Рахат-лукум в домашніх умовах
Східне ласощі рахат-лукум давно користується популярністю у всьому світі, але його батьківщина Туреччина, безсумнівно, залишається лідером з кількості різновидів і рецептів приготування, а також по виробництву цього десерту.
Ми сьогодні розповімо, як зробити рахат-лукум в домашніх умовах і запропонуємо кілька варіантів приготування цього чудового ласощі.
Інгредієнти:
крохмаль кукурудзяний – 160 г;
желатин швидкорозчинний – 50 г;
цукровий пісок – 200 г;
кориця мелена – 5 г;
ванілін – за смаком;
кислота лимонна – 10 г;
вода – 375 мл;
цукрова пудра.
Приготування
Для приготування рахат-лукуму необхідна ємність з товстим дном. Це може бути казан або відповідний сотейник. Насипаємо в нього кукурудзяний крохмаль, цукровий пісок, корицю, швидкорозчинний желатин і ванілін і перемішуємо. Додаємо до сухої основі холодну воду і знову перемішуємо.
Визначаємо ємність з отриманою сумішшю на середній вогонь і, неперервно і інтенсивно розмішуючи, підігріваємо до кипіння. Витримуємо на вогні до загусання і отримання консистенції, як тісто. Додаємо на цьому етапі лимонну кислоту, прикручуємо вогонь до мінімального, і знову заважаємо, щоб лимонка повністю розчинилася. Як правило, час перебування на вогні коливається від п'ятнадцяти до двадцяти хвилин.
Вистилаємо форму харчовою плівкою, перекладаємо в неї приготовану масу і утрамбовуємо її добряче. Залишаємо ласощі при кімнатній температурі приблизно на сім-десять годин.
Потім перевертаємо форму на обробну дошку, знімаємо плівку і нарізаємо готовий рахат-лукум на кубики розміром приблизно два-три сантиметри. Притрушиваем їх спочатку крохмалем, а потім цукровою пудрою.
Інгредієнти:
яблука – 600 г;
крохмаль кукурудзяний – 125 г;
желатин швидкорозчинний – 50 г;
тростинний цукор – 50 г;
очищені волоські горіхи – 50 г;
вода – 100 мл;
цукрова пудра.
Приготування
Яблука миємо, очищаємо від шкірки, позбавляє від серцевини і нарізаємо на дрібні кубики. У сотейник з товстим дном наливаємо трохи води, всипаємо цукор, перемішуємо і визначаємо на вогонь. Після розчинення солодких кристалів закладаємо яблучка і припускаємо до м'якості. Потім додаємо подрібнені за допомогою ножа горіхи, і вливаємо тонким струмком, розведений у малої порції води, крохмаль. Безперервно заважаємо масу до загусання і прозорості і викладаємо на застелений плівкою форму. Даємо масі охолонути і застигнути, нарізаємо на квадратики і присипаємо цукровою пудрою.
Ми сьогодні розповімо, як зробити рахат-лукум в домашніх умовах і запропонуємо кілька варіантів приготування цього чудового ласощі.
Рахат-лукум у домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування рахат-лукуму необхідна ємність з товстим дном. Це може бути казан або відповідний сотейник. Насипаємо в нього кукурудзяний крохмаль, цукровий пісок, корицю, швидкорозчинний желатин і ванілін і перемішуємо. Додаємо до сухої основі холодну воду і знову перемішуємо.
Визначаємо ємність з отриманою сумішшю на середній вогонь і, неперервно і інтенсивно розмішуючи, підігріваємо до кипіння. Витримуємо на вогні до загусання і отримання консистенції, як тісто. Додаємо на цьому етапі лимонну кислоту, прикручуємо вогонь до мінімального, і знову заважаємо, щоб лимонка повністю розчинилася. Як правило, час перебування на вогні коливається від п'ятнадцяти до двадцяти хвилин.
Вистилаємо форму харчовою плівкою, перекладаємо в неї приготовану масу і утрамбовуємо її добряче. Залишаємо ласощі при кімнатній температурі приблизно на сім-десять годин.
Потім перевертаємо форму на обробну дошку, знімаємо плівку і нарізаємо готовий рахат-лукум на кубики розміром приблизно два-три сантиметри. Притрушиваем їх спочатку крохмалем, а потім цукровою пудрою.
Яблучний рахат-лукум з горіхами - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Яблука миємо, очищаємо від шкірки, позбавляє від серцевини і нарізаємо на дрібні кубики. У сотейник з товстим дном наливаємо трохи води, всипаємо цукор, перемішуємо і визначаємо на вогонь. Після розчинення солодких кристалів закладаємо яблучка і припускаємо до м'якості. Потім додаємо подрібнені за допомогою ножа горіхи, і вливаємо тонким струмком, розведений у малої порції води, крохмаль. Безперервно заважаємо масу до загусання і прозорості і викладаємо на застелений плівкою форму. Даємо масі охолонути і застигнути, нарізаємо на квадратики і присипаємо цукровою пудрою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Солодкі роли
Рецепти, представлені в цій статті, не схожі на однойменні страви японської кухні. Однак цей факт точно не відіб'ється на захваті, що відчують ваші
Як зробити зефір в домашніх умовах?
Найкращі солодощі - приготовані власноруч. Серед інших домашніх ласощів одне з провідних місць займає зефір. Пропонуємо кілька простих рецептів цього
Зефір з яблук в домашніх умовах
Зефір - улюблені ласощі багатьох дорослих і особливо дітей. І для всіх краще, якщо він буде приготований тільки з натуральних інгредієнтів. Тому
Арахісова халва
Халва з арахісу - не тільки смачне ласощі, улюблене ласунами, але ще і дуже корисний! Арахіс володіє безліччю корисних властивостей, які позитивно
Пахлава турецька: рецепт
Пахлава - улюблене всіма турецьке ласощі, яке ми звикли їсти на відпочинку на його батьківщині. Але ж приготувати такий незвичайний десерт східний
Рахат лукум: рецепт
Рахат-лукум у перекладі з турецької означає «шматочки задоволення». І дійсно - це ласощі, улюблене всіма з дитинства, буквально тане в роті. А що,