Солодкі роли
Роли – національне японське блюдо, яке подають з соєвим соусом і маринованим імбиром. Але ми сьогодні трохи поекспериментуємо і розповімо вам, як приготувати солодкі роли і здивувати гостей оригінальним ласощами.
Інгредієнти:
Для млинців:
сухе какао – 1 ч. ложка;
цукор білий – 2 ч. ложки;
крохмаль – 2 ч. ложки;
яйце – 2 шт.
Для начинки:
ківі – 1 шт.;
консервований персик – 50 г;
сир маскарпоне – 80 г;
ванілін – за смаком.
Приготування
Яйця збиваємо міксером, кидаємо крохмаль, какао-порошок і цукор. Замішуємо віночком однорідне тісто і за допомогою ополоника, виливаємо його рівномірно на розпечену сковороду. Підсмажуємо таким чином всі млинці і складаємо їх стопкою. Для начинки готуємо ківі, персики, маскарпоне і ванілін. Ківі очистити від шкірки і нарізаємо з персиками невеликими брусочками. Тепер беремо млинець, одну половинку промазуємо сиром, викладаємо фрукти і посипаємо ваніліном. Звертаємо все в щільний рулетик і нарізаємо його шматочками.
Готові солодкі роли з млинців подаємо з різноманітними соусами на ваш розсуд.
Інгредієнти:
рис нішикі – 75 г;
молоко – 400 р;
цукор – 2 ст. ложки.
Для начинки:
полуниця;
ківі;
лохина;
кокосова стружка.
Для прикраси:
свіжа м'ята;
полуничний соус – за бажанням.
Приготування
Всі фрукти та ягоди для начинки промиваємо і при необхідності нарізаємо шматочками. Далі нам необхідно зробити десертний рис. Для цього насипаємо в сотейник крупу, заливаємо його молоком, додаємо цукор і ставимо на середній вогонь варитися. Готовий рис охолоджуємо до кімнатної температури, беремо руками невелику кількість і викладаємо на рогожу. Розрівнюємо його у формі квадрата і по центру розподіляємо підготовлену начинку. Завертайте рол з фруктами точно так само, як і звичайний. Для цього акуратно піднімаємо найближчий край циновки і складаємо його до центру заготовки, сховавши начинку під край. Середнім, вказівним і великим пальцями формуем рівні сторони квадрата і обережно прокатуємо рол під рогожею вперед. Підбираємо краю, обвалюємо ласощі в кокосовій стружці і гострим ножем розрізаємо невеликі однакові частини. Викладаємо солодкі роли на плоску тарілку, прикрашаємо листочками м'яти і поливаємо за бажанням полуничним соусом.
Інгредієнти:
лаваш тонкий – 1 аркуш;
сирна маса – 200 г;
банан – 2 шт.;
цукор – 20 г;
питний йогурт – 50 мл;
волоські горіхи – 50 г;
ягода.
Приготування
Для початку розгортаємо на столі тонкий лаваш і розрізаємо на 2 частини. У вас повинні вийти листи розміром 30 на 30 сантиметрів. Солодку сирну масу викладаємо в миску, вливаємо питний йогурт, сахарим за смаком і збиваємо блендером. Банан чистимо, розминаємо виделкою і з'єднуємо з сирною масою. Отриманою начинкою промазуємо гарненько листи лаваша викладаємо по краю свіжі або заморожені ягоди і акуратно згортаємо лаваш в щільний рулет. Отримані 2 рулету загортаємо в прозору харчову плівку і прибираємо рівно на годину в холодильник. Після цього виймаємо охолоджені заготовки і гострим ножем нарізаємо невеликими порційними шматочками. Зверху промазуємо улюбленим йогуртом і прикрашаємо подрібненими волоськими горішками. Викладаємо готові солодкі роли на плоску тарілку у вигляді башточки і подаємо до столу.
Ми розповіли, як приготувати оригінальне і незвичайне ласощі, яке бездоганно підійде до будь-якого чаювання і прикрасить святковий стіл. Кожен раз ви можете проявляти свою фантазію і готувати роли з самою різною начинкою, на ваш смак.
Рецепт солодких ролів
Інгредієнти:
Для млинців:
Для начинки:
Приготування
Яйця збиваємо міксером, кидаємо крохмаль, какао-порошок і цукор. Замішуємо віночком однорідне тісто і за допомогою ополоника, виливаємо його рівномірно на розпечену сковороду. Підсмажуємо таким чином всі млинці і складаємо їх стопкою. Для начинки готуємо ківі, персики, маскарпоне і ванілін. Ківі очистити від шкірки і нарізаємо з персиками невеликими брусочками. Тепер беремо млинець, одну половинку промазуємо сиром, викладаємо фрукти і посипаємо ваніліном. Звертаємо все в щільний рулетик і нарізаємо його шматочками.
Готові солодкі роли з млинців подаємо з різноманітними соусами на ваш розсуд.
Солодкі роли з фруктами
Інгредієнти:
Для начинки:
Для прикраси:
Приготування
Всі фрукти та ягоди для начинки промиваємо і при необхідності нарізаємо шматочками. Далі нам необхідно зробити десертний рис. Для цього насипаємо в сотейник крупу, заливаємо його молоком, додаємо цукор і ставимо на середній вогонь варитися. Готовий рис охолоджуємо до кімнатної температури, беремо руками невелику кількість і викладаємо на рогожу. Розрівнюємо його у формі квадрата і по центру розподіляємо підготовлену начинку. Завертайте рол з фруктами точно так само, як і звичайний. Для цього акуратно піднімаємо найближчий край циновки і складаємо його до центру заготовки, сховавши начинку під край. Середнім, вказівним і великим пальцями формуем рівні сторони квадрата і обережно прокатуємо рол під рогожею вперед. Підбираємо краю, обвалюємо ласощі в кокосовій стружці і гострим ножем розрізаємо невеликі однакові частини. Викладаємо солодкі роли на плоску тарілку, прикрашаємо листочками м'яти і поливаємо за бажанням полуничним соусом.
Солодкі роли з лаваша
Інгредієнти:
Приготування
Для початку розгортаємо на столі тонкий лаваш і розрізаємо на 2 частини. У вас повинні вийти листи розміром 30 на 30 сантиметрів. Солодку сирну масу викладаємо в миску, вливаємо питний йогурт, сахарим за смаком і збиваємо блендером. Банан чистимо, розминаємо виделкою і з'єднуємо з сирною масою. Отриманою начинкою промазуємо гарненько листи лаваша викладаємо по краю свіжі або заморожені ягоди і акуратно згортаємо лаваш в щільний рулет. Отримані 2 рулету загортаємо в прозору харчову плівку і прибираємо рівно на годину в холодильник. Після цього виймаємо охолоджені заготовки і гострим ножем нарізаємо невеликими порційними шматочками. Зверху промазуємо улюбленим йогуртом і прикрашаємо подрібненими волоськими горішками. Викладаємо готові солодкі роли на плоску тарілку у вигляді башточки і подаємо до столу.
Ми розповіли, як приготувати оригінальне і незвичайне ласощі, яке бездоганно підійде до будь-якого чаювання і прикрасить святковий стіл. Кожен раз ви можете проявляти свою фантазію і готувати роли з самою різною начинкою, на ваш смак.
Рекомендуємо добрі рецепти
Роли з куркою
Роли - це не тільки блюдо, що належить до японської кухні, але ще й чудова закуска. Сьогодні ми поговоримо про ролах з куркою, в тому числі і про
Роли з креветками
Роли з креветками - одне з популярних страв японської кухні. Якщо ви вирішили приготувати їх вдома, то варто дізнатися про те, як правильно зробити
Роли з вугром
Роли з вугром є одним з найпопулярніших страв ресторанів японської кухні, яке, при цьому, надзвичайно рідко готують вдома. Якщо вам пощастило
Роли з авокадо
Роли з авокадо - надзвичайно корисна страва, що прийдеться до смаку і вегетаріанцеві, і мясоеду. Докладні рецепти японської страви шукайте в цій
Роли з ікрою
Роли - це традиційна страва японської кухні. В даний час видів приготування ролів з різними інгредієнтами дуже багато. І зараз ми поділимося з вами
Роли з крабовими паличками
Роли з крабовими паличками - це дивовижне блюдо азіатської кухні, яке можна приготувати з додаванням різноманітних інгредієнтів: сиру, вугра, ікри і