Вернуться назад Распечатать

Яблука в карамелі в домашніх умовах - рецепт

Яблука в карамелі в домашніх умовах - рецепт
Вам набридли звичні десерти, тортики, тістечка і душа вимагає чогось дивного і чарівного? Приготуйте в домашніх умовах яблука в карамелі за нашими рецептами, і ви відчуєте зовсім нові смакові відчуття від дегустації цього чудового кулінарного винаходу. Мінімум витрат і витраченого часу, а результат просто приголомшливий.

Як зробити яблуко в карамелі на паличці в домашніх умовах – рецепт?


Інгредієнти:

  • яблука – 7 шт.;

  • вода – 40 мл;

  • цукровий пісок – 210 г;

  • печиво пісочне – 7 шт.;

  • горіхи – 50 г;

  • кольорова декоративна присипка для випічки – 50 г;

  • шоколад – 50 р.


  • Приготування
    Яблучка моєму, видаляємо плодоніжки і опускаємо приблизно на одну хвилину в окріп. Потім витягуємо плоди, даємо повністю охолонути, і нанизуємо на довгі дерев'яні палички.
    Тепер приготуємо декор для десерту. Подрібнюємо по черзі пісочне печиво, горіхи і шоколад і визначаємо в різні тарілки. Ще одну таку ж ємність насипаємо кольорову декоративну присипку для випічки.
    Для приготування карамелі в невелику сковороду або сотейник з товстим дном насипаємо цукровий пісок, прогріваємо його і вливаємо воду. Постійно помішуючи, витримуємо солодку масу до повного розчинення, проварюємо трохи, поки вміст посуду не стане карамельного кольору, і знімаємо з вогню.
    Тепер підготовлені яблука, тримаючи за шпажку, занурюємо в карамельну масу і проворачиваем до повного покриття плода. Далі паніруємо яблучка в приготованому декорі. Один плід вмочаємо в шоколадній крихті, другий в подрібненому печиво, третій в горіхах і так далі. Можна зробити мікс з декількох панірувальних компонентів і теж покрити їм яблуко. Визначаємо десерт на плоске блюдо і поміщаємо в холодильник для повного застигання карамелі.

    Смажені яблука дольками в карамелі - рецепт


    Інгредієнти:

  • яблука антонівські – 450 г;

  • крохмаль – 150 г;

  • коричневий цукор – 210 г;

  • оливкова олія – 50 мл;

  • рослинна рафінована олія;

  • кунжутне насіння;

  • вода.


  • Приготування
    Яблука в карамелі в домашніх умовах - рецепт

    Яблука миємо, витираємо на сухо, чистимо і розрізаємо на шматочки. Крохмаль розвести невеликою кількістю води, щоб вийшла консистенція кляру, як у сметани. Вмочуємо яблучні дольки спочатку в крохмалі, потім в клярі і викладаємо у розігріте на сковороді рослинне масло, яке має майже повністю покривати їх. Витягаємо рум'яні шматочки на тарілку і приступимо до приготування карамелі. Наливаємо в сковороду оливкове масло і прогріваємо його. Потім всипаємо коричневий цукор і, безперервно помішуючи, даємо йому повністю розчинитися і перетворитися в карамель. Тут же викладаємо в готову карамельну масу приготовані раніше яблучка, акуратно перемішуємо і притрушиваем кунжутом.