Вам набридли звичні десерти, тортики, тістечка і душа вимагає чогось дивного і чарівного? Приготуйте в домашніх умовах яблука в карамелі за нашими рецептами, і ви відчуєте зовсім нові смакові відчуття від дегустації цього чудового кулінарного винаходу. Мінімум витрат і витраченого часу, а результат просто приголомшливий.
Як зробити яблуко в карамелі на паличці в домашніх умовах – рецепт?
Інгредієнти: яблука – 7 шт.; вода – 40 мл; цукровий пісок – 210 г; печиво пісочне – 7 шт.; горіхи – 50 г; кольорова декоративна присипка для випічки – 50 г; шоколад – 50 р. Приготування Яблучка моєму, видаляємо плодоніжки і опускаємо приблизно на одну хвилину в окріп. Потім витягуємо плоди, даємо повністю охолонути, і нанизуємо на довгі дерев'яні палички.
Тепер приготуємо декор для десерту. Подрібнюємо по черзі пісочне печиво, горіхи і шоколад і визначаємо в різні тарілки. Ще одну таку ж ємність насипаємо кольорову декоративну присипку для випічки.
Для приготування карамелі в невелику сковороду або сотейник з товстим дном насипаємо цукровий пісок, прогріваємо його і вливаємо воду. Постійно помішуючи, витримуємо солодку масу до повного розчинення, проварюємо трохи, поки вміст посуду не стане карамельного кольору, і знімаємо з вогню.
Тепер підготовлені яблука, тримаючи за шпажку, занурюємо в карамельну масу і проворачиваем до повного покриття плода. Далі паніруємо яблучка в приготованому декорі. Один плід вмочаємо в шоколадній крихті, другий в подрібненому печиво, третій в горіхах і так далі. Можна зробити мікс з декількох панірувальних компонентів і теж покрити їм яблуко. Визначаємо десерт на плоске блюдо і поміщаємо в холодильник для повного застигання карамелі.
Смажені яблука дольками в карамелі - рецепт
Інгредієнти: яблука антонівські – 450 г; крохмаль – 150 г; коричневий цукор – 210 г; оливкова олія – 50 мл; рослинна рафінована олія; кунжутне насіння; вода. Приготування Яблука миємо, витираємо на сухо, чистимо і розрізаємо на шматочки. Крохмаль розвести невеликою кількістю води, щоб вийшла консистенція кляру, як у сметани. Вмочуємо яблучні дольки спочатку в крохмалі, потім в клярі і викладаємо у розігріте на сковороді рослинне масло, яке має майже повністю покривати їх. Витягаємо рум'яні шматочки на тарілку і приступимо до приготування карамелі. Наливаємо в сковороду оливкове масло і прогріваємо його. Потім всипаємо коричневий цукор і, безперервно помішуючи, даємо йому повністю розчинитися і перетворитися в карамель. Тут же викладаємо в готову карамельну масу приготовані раніше яблучка, акуратно перемішуємо і притрушиваем кунжутом.