Як зробити карамель в домашніх умовах?

Але навіть сьогодні дуже часто використовується карамель в чистому вигляді, як рідка, м'яка, так і тверда. Її застосовують для прикраси або доповнення десертів та інших страв, а також готують льодяники.
Нижче ми докладно розповімо, як правильно зробити карамель в домашніх умовах.
Як зробити карамель з цукру?
Щоб приготувати карамель з цукру, насипаємо необхідне його кількість в каструльку або інший посуд з товстим дном, ставимо на плиту і, безперервно заважаючи, витримуємо його на сильному вогні до тих пір, поки солодкі кристали не почнуть перетворюватися з рідку масу. У цей момент зменшуємо вогонь до мінімального і, не припиняючи інтенсивно перемішувати, даємо цукру повністю розплавитися. Як тільки ми домоглися однорідного прозорого результату, відразу ж знімаємо посуд з вогню і розливаємо по силіконових формочках або використовуємо за призначенням. В кінці плавки цукрового піску можна додати ароматних прянощів для отримання додаткових смакових якостей карамелі.
Дуже важливо безперервно й інтенсивно заважати цукор щоб уникнути пригорання, а також намагатися не перетримати солодку масу на вогні. В цьому випадку отримаємо палений цукор, а не всіма улюблену карамель.
Як зробити солону карамель в мікрохвильовці
Інгредієнти:
Приготування
Всі інгредієнти з'єднуємо в посуді, придатної для приготування в мікрохвильовій печі, і перемішуємо. Витримуємо на максимальній потужності приблизно шість хвилин, помішуючи раз в одну хвилину і спостерігаючи за процесом. Можливо, вам буде потрібно трохи менше або більше часу, адже пристрої у всіх різні. Результатом повинна бути однорідна, кремоподібна маса без грудочок.
По готовності виливаємо карамель в промаслений ємність діаметром тридцять сантиметрів, остуджуємо п'ятнадцять хвилин при кімнатній температурі, присипаємо морською сіллю і визначаємо в холодильник до повного охолодження. Потім розрізаємо на скибочки, загортаємо їх у вощений папір і складаємо в зручну посуд для зберігання.
Отримуємо оригінальні вершкові карамельки з контрастним солоно-солодкий смак.
Як зробити рідку (м'яку) карамель в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування м'якої карамелі нам знадобиться каструля, сковорода або інший посуд з товстим дном. Всипаємо в неї цукровий пісок і розтоплюємо його як ми описували в рецепті вище. Спочатку прогріваємо на сильному вогні, як тільки почне плавитися, зменшуємо до середнього і даємо кристалам повністю розтанути на мінімальному спеки.
Знімаємо посуд з вогню і дуже акуратно вливаємо потроху тепле молоко. Остерігаємося розбризкування, так

Готову однорідну карамель знімаємо з вогню, додаємо сіль, ванілін і вершкове масло і перемішуємо до його розчинення.
При такому співвідношенні продуктів виходить досить густа м'яка карамель. Для отримання більш рідкого результату необхідно збільшити порцію молока вдвічі.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як зробити карамель з цукру?
Карамель приваблива тим, що її можна зробити з доступних складових. Та й процес не забере багато часу, потрібно лише трохи уваги. Розповімо, як зі

Карамель - рецепт
Якщо у вашій родині є ласуни,то ви напевно знаєте, як складно їм деколи буває догодити. Покупні ласощі швидко набридають, а з приїдаються. А чи

Як зробити карамель?
Багато хто з нас намагалися в дитинстві робити собі карамельки з топленого цукру. На щастя чи на жаль, вдавалося не всім і не завжди, але бажання

Банани в карамелі
Банани в карамелі - це оригінальний та вишуканий десерт, від якого будуть у захваті всі члени сім'ї. Варіантів створення цієї смакоти досить багато,

Карамель з цукру
Карамель з цукру - це прекрасне доповнення до легкого десерту або смачною випічки, яке сподобається всім ласунам і не тільки. Рецепт її створення

Карамельний крем для торта
Коли хочеться приготувати торт за своїм власним рецептом, придумати щось нове і незвичайне, варто подбати і про смачну кремі - адже він вносить у