Вернуться назад Распечатать

Рецепт бланманже

Рецепт бланманже
Французький десерт бланманже чимось нагадує знамениту італійську панна котту, правда в класичному своєму прояві бланманже готують на мигдалевому, а не коров'ячому молоці, хоча з усіх правил є винятки.
Так чи інакше, всім відомо, що желейні десерти найбільш диетични, а значить нам з вами, милі дами, не доведеться турбуватися про стрункості фігури після поїдання чергової порції французького ласощі. Що таке бланманже і як його готувати ми розберемося в цій статті.

Бланманже з персиками


Припускаємо, що знайомство зі знаменитим десертом слід розпочати з його класичного варіанту приготування, а саме використовуючи все той же мигдальне молоко. Роздобути його в наш час не так вже й складно, рівно, як і приготувати сам десерт.
Інгредієнти:

  • крохмаль - 85 м;

  • мигдально молоко - 1 л;

  • цукор - 60 г;

  • персик - 3 шт.;

  • м'ята для прикраси.


  • Приготування
    У старовину загусником в десерті служив не желатин, а крохмаль, і так як наш десерт самий, що ні на є, класичний, ми підемо раді предків.
    Крохмаль розводимо в пасту невеликою кількістю молока і тільки після доливаємо всю рідину, що залишилася. Такий прийом допоможе нам уникнути небажаних грудочок. Ставимо молочну суміш на вогонь і варимо, помішуючи, 5 хвилин. Знімаємо посуд з вогню і вмішуємо цукор до повного розчинення.
    М'якоть 3 персиків пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо в блендері і додаємо в молочну масу. Розливаємо суміш по формочках і залишаємо в холодильнику на 2-3 години. Сервіруємо бланманже з персиками, прикрасивши листочками м'яти.

    Сирне Бланманже - рецепт


    Адаптуючи французький десерт під свій менталітет, наші з вами співвітчизники придумали варіант його створення на основі сиру. Безумовно, такий рецепт приготування бланманже заслуговує поваги з-за своєї доступності і відносної дешевизни.
    Інгредієнти:

  • сир - 500 г;

  • сметана - 150 г;

  • цукор - 150 г;

  • молоко - 100 мл;

  • желатин - 20 р.


  • Приготування
    Сир ретельно протираємо через сито, змішуємо зі сметаною і цукром до розчинення останнього. Желатин залишаємо набухати в теплому молоці, а після розчиняємо на невеликому вогні. Потім, поки він ще гарячий, ретельно вмішуємо його в молочну масу, розливаємо десерт по формочках і залишаємо в холодильнику на 3 години.
    Готовий бланманже можна прикрасити фруктами, вершками, карамеллю або шоколадом, а щоб легше витягнути його з формочок, занурте їх на 7-10 секунд у теплу воду.

    Бланманже зі сметани з фруктами


    Ще один кустарний спосіб приготування бланманже використовує в якості основи звичайну сметану, і можемо вас запевнити - такий десерт анітрохи не поступається оригіналу.
    Інгредієнти:

  • сметана - 250 г;

  • масло вершкове - 75 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукор - 1/2 ст.;

  • суміш тропічних фруктів (консервованих) - 1банка;

  • желатин - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати бланманже, желатин заливаємо водою так, щоб покрити, і залишаємо розійтися.
    Рецепт бланманже
    Тим часом ретельно збиваємо сметану, 2 яєчних жовтки, цукор і топлене вершкове масло. В окремому посуді збиваємо білки до білих піків і акуратно вмішуємо в масу для бланманже.
    Набряклий розчиняємо желатин на водяній бані і вводимо в сметанную основу. Останній штрих - фрукти, будь-які, за смаком, їх ми подрібнюємо і кладемо у вподобаному кількості. Десерт розливаємо по формах і залишаємо застигати на 3 години.
    Слід зауважити, що такий варіант десерту набагато калорійніший вищеописаних, тому, якщо ви вирішили скористатися ним під час дієти, то сметану слід замінити кефіром або нежирними вершками. Приємного апетиту!