Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зробити карамель в домашніх умовах?

Як зробити карамель в домашніх умовах?

14-10-2015, 18:25
2 565
Як зробити карамель в домашніх умовах?
Як мовиться, все геніальне просто. Так і карамель, незважаючи на свою простоту, є одним з тих геніальних кулінарних винаходів, які не втратили свою значущість і популярність з плином часу. Напевно, багато хто пам'ятає ті самі спокусливі півники на паличці, без яких раніше не обходилася ні одна ярмарок, або всіма улюблені льодяники «Монпасьє». Можна ще довго продовжувати список ласощів, які зобов'язані своєю популярністю винахідникам карамелі, так як з плином часу з'явилося безліч десертів, за основу яких взято це солодке диво.
Але навіть сьогодні дуже часто використовується карамель в чистому вигляді, як рідка, м'яка, так і тверда. Її застосовують для прикраси або доповнення десертів та інших страв, а також готують льодяники.
Нижче ми докладно розповімо, як правильно зробити карамель в домашніх умовах.

Як зробити карамель з цукру?


Щоб приготувати карамель з цукру, насипаємо необхідне його кількість в каструльку або інший посуд з товстим дном, ставимо на плиту і, безперервно заважаючи, витримуємо його на сильному вогні до тих пір, поки солодкі кристали не почнуть перетворюватися з рідку масу. У цей момент зменшуємо вогонь до мінімального і, не припиняючи інтенсивно перемішувати, даємо цукру повністю розплавитися. Як тільки ми домоглися однорідного прозорого результату, відразу ж знімаємо посуд з вогню і розливаємо по силіконових формочках або використовуємо за призначенням. В кінці плавки цукрового піску можна додати ароматних прянощів для отримання додаткових смакових якостей карамелі.
Дуже важливо безперервно й інтенсивно заважати цукор щоб уникнути пригорання, а також намагатися не перетримати солодку масу на вогні. В цьому випадку отримаємо палений цукор, а не всіма улюблену карамель.

Як зробити солону карамель в мікрохвильовці


Інгредієнти:

  • цукровий пісок – 100 г;

  • коричневий цукор – 100 г;

  • вершкове масло – 100 г;

  • світлий кукурудзяний сироп – 100 г;

  • молоко згущене – 125 г;

  • сіль морська – 30 р.


  • Приготування
    Всі інгредієнти з'єднуємо в посуді, придатної для приготування в мікрохвильовій печі, і перемішуємо. Витримуємо на максимальній потужності приблизно шість хвилин, помішуючи раз в одну хвилину і спостерігаючи за процесом. Можливо, вам буде потрібно трохи менше або більше часу, адже пристрої у всіх різні. Результатом повинна бути однорідна, кремоподібна маса без грудочок.
    По готовності виливаємо карамель в промаслений ємність діаметром тридцять сантиметрів, остуджуємо п'ятнадцять хвилин при кімнатній температурі, присипаємо морською сіллю і визначаємо в холодильник до повного охолодження. Потім розрізаємо на скибочки, загортаємо їх у вощений папір і складаємо в зручну посуд для зберігання.
    Отримуємо оригінальні вершкові карамельки з контрастним солоно-солодкий смак.

    Як зробити рідку (м'яку) карамель в домашніх умовах?


    Інгредієнти:

  • цукровий пісок – 200 г;

  • молоко – 100 мл;

  • вершкове масло – 50 г;

  • ванілін – за смаком;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Для приготування м'якої карамелі нам знадобиться каструля, сковорода або інший посуд з товстим дном. Всипаємо в неї цукровий пісок і розтоплюємо його як ми описували в рецепті вище. Спочатку прогріваємо на сильному вогні, як тільки почне плавитися, зменшуємо до середнього і даємо кристалам повністю розтанути на мінімальному спеки.
    Знімаємо посуд з вогню і дуже акуратно вливаємо потроху тепле молоко. Остерігаємося розбризкування, так
    Як зробити карамель в домашніх умовах?
    як можна отримати опіки від гарячих крапель. Потім поміщаємо карамель на найменший вогонь і, безперервно перемішуючи, доводимо масу до однорідності. Дуже важливо, щоб на цьому етапі карамель не закипіла. Від занадто високої температури молоко може згорнутися і перетворитися в пластівці.
    Готову однорідну карамель знімаємо з вогню, додаємо сіль, ванілін і вершкове масло і перемішуємо до його розчинення.
    При такому співвідношенні продуктів виходить досить густа м'яка карамель. Для отримання більш рідкого результату необхідно збільшити порцію молока вдвічі.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зробити карамель з цукру?
    Як зробити карамель з цукру?
    Карамель приваблива тим, що її можна зробити з доступних складових. Та й процес не забере багато часу, потрібно лише трохи уваги. Розповімо, як зі
    Карамель - рецепт
    Карамель - рецепт
    Якщо у вашій родині є ласуни,то ви напевно знаєте, як складно їм деколи буває догодити. Покупні ласощі швидко набридають, а з приїдаються. А чи
    Як зробити карамель?
    Як зробити карамель?
    Багато хто з нас намагалися в дитинстві робити собі карамельки з топленого цукру. На щастя чи на жаль, вдавалося не всім і не завжди, але бажання
    Банани в карамелі
    Банани в карамелі
    Банани в карамелі - це оригінальний та вишуканий десерт, від якого будуть у захваті всі члени сім'ї. Варіантів створення цієї смакоти досить багато,
    Карамель з цукру
    Карамель з цукру
    Карамель з цукру - це прекрасне доповнення до легкого десерту або смачною випічки, яке сподобається всім ласунам і не тільки. Рецепт її створення
    Карамельний крем для торта
    Карамельний крем для торта
    Коли хочеться приготувати торт за своїм власним рецептом, придумати щось нове і незвичайне, варто подбати і про смачну кремі - адже він вносить у