Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Солодкі роли

Солодкі роли

4-10-2015, 11:15
1 336
Солодкі роли
Роли – національне японське блюдо, яке подають з соєвим соусом і маринованим імбиром. Але ми сьогодні трохи поекспериментуємо і розповімо вам, як приготувати солодкі роли і здивувати гостей оригінальним ласощами.

Рецепт солодких ролів


Інгредієнти:
Для млинців:

  • сухе какао – 1 ч. ложка;

  • цукор білий – 2 ч. ложки;

  • крохмаль – 2 ч. ложки;

  • яйце – 2 шт.


  • Для начинки:

  • ківі – 1 шт.;

  • консервований персик – 50 г;

  • сир маскарпоне – 80 г;

  • ванілін – за смаком.


  • Приготування
    Яйця збиваємо міксером, кидаємо крохмаль, какао-порошок і цукор. Замішуємо віночком однорідне тісто і за допомогою ополоника, виливаємо його рівномірно на розпечену сковороду. Підсмажуємо таким чином всі млинці і складаємо їх стопкою. Для начинки готуємо ківі, персики, маскарпоне і ванілін. Ківі очистити від шкірки і нарізаємо з персиками невеликими брусочками. Тепер беремо млинець, одну половинку промазуємо сиром, викладаємо фрукти і посипаємо ваніліном. Звертаємо все в щільний рулетик і нарізаємо його шматочками.
    Готові солодкі роли з млинців подаємо з різноманітними соусами на ваш розсуд.

    Солодкі роли з фруктами


    Інгредієнти:

  • рис нішикі – 75 г;

  • молоко – 400 р;

  • цукор – 2 ст. ложки.


  • Для начинки:

  • полуниця;

  • ківі;

  • лохина;

  • кокосова стружка.


  • Для прикраси:

  • свіжа м'ята;

  • полуничний соус – за бажанням.


  • Приготування
    Всі фрукти та ягоди для начинки промиваємо і при необхідності нарізаємо шматочками. Далі нам необхідно зробити десертний рис. Для цього насипаємо в сотейник крупу, заливаємо його молоком, додаємо цукор і ставимо на середній вогонь варитися. Готовий рис охолоджуємо до кімнатної температури, беремо руками невелику кількість і викладаємо на рогожу. Розрівнюємо його у формі квадрата і по центру розподіляємо підготовлену начинку. Завертайте рол з фруктами точно так само, як і звичайний. Для цього акуратно піднімаємо найближчий край циновки і складаємо його до центру заготовки, сховавши начинку під край. Середнім, вказівним і великим пальцями формуем рівні сторони квадрата і обережно прокатуємо рол під рогожею вперед. Підбираємо краю, обвалюємо ласощі в кокосовій стружці і гострим ножем розрізаємо невеликі однакові частини. Викладаємо солодкі роли на плоску тарілку, прикрашаємо листочками м'яти і поливаємо за бажанням полуничним соусом.

    Солодкі роли з лаваша


    Інгредієнти:

  • лаваш тонкий – 1 аркуш;

  • сирна маса – 200 г;

  • банан – 2 шт.;

  • цукор – 20 г;

  • питний йогурт – 50 мл;

  • волоські горіхи – 50 г;

  • ягода.


  • Приготування
    Для початку розгортаємо на столі тонкий лаваш і розрізаємо на 2 частини. У вас повинні вийти листи розміром 30 на 30 сантиметрів. Солодку сирну масу викладаємо в миску, вливаємо питний йогурт, сахарим за смаком і збиваємо блендером. Банан чистимо, розминаємо виделкою і з'єднуємо з сирною масою. Отриманою начинкою промазуємо гарненько листи лаваша викладаємо по краю свіжі або заморожені ягоди і акуратно згортаємо лаваш в щільний рулет. Отримані 2 рулету загортаємо в прозору харчову
    Солодкі роли
    плівку і прибираємо рівно на годину в холодильник. Після цього виймаємо охолоджені заготовки і гострим ножем нарізаємо невеликими порційними шматочками. Зверху промазуємо улюбленим йогуртом і прикрашаємо подрібненими волоськими горішками. Викладаємо готові солодкі роли на плоску тарілку у вигляді башточки і подаємо до столу.
    Ми розповіли, як приготувати оригінальне і незвичайне ласощі, яке бездоганно підійде до будь-якого чаювання і прикрасить святковий стіл. Кожен раз ви можете проявляти свою фантазію і готувати роли з самою різною начинкою, на ваш смак.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Роли з куркою
    Роли з куркою
    Роли - це не тільки блюдо, що належить до японської кухні, але ще й чудова закуска. Сьогодні ми поговоримо про ролах з куркою, в тому числі і про
    Роли з креветками
    Роли з креветками
    Роли з креветками - одне з популярних страв японської кухні. Якщо ви вирішили приготувати їх вдома, то варто дізнатися про те, як правильно зробити
    Роли з вугром
    Роли з вугром
    Роли з вугром є одним з найпопулярніших страв ресторанів японської кухні, яке, при цьому, надзвичайно рідко готують вдома. Якщо вам пощастило
    Роли з авокадо
    Роли з авокадо
    Роли з авокадо - надзвичайно корисна страва, що прийдеться до смаку і вегетаріанцеві, і мясоеду. Докладні рецепти японської страви шукайте в цій
    Роли з ікрою
    Роли з ікрою
    Роли - це традиційна страва японської кухні. В даний час видів приготування ролів з різними інгредієнтами дуже багато. І зараз ми поділимося з вами
    Роли з крабовими паличками
    Роли з крабовими паличками
    Роли з крабовими паличками - це дивовижне блюдо азіатської кухні, яке можна приготувати з додаванням різноманітних інгредієнтів: сиру, вугра, ікри і