Меренги - рецепт
Меренги - один з найбільш поширених і улюблених з дитинства десертів, який складається із збитих яєчних білків і цукру. Але в плані приготування це ласощі дуже капризно - у багатьох не виходить його приготувати: то вони не пропікаються всередині, то підгоряють знизу. У цій статті ми розповімо вам рецепти того, як приготувати меренги в домашніх умовах і відкриємо деякі секрети, завдяки яким вони у вас обов'язково вийде.
Інгредієнти:
білки яєчні - 4 шт.;
цукор - 1 склянка;
ванільний цукор - 1 пакетик.
Приготування
Як готувати меренги, щоб вони вийшли повітряними? Одним з головних секретів приготування є сухість посуду, яка стикається з інгредієнтами. Навіть пару крапель води можуть все зіпсувати, і меренги у вас не буде.
Отже, охолоджені яєчні білки збиваємо міксером. Повинна вийти гарна міцна піна. Блендер для цих цілей не підійде, з них бажаного ефекту досягти не вийде. Продовжуємо збивати і потихеньку додаємо половину цукру. За тим на час зупиняємося і перемішуємо масу лопаткою, бажано дерев'яною. При цьому заважати треба акуратно знизу вгору, а не по колу. Потім всипаємо інший цукор і збиваємо до його розчинення. Викладаємо наші меренги столовою ложкою на деко, застелене пергаментним папером або змащені маслом. Якщо у вас є кондитерський шприц або мішечок, можете сформувати вироби з їх допомогою. При правильному приготуванні маса добре тримає форму і на ній залишиться гарний візерунок від насадок. Тепер ще один секрет: меренги потрібно випікати при невисокій температурі, а ось час випічки слід збільшити. Якщо поставити ласощі в гарячу духовку, то вони придбають коричневий колір і підгорять, а якщо їх рано витягнути, то середина буде сирий. Тому готуємо маленькі меренги при 80-100 градусах близько години. Якщо у вас вони вийшли більшими, то і час випічки відповідно збільшується. До речі, коли меренги вже готові, можете духовку вимкнути, а їх залишити в ній. Тоді вони вже точно не пригорять, а добре просушатся. Готові повітряні меренги можете склеїти по 2 штучки між собою варенням, повидлом або вареним згущеним молоком.
Меренги в мікрохвильовці готуються швидше, ніж в духовці. А за смаком вони нітрохи не поступаються.
Інгредієнти:
білки - 3 шт.;
цукор - 200 г;
сіль і лимонна кислота - на кінчику ножа.
Приготування
Білки, відокремлені від жовтків, поміщаємо в суху ємність, додаємо 2 столові ложки цукру і сіль. Міксером збиваємо густу піну. Додаємо половину з цукру, що залишився, лимонку і продовжуємо збивати, потім всипаємо цукор, що залишився і збиваємо до однорідної консистенції. Ґрати для мікрохвильовки застеляємо пергаментним папером, змазаним олією і викладаємо маленькі меренги. Можна це зробити чайною ложкою, а можна кондитерським мішком. Ставимо майбутній десерт в мікрохвильовку, включаємо режим «Конвекція». При 130 градусах меренги готуються близько півгодини.
Також можна приготувати меренги в аерогрилі. Для цього білково-цукрову масу викладаємо на папір для випічки, ставимо в аерогриль і випікаємо на середній решітці при 120 градусах 50 хвилин.
За таким же принципом можна приготувати меренги в мультиварці, тільки потрібно взяти половинну порцію продуктів, так як площа чаші мультиварки невелика, і багато меренг просто не поміститься. Викладаємо солодощі в мультиварку і в режимі «Випічка» готуємо 50 хвилин.
Інгредієнти:
яєчні білки - 4 шт.;
сік лимона - 25 мл;
цукрова пудра - 180 г;
горіх - 50 г;
сіль - на кінчику ножа.
Приготування
Процес приготування меренг з горіхами повністю збігається з приготуванням звичайного ласощі. Докладно процес описаний в попередніх рецептах. Коли білкова маса із цукром готова, додаємо в неї подрібнені горіхи і акуратно перемішуємо. Далі меренги печемо в духовці, мікрохвильовій печі, мультиварці або аерогрилі. Час випічки і особливості приготування в різних кухонних пристроях описані вище. У горіхові меренги можна додавати мигдаль, фундук, але особливо вони смачні з волоськими горіхами. Також в масу можна додати трохи какао.
Як зробити меренги?
Інгредієнти:
Приготування
Як готувати меренги, щоб вони вийшли повітряними? Одним з головних секретів приготування є сухість посуду, яка стикається з інгредієнтами. Навіть пару крапель води можуть все зіпсувати, і меренги у вас не буде.
Отже, охолоджені яєчні білки збиваємо міксером. Повинна вийти гарна міцна піна. Блендер для цих цілей не підійде, з них бажаного ефекту досягти не вийде. Продовжуємо збивати і потихеньку додаємо половину цукру. За тим на час зупиняємося і перемішуємо масу лопаткою, бажано дерев'яною. При цьому заважати треба акуратно знизу вгору, а не по колу. Потім всипаємо інший цукор і збиваємо до його розчинення. Викладаємо наші меренги столовою ложкою на деко, застелене пергаментним папером або змащені маслом. Якщо у вас є кондитерський шприц або мішечок, можете сформувати вироби з їх допомогою. При правильному приготуванні маса добре тримає форму і на ній залишиться гарний візерунок від насадок. Тепер ще один секрет: меренги потрібно випікати при невисокій температурі, а ось час випічки слід збільшити. Якщо поставити ласощі в гарячу духовку, то вони придбають коричневий колір і підгорять, а якщо їх рано витягнути, то середина буде сирий. Тому готуємо маленькі меренги при 80-100 градусах близько години. Якщо у вас вони вийшли більшими, то і час випічки відповідно збільшується. До речі, коли меренги вже готові, можете духовку вимкнути, а їх залишити в ній. Тоді вони вже точно не пригорять, а добре просушатся. Готові повітряні меренги можете склеїти по 2 штучки між собою варенням, повидлом або вареним згущеним молоком.
Як зробити меренги в мікрохвильовці?
Меренги в мікрохвильовці готуються швидше, ніж в духовці. А за смаком вони нітрохи не поступаються.
Інгредієнти:
Приготування
Білки, відокремлені від жовтків, поміщаємо в суху ємність, додаємо 2 столові ложки цукру і сіль. Міксером збиваємо густу піну. Додаємо половину з цукру, що залишився, лимонку і продовжуємо збивати, потім всипаємо цукор, що залишився і збиваємо до однорідної консистенції. Ґрати для мікрохвильовки застеляємо пергаментним папером, змазаним олією і викладаємо маленькі меренги. Можна це зробити чайною ложкою, а можна кондитерським мішком. Ставимо майбутній десерт в мікрохвильовку, включаємо режим «Конвекція». При 130 градусах меренги готуються близько півгодини.
Також можна приготувати меренги в аерогрилі. Для цього білково-цукрову масу викладаємо на папір для випічки, ставимо в аерогриль і випікаємо на середній решітці при 120 градусах 50 хвилин.
За таким же принципом можна приготувати меренги в мультиварці, тільки потрібно взяти половинну порцію продуктів, так як площа чаші мультиварки невелика, і багато меренг просто не поміститься. Викладаємо солодощі в мультиварку і в режимі «Випічка» готуємо 50 хвилин.
Як робити горіхові меренги?
Інгредієнти:
Приготування
Процес приготування меренг з горіхами повністю збігається з приготуванням звичайного ласощі. Докладно процес описаний в попередніх рецептах. Коли білкова маса із цукром готова, додаємо в неї подрібнені горіхи і акуратно перемішуємо. Далі меренги печемо в духовці, мікрохвильовій печі, мультиварці або аерогрилі. Час випічки і особливості приготування в різних кухонних пристроях описані вище. У горіхові меренги можна додавати мигдаль, фундук, але особливо вони смачні з волоськими горіхами. Також в масу можна додати трохи какао.
Рекомендуємо добрі рецепти
Безе в мультиварці
Повітряне безе, або меренги - одне з перевірених часом ласощів, яка не завдасть клопоту в приготуванні. Готувати безе можна в духовці, або
Безе в духовці
Безе - повітряне та солодке ласощі улюблене багатьма. Сьогодні ми розповімо, як правильно його приготувати в духовці за досить простим рецептами. Ну
Печиво безе - рецепт
Печиво з безе - це дуже смачний і повітряний десерт, який припаде до душі не тільки маленьким дітям, але і дорослим. Пропонуємо вам кілька рецептів
Лимонна меренга
Лимонна меренга - смачне французькі ласощі, повз якого складно пройти повз. Саме тому багато господинь вчаться готувати цей десерт будинку. Хочете і
Лимонна меренга
Лимонна меренга - смачне французькі ласощі, повз якого складно пройти повз. Саме тому багато господинь вчаться готувати цей десерт будинку. Хочете і
Французька меренга
Меренга - це смачний десерт французької кухні, який можна подавати окремо, якщо запекти в духовці до стану безе або використовувати для прикраси