною кислотою - 02 ч. л.;

  • рослинна олія (щоб змастити форму).


  • Приготування
    Вода, оцет і цукор змішуються в вогнетривкої ємності (краще всього - в емальованій каструлі) і добре прогріваються. Коли суміш стала гарячою, а цукор почав розчинятися, зменшуємо вогонь і, постійно помішуючи, варимо сироп до золотистого кольору. Час варіння залежить від кількості суміші в каструлі - чим більше порція, тим більше часу потрібно для приготування. Час від часу капайте сироп в чашку з холодною водою. Як тільки крапля почне тверднути - льодяники готові, можна виливати їх у попередньо змащену маслом форму. Не забудьте вставити підготовлені палички, щоб льодяники були на «ніжках». Палички можна купити готові, а можна використовувати сірники, бамбукові шпажки або зубочистки (звичайно ж, гострі краї слід обрізати). Остуджуємо льодяники до кімнатної температури, відкриваємо форму і насолоджуємося.

    Як зробити різнобарвні льодяники?


    Щоб зробити незвичайні різнобарвні льодяники, вам буде потрібно трошки змінити базовий рецепт карамелі.
    Інгредієнти:

  • цукор-пісок - 8ст.л.;

  • ягідний або фруктовий сік без м'якоті - 3ст.л.;

  • лимонний сік - 1ч.л.;

  • цукрова кулінарна посипання (за бажанням).


  • Приготування
    Всі інгредієнти змішати і прогріти в вогнетривкої антипригарній посуду, постійно помішуючи, до повного розчинення цукру й утворення золотистої карамелі. Якщо ви додали яскравозабарвлені сік, покладатися на колір карамелі не дуже надійно - перевіряйте готовність, капаючи карамель в холодну воду. Як тільки крапля почне застигати, а не розчинятися - льодяники готові (це називається «проба на кулька»). Додаємо в готову карамель посипання і розливаємо по формах. З-за того, що цукор і сік з сиропу перетворилися на карамель, посипання не буде розчинятися.
    Якщо у вас є харчові барвники, можна додати їх, тоді ви отримаєте можливість приготувати зелені, сині, яскраво-червоні льодяники. Але врахуйте, що порошковий барвник потрібно гарненько розмішати з водою до прогрівання, щоб цукерки були пофарбовані рівномірно.
    В якості ароматизатора для льодяників може виступати цедра цитрусових, кави, рожева або помаранчева вода, або ж синтетичні харчові ароматизатори.

    Як зробити форму для морозива?


    Справжню, старовинну форму для льодяників сьогодні не так-то просто знайти. Якщо ви щасливий володар саме такої важкої металевої форми - вітаємо. Якщо ж ні - не турбуйтеся, знайти альтернативу класичній формі не так вже й складно. Звичайно, об'ємні фігурки тварин вам отримати не вдасться, але хто сказав, що льодяники повинні бути саме такими?
    Льодяники на паличці рецепт

    Якщо вилити карамельну масу на плоский лист акуратними калюжками і покласти в кожну з них по паличці - отримаєте гарні льодяники-кружечки. Наливаючи карамель «калюжками» у фігурну силіконову форму, отримаєте фантазійні цукерки оригінальної форми. Дуже часто в якості форми використовують коробки з-під шоколадних цукерок (з формочками). Деякі роблять льодяники, заповнюючи карамеллю викладені на деко форми для печива. Як бачите, варіантів маса. Головне - не забути змастити форму маслом, щоб льодяники не прилипли, і стежити за тим, щоб матеріал формочки був у стані витримати, не розплавляючись, температуру гарячої карамелі.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Випічка для дітей
    Випічка для дітей
    Всі діти люблять солодку випічку. Приготування цікавих печеньиц можна перетворити на захоплююче заняття разом з дитиною, який допоможе вимісити тісто
    Як зробити карамель?
    Як зробити карамель?
    Багато хто з нас намагалися в дитинстві робити собі карамельки з топленого цукру. На щастя чи на жаль, вдавалося не всім і не завжди, але бажання
    Солодка вата в домашніх умовах
    Солодка вата в домашніх умовах
    Приготування домашньої солодкої вати - процес під силу лише страшенним ласунам-ентузіастам. Якщо ви готові витратити час на приготування непростого
    Банани в карамелі
    Банани в карамелі
    Банани в карамелі - це оригінальний та вишуканий десерт, від якого будуть у захваті всі члени сім'ї. Варіантів створення цієї смакоти досить багато,
    Карамель з цукру
    Карамель з цукру
    Карамель з цукру - це прекрасне доповнення до легкого десерту або смачною випічки, яке сподобається всім ласунам і не тільки. Рецепт її створення
    Фруктове морозиво в домашніх умовах
    Фруктове морозиво в домашніх умовах
    Морозиво - популярне ласощі, яке обожнюють і дорослі, і діти. Воно особливо актуально в спекотні дні. В нашій сьогоднішній статті ми розповімо, як