Солодка вата в домашніх умовах
Всі ми з дитинства любимо смак солодкої вати, який асоціюється з літніми прогулянками в парках і найщасливішими хвилинами. Зараз подібне ласощі можна придбати навіть у звичайному продуктовому магазині, але смак вже не той, та і якість викликає побоювання. Тому кращий спосіб знову повернутися в дитинство - приготувати солодку вату своїми руками.
Якщо ви готові витратити деякий час і зусилля, ми розповімо, як зробити солодку вату на своїй кухні.
Інгредієнти:
вода - 1/2 ст.;
цукор - 15 ст.;
оцет - кілька крапель.
Приготування
Перед тим, як приготувати солодку вату самому, треба запастися всім необхідним, а саме: каструлею або сковородою, в якій ви будете готувати та виделками або китайськими паличками, які стануть власниками для вати.
Почніть приготування домашньої солодкої вати з карамелі для цього змішайте цукор, воду і оцет і вилийте суміш у підготовлену посуд. Поставте на вогонь і нагрівайте, весь час помішуючи. Вам необхідно довести рідину до кипіння, після чого можна зняти посуд з вогню, остудити вміст, а потім знову нагріти. Повторити цю маніпуляцію слід 4-5 разів. В результаті ви повинні отримати карамель золотистого кольору, досить густої консистенції.
Тепер настає найвідповідальніший момент. Опустіть вилку в гарячу карамель і починайте водити нею навколо підготовленого і заздалегідь закріпленого держателя. Таким чином ви повинні намотати на тримач цукрові нитки. Потрібно продовжувати цей процес, поки ви не отримаєте обсяг, як у цієї солодкої вати. Не засмучуйтеся, якщо з першого разу, щось не вийде, в цій справі необхідно набити руку.
Зверніть увагу на те, що цукрові нитки дуже гарячі, тому при намотуванні слід бути гранично обережним, а дітей взагалі не пускати на кухню. Крім того, перед тим, як приготувати солодку вату будинку, слід всі робочі і сусідні поверхні застелити плівкою або папером, щоб потім не довелося довго і болісно відмивати їх.
Для тих, кого цікавить, як зробити фруктову солодку вату будинку, ми пропонуємо наступний рецепт.
Інгредієнти:
вода - 100 мл;
цукор - 300 г;
оцет - 1-2 краплі;
смакові добавки.
Приготування
Нам всім подобається різнобарвна цукрова вата з різними смаками, яка продається в магазинах, але виявляється, що такі ласощі можна також приготувати і в домашніх умовах. Спочатку готуємо цукровий сироп - змішуємо в каструлі воду з цукром, додаємо укусу і добре все перемішуємо. А тепер настала черга добавок для солодкої вати: їх можна взяти вже готові, які продаються в магазині, а можна використовувати натуральні. Для додання кольору і смаку солодкої вати відмінно підійде лимонний сік, малиновий, або м'ятний сироп або навіть буряковий сік вибирайте на свій розсуд.
Після того, як відправите в сироп обрану добавку, поставте його на маленький вогонь і варіть, постійно помішуючи. Після того, як маса закипить, зніміть її з вогню, трохи остудіть і знову ставте варитися. Проробіть це 4 або 5 разів, але уважно стежте, щоб колір маси в каструлі був золотисто-коричневим, а не темним. Вона повинна вийти густий і добре тянутмся.
Тепер виберіть прилади для приготування вати. Візьміть, наприклад, дерев'яні палички, закріпіть їх вертикально на поверхні і переконайтеся, що вони добре тримаються і не впадуть. Після цього кінчик віночка занурте в цукровий сироп і керуйте їм навколо палички, намотуючи на неї цукрові нитки. Застиглу невикористану масу, яка залишиться в каструлі, розділіть на шматочки і у вас вийдуть смачні льодяники.
Рецепт солодкої вати
Якщо ви готові витратити деякий час і зусилля, ми розповімо, як зробити солодку вату на своїй кухні.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати солодку вату самому, треба запастися всім необхідним, а саме: каструлею або сковородою, в якій ви будете готувати та виделками або китайськими паличками, які стануть власниками для вати.
Почніть приготування домашньої солодкої вати з карамелі для цього змішайте цукор, воду і оцет і вилийте суміш у підготовлену посуд. Поставте на вогонь і нагрівайте, весь час помішуючи. Вам необхідно довести рідину до кипіння, після чого можна зняти посуд з вогню, остудити вміст, а потім знову нагріти. Повторити цю маніпуляцію слід 4-5 разів. В результаті ви повинні отримати карамель золотистого кольору, досить густої консистенції.
Тепер настає найвідповідальніший момент. Опустіть вилку в гарячу карамель і починайте водити нею навколо підготовленого і заздалегідь закріпленого держателя. Таким чином ви повинні намотати на тримач цукрові нитки. Потрібно продовжувати цей процес, поки ви не отримаєте обсяг, як у цієї солодкої вати. Не засмучуйтеся, якщо з першого разу, щось не вийде, в цій справі необхідно набити руку.
Зверніть увагу на те, що цукрові нитки дуже гарячі, тому при намотуванні слід бути гранично обережним, а дітей взагалі не пускати на кухню. Крім того, перед тим, як приготувати солодку вату будинку, слід всі робочі і сусідні поверхні застелити плівкою або папером, щоб потім не довелося довго і болісно відмивати їх.
Солодка вата будинку
Для тих, кого цікавить, як зробити фруктову солодку вату будинку, ми пропонуємо наступний рецепт.
Інгредієнти:
Приготування
Нам всім подобається різнобарвна цукрова вата з різними смаками, яка продається в магазинах, але виявляється, що такі ласощі можна також приготувати і в домашніх умовах. Спочатку готуємо цукровий сироп - змішуємо в каструлі воду з цукром, додаємо укусу і добре все перемішуємо. А тепер настала черга добавок для солодкої вати: їх можна взяти вже готові, які продаються в магазині, а можна використовувати натуральні. Для додання кольору і смаку солодкої вати відмінно підійде лимонний сік, малиновий, або м'ятний сироп або навіть буряковий сік вибирайте на свій розсуд.
Після того, як відправите в сироп обрану добавку, поставте його на маленький вогонь і варіть, постійно помішуючи. Після того, як маса закипить, зніміть її з вогню, трохи остудіть і знову ставте варитися. Проробіть це 4 або 5 разів, але уважно стежте, щоб колір маси в каструлі був золотисто-коричневим, а не темним. Вона повинна вийти густий і добре тянутмся.
Тепер виберіть прилади для приготування вати. Візьміть, наприклад, дерев'яні палички, закріпіть їх вертикально на поверхні і переконайтеся, що вони добре тримаються і не впадуть. Після цього кінчик віночка занурте в цукровий сироп і керуйте їм навколо палички, намотуючи на неї цукрові нитки. Застиглу невикористану масу, яка залишиться в каструлі, розділіть на шматочки і у вас вийдуть смачні льодяники.
Рекомендуємо добрі рецепти
Льодяники на паличці рецепт
Навряд чи знайдеться дитина, яка не любить солодощі. І звичайно, мам турбує якість і склад покупних цукерок, які можуть спровокувати алергічну
Вишневий лікер
Якщо ви любите алкогольні коктейлі, то ця стаття для вас. У ній ми розповімо про спосіб приготування вишневого лікеру та коктейлів на його основі.
Грильяж - рецепт
Грильяж - дуже відомі цукерки, які люблять і діти, і їх батьки. Існує два види грильяжу - м'який і твердий. Сьогодні ми розкриємо секрети
Патока - рецепт
Любите возитися з випічкою? Хочете надати їй особливий смак? Спробуйте використовувати замість звичайного цукру, патоку. Однак її теж потрібно
Десерт з морозива
Морозиво - це відмінний самостійний десерт, гаряче улюблений ласунами всіх віків. Щоб зробити дороге серцю ласощі ще смачніше, ми зібрали для вас
Карамель з цукру
Карамель з цукру - це прекрасне доповнення до легкого десерту або смачною випічки, яке сподобається всім ласунам і не тільки. Рецепт її створення