Роли – національне японське блюдо, яке подають з соєвим соусом і маринованим імбиром. Але ми сьогодні трохи поекспериментуємо і розповімо вам, як приготувати солодкі роли і здивувати гостей оригінальним ласощами.
Рецепт солодких ролів
Інгредієнти: Для млинців:
сухе какао – 1 ч. ложка; цукор білий – 2 ч. ложки; крохмаль – 2 ч. ложки; яйце – 2 шт. Для начинки:
ківі – 1 шт.; консервований персик – 50 г; сир маскарпоне – 80 г; ванілін – за смаком. Приготування Яйця збиваємо міксером, кидаємо крохмаль, какао-порошок і цукор. Замішуємо віночком однорідне тісто і за допомогою ополоника, виливаємо його рівномірно на розпечену сковороду. Підсмажуємо таким чином всі млинці і складаємо їх стопкою. Для начинки готуємо ківі, персики, маскарпоне і ванілін. Ківі очистити від шкірки і нарізаємо з персиками невеликими брусочками. Тепер беремо млинець, одну половинку промазуємо сиром, викладаємо фрукти і посипаємо ваніліном. Звертаємо все в щільний рулетик і нарізаємо його шматочками.
Готові солодкі роли з млинців подаємо з різноманітними соусами на ваш розсуд.
Солодкі роли з фруктами
Інгредієнти: рис нішикі – 75 г; молоко – 400 р; цукор – 2 ст. ложки. Для начинки:
полуниця; ківі; лохина; кокосова стружка. Для прикраси:
свіжа м'ята; полуничний соус – за бажанням. Приготування Всі фрукти та ягоди для начинки промиваємо і при необхідності нарізаємо шматочками. Далі нам необхідно зробити десертний рис. Для цього насипаємо в сотейник крупу, заливаємо його молоком, додаємо цукор і ставимо на середній вогонь варитися. Готовий рис охолоджуємо до кімнатної температури, беремо руками невелику кількість і викладаємо на рогожу. Розрівнюємо його у формі квадрата і по центру розподіляємо підготовлену начинку. Завертайте рол з фруктами точно так само, як і звичайний. Для цього акуратно піднімаємо найближчий край циновки і складаємо його до центру заготовки, сховавши начинку під край. Середнім, вказівним і великим пальцями формуем рівні сторони квадрата і обережно прокатуємо рол під рогожею вперед. Підбираємо краю, обвалюємо ласощі в кокосовій стружці і гострим ножем розрізаємо невеликі однакові частини. Викладаємо солодкі роли на плоску тарілку, прикрашаємо листочками м'яти і поливаємо за бажанням полуничним соусом.
Солодкі роли з лаваша
Інгредієнти: лаваш тонкий – 1 аркуш; сирна маса – 200 г; банан – 2 шт.; цукор – 20 г; питний йогурт – 50 мл; волоські горіхи – 50 г; ягода. Приготування Для початку розгортаємо на столі тонкий лаваш і розрізаємо на 2 частини. У вас повинні вийти листи розміром 30 на 30 сантиметрів. Солодку сирну масу викладаємо в миску, вливаємо питний йогурт, сахарим за смаком і збиваємо блендером. Банан чистимо, розминаємо виделкою і з'єднуємо з сирною масою. Отриманою начинкою промазуємо гарненько листи лаваша викладаємо по краю свіжі або заморожені ягоди і акуратно згортаємо лаваш в щільний рулет. Отримані 2 рулету загортаємо в прозору харчову
плівку і прибираємо рівно на годину в холодильник. Після цього виймаємо охолоджені заготовки і гострим ножем нарізаємо невеликими порційними шматочками. Зверху промазуємо улюбленим йогуртом і прикрашаємо подрібненими волоськими горішками. Викладаємо готові солодкі роли на плоску тарілку у вигляді башточки і подаємо до столу.
Ми розповіли, як приготувати оригінальне і незвичайне ласощі, яке бездоганно підійде до будь-якого чаювання і прикрасить святковий стіл. Кожен раз ви можете проявляти свою фантазію і готувати роли з самою різною начинкою, на ваш смак.