Рецепт бланманже

Так чи інакше, всім відомо, що желейні десерти найбільш диетични, а значить нам з вами, милі дами, не доведеться турбуватися про стрункості фігури після поїдання чергової порції французького ласощі. Що таке бланманже і як його готувати ми розберемося в цій статті.
Бланманже з персиками
Припускаємо, що знайомство зі знаменитим десертом слід розпочати з його класичного варіанту приготування, а саме використовуючи все той же мигдальне молоко. Роздобути його в наш час не так вже й складно, рівно, як і приготувати сам десерт.
Інгредієнти:
Приготування
У старовину загусником в десерті служив не желатин, а крохмаль, і так як наш десерт самий, що ні на є, класичний, ми підемо раді предків.
Крохмаль розводимо в пасту невеликою кількістю молока і тільки після доливаємо всю рідину, що залишилася. Такий прийом допоможе нам уникнути небажаних грудочок. Ставимо молочну суміш на вогонь і варимо, помішуючи, 5 хвилин. Знімаємо посуд з вогню і вмішуємо цукор до повного розчинення.
М'якоть 3 персиків пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо в блендері і додаємо в молочну масу. Розливаємо суміш по формочках і залишаємо в холодильнику на 2-3 години. Сервіруємо бланманже з персиками, прикрасивши листочками м'яти.
Сирне Бланманже - рецепт
Адаптуючи французький десерт під свій менталітет, наші з вами співвітчизники придумали варіант його створення на основі сиру. Безумовно, такий рецепт приготування бланманже заслуговує поваги з-за своєї доступності і відносної дешевизни.
Інгредієнти:
Приготування
Сир ретельно протираємо через сито, змішуємо зі сметаною і цукром до розчинення останнього. Желатин залишаємо набухати в теплому молоці, а після розчиняємо на невеликому вогні. Потім, поки він ще гарячий, ретельно вмішуємо його в молочну масу, розливаємо десерт по формочках і залишаємо в холодильнику на 3 години.
Готовий бланманже можна прикрасити фруктами, вершками, карамеллю або шоколадом, а щоб легше витягнути його з формочок, занурте їх на 7-10 секунд у теплу воду.
Бланманже зі сметани з фруктами
Ще один кустарний спосіб приготування бланманже використовує в якості основи звичайну сметану, і можемо вас запевнити - такий десерт анітрохи не поступається оригіналу.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати бланманже, желатин заливаємо водою так, щоб покрити, і залишаємо розійтися.

Набряклий розчиняємо желатин на водяній бані і вводимо в сметанную основу. Останній штрих - фрукти, будь-які, за смаком, їх ми подрібнюємо і кладемо у вподобаному кількості. Десерт розливаємо по формах і залишаємо застигати на 3 години.
Слід зауважити, що такий варіант десерту набагато калорійніший вищеописаних, тому, якщо ви вирішили скористатися ним під час дієти, то сметану слід замінити кефіром або нежирними вершками. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти

Ягідний мус - рецепт
Ягідний мус - дуже смачне і апетитне ласощі, яке хочеться їсти постійно. Не вірите? Тоді приготуйте його за наші рецептами і переконайтеся самі! А

«Уламки щастя» - яскравий і святковий десерт
Десерт «Уламки щастя» - це дивовижне ласощі, яка сподобається як дорослим, так і дітям. Готувати його досить просто, а різнокольорові желе на білому

Сирне желе
Звичайно ж, жодне свято не проходить без солодкого оригінального десерту. Давайте спробуємо з вами сьогодні приготувати чудове і дуже ніжне сирне

Желе з фруктами
Смачний і практично дієтичний рецепт фруктового желе доведеться по смаку і кишені кожному. Приготоване з натуральних продуктів желе до того ж і

Меренги - рецепт
Меренги - досить знамените ласощі, яке можна їсти як окремий десерт, можна додавати в інші страви. Сьогодні ми поговоримо про те, як зробити меренги

Полунична панакота
Панакота - це смачне італійське ласощі, яка сподобається як дорослим, так і дітям. І зараз ми розповімо, як зробити полуничну панакоту. Читайте наші