Вернуться назад Распечатать

Карамель - рецепт

Карамель - рецепт
Не знаєте, що приготувати солоденького до чаю? Цукерки, торти, тістечка вже трохи набридли, хочеться чогось особливого? Пропонуємо вам кілька рецептів домашньої карамелі. Вона виходить неймовірно смачною і ароматною, переконайтеся в цьому самі!

Рецепт домашньої карамелі


Інгредієнти:

  • цукровий пісок – 200 г;

  • молоко – 100 мл;

  • масло вершкове – 50 г;

  • ванілін – за смаком.


  • Приготування
    Як зробити карамель з цукру? Отже, пісок висипаємо в сковороду з товстим дном і нагріваємо на середньому вогні. Після того, як цукор почне танути, гарненько перемішуємо його, щоб він не підгорів. Потім знімаємо посуд з вогню і поступово, помішуючи, вливаємо тепленьке молоко. Робимо це дуже акуратно, щоб не обпектися, так як карамель буде сильно бризкатися і пінитися. Тепер знову відправляємо сотейник на вогонь і уварюємо масу до повного розчинення карамелі. Після цього додаємо ванілін, знімаємо готову карамель з вогню і кладемо шматочок вершкового масла. Перемішуємо все до однорідного стану і розливаємо карамель з цукру по формочках будь-яких розмірів. Якщо ви хочете, щоб ласощі у вас застигло, прибираємо його на пару годин в холодильник, а потім насолоджуємося приголомшливим молочним смаком десерту.

    Рецепт солоного карамелі


    Інгредієнти:

  • масло вершкове – 3 ст. ложки;

  • вершки 33 % – 85 мл;

  • цукор – 160 г;

  • морська сіль – 05 ч. ложки.


  • Приготування
    В антипригарній посуду розтоплюємо на не великому вогні цукор. Потім знімаємо кухлик з вогню і додаємо масло кімнатної температури. Розмішуємо до повного об'єднання, а потім акуратно вливаємо гарячі вершки. Злегка збиваємо все швидкими рухами і кидаємо трохи морської солі. Тримаємо суміш на вогні помішуючи ще 3 хвилинки, давши крупинках і грудочок повністю розчинитися. Гаряча солона карамель виходить рідкуватий і добре стікає з ложки, а при охолодженні стає густішим. Зберігаємо готове ласощі в закритій баночці кілька днів.

    Смажені банани в карамелі


    Інгредієнти:

  • банани – 2 шт.;

  • вода фільтрована – 3 ст. ложки;

  • білий кунжут – 05 ст. ложки;

  • масло вершкове – 30 г;

  • цукор – 5 ст. ложок.


  • Приготування
    Банани очищаємо від шкірки, розрізаємо впоперек, а потім на 3 однакові частини. У сковороду висипаємо цукровий пісок, вливаємо фільтровану воду і кидаємо шматочок вершкового масла. Ставимо посуд на середній вогонь і, помішуючи, починаємо готувати карамель. Приблизно через 9 хвилин, ласощі придбає потрібний колір і консистенцію. У готову карамель відразу ж додаємо шматочки бананів і тримаємо страву на вогні ще 2 хвилини. Потім знімаємо сковороду з вогню і подаємо банани в карамелі до столу, посипавши білим кунжутом.

    Карамель на паличці


    Інгредієнти:

  • цукровий пісок – 3 ст. ложки;

  • лимонний сік – 2 ст. ложки;

  • масло рослинне – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Цукровий пісок висипаємо в сотейник і нагріваємо на слабенькому вогні, помішуючи, до розплавлення. Потім акуратно
    Карамель - рецепт
    вливаємо лимонний сік або фільтровану воду. Нагріваємо масу при постійному помішуванні і готуємо її 3 – 5 хвилин, в залежності від того, яку карамель ви хочете отримати в результаті. Чим довше її готувати, тим більше цікавий, насичений і гіркуватий смак паленого цукру ви відчуєте в готовому ласощі. Гарячу карамель акуратно розливаємо по формах, змазаним рослинним маслом. Потім вставляємо в кожну спеціальні палички або дерев'яні шпажки і залишаємо при кімнатній температурі до повного застигання карамелі. Готові домашні льодяники акуратно витягуємо з формочок, обережно потягнувши за паличку. Ось і все, корисні і смачні карамельні цукерки готові!