Яблука в карамелі в домашніх умовах - рецепт
Вам набридли звичні десерти, тортики, тістечка і душа вимагає чогось дивного і чарівного? Приготуйте в домашніх умовах яблука в карамелі за нашими рецептами, і ви відчуєте зовсім нові смакові відчуття від дегустації цього чудового кулінарного винаходу. Мінімум витрат і витраченого часу, а результат просто приголомшливий.
Інгредієнти:
яблука – 7 шт.;
вода – 40 мл;
цукровий пісок – 210 г;
печиво пісочне – 7 шт.;
горіхи – 50 г;
кольорова декоративна присипка для випічки – 50 г;
шоколад – 50 р.
Приготування
Яблучка моєму, видаляємо плодоніжки і опускаємо приблизно на одну хвилину в окріп. Потім витягуємо плоди, даємо повністю охолонути, і нанизуємо на довгі дерев'яні палички.
Тепер приготуємо декор для десерту. Подрібнюємо по черзі пісочне печиво, горіхи і шоколад і визначаємо в різні тарілки. Ще одну таку ж ємність насипаємо кольорову декоративну присипку для випічки.
Для приготування карамелі в невелику сковороду або сотейник з товстим дном насипаємо цукровий пісок, прогріваємо його і вливаємо воду. Постійно помішуючи, витримуємо солодку масу до повного розчинення, проварюємо трохи, поки вміст посуду не стане карамельного кольору, і знімаємо з вогню.
Тепер підготовлені яблука, тримаючи за шпажку, занурюємо в карамельну масу і проворачиваем до повного покриття плода. Далі паніруємо яблучка в приготованому декорі. Один плід вмочаємо в шоколадній крихті, другий в подрібненому печиво, третій в горіхах і так далі. Можна зробити мікс з декількох панірувальних компонентів і теж покрити їм яблуко. Визначаємо десерт на плоске блюдо і поміщаємо в холодильник для повного застигання карамелі.
Інгредієнти:
яблука антонівські – 450 г;
крохмаль – 150 г;
коричневий цукор – 210 г;
оливкова олія – 50 мл;
рослинна рафінована олія;
кунжутне насіння;
вода.
Приготування
Яблука миємо, витираємо на сухо, чистимо і розрізаємо на шматочки. Крохмаль розвести невеликою кількістю води, щоб вийшла консистенція кляру, як у сметани. Вмочуємо яблучні дольки спочатку в крохмалі, потім в клярі і викладаємо у розігріте на сковороді рослинне масло, яке має майже повністю покривати їх. Витягаємо рум'яні шматочки на тарілку і приступимо до приготування карамелі. Наливаємо в сковороду оливкове масло і прогріваємо його. Потім всипаємо коричневий цукор і, безперервно помішуючи, даємо йому повністю розчинитися і перетворитися в карамель. Тут же викладаємо в готову карамельну масу приготовані раніше яблучка, акуратно перемішуємо і притрушиваем кунжутом.
Як зробити яблуко в карамелі на паличці в домашніх умовах – рецепт?
Інгредієнти:
Приготування
Яблучка моєму, видаляємо плодоніжки і опускаємо приблизно на одну хвилину в окріп. Потім витягуємо плоди, даємо повністю охолонути, і нанизуємо на довгі дерев'яні палички.
Тепер приготуємо декор для десерту. Подрібнюємо по черзі пісочне печиво, горіхи і шоколад і визначаємо в різні тарілки. Ще одну таку ж ємність насипаємо кольорову декоративну присипку для випічки.
Для приготування карамелі в невелику сковороду або сотейник з товстим дном насипаємо цукровий пісок, прогріваємо його і вливаємо воду. Постійно помішуючи, витримуємо солодку масу до повного розчинення, проварюємо трохи, поки вміст посуду не стане карамельного кольору, і знімаємо з вогню.
Тепер підготовлені яблука, тримаючи за шпажку, занурюємо в карамельну масу і проворачиваем до повного покриття плода. Далі паніруємо яблучка в приготованому декорі. Один плід вмочаємо в шоколадній крихті, другий в подрібненому печиво, третій в горіхах і так далі. Можна зробити мікс з декількох панірувальних компонентів і теж покрити їм яблуко. Визначаємо десерт на плоске блюдо і поміщаємо в холодильник для повного застигання карамелі.
Смажені яблука дольками в карамелі - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Яблука миємо, витираємо на сухо, чистимо і розрізаємо на шматочки. Крохмаль розвести невеликою кількістю води, щоб вийшла консистенція кляру, як у сметани. Вмочуємо яблучні дольки спочатку в крохмалі, потім в клярі і викладаємо у розігріте на сковороді рослинне масло, яке має майже повністю покривати їх. Витягаємо рум'яні шматочки на тарілку і приступимо до приготування карамелі. Наливаємо в сковороду оливкове масло і прогріваємо його. Потім всипаємо коричневий цукор і, безперервно помішуючи, даємо йому повністю розчинитися і перетворитися в карамель. Тут же викладаємо в готову карамельну масу приготовані раніше яблучка, акуратно перемішуємо і притрушиваем кунжутом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Медові пряники у домашніх умовах - рецепт
Для тих, хто давно не балував рідних домашньою випічкою і, можливо, втратив деяку вправність у цій справі, пропонуємо спекти чудові медові прянички.
Як зробити карамель в домашніх умовах?
Існує кілька видів карамелі, яку використовують у різних кулінарних цілях. Однак найпоширенішим напрямом залишається оформлення десертів і
Рахат-лукум в домашніх умовах
Чудове турецьке ласощі рахат-лукум можна створити самостійно, не маючи спеціальних навичок. Ці чудові цукерки готуються неймовірно просто і вельми
Карамель - рецепт
Якщо у вашій родині є ласуни,то ви напевно знаєте, як складно їм деколи буває догодити. Покупні ласощі швидко набридають, а з приїдаються. А чи
Як зробити карамель?
Багато хто з нас намагалися в дитинстві робити собі карамельки з топленого цукру. На щастя чи на жаль, вдавалося не всім і не завжди, але бажання
Банани в карамелі
Банани в карамелі - це оригінальний та вишуканий десерт, від якого будуть у захваті всі члени сім'ї. Варіантів створення цієї смакоти досить багато,