Торт «Крокембуш»
Французький торт «Крокембуш» - справжня прикраса найрозкішніших банкетних столів, адже погодьтеся важко не радіти горі найніжніших профітролей, прикрашених найтоншої карамельної ниткою, зацукрованими квітами, фруктами або їстівними намистинами.
Важко назвати «Крокембуш» простим рецептом, навряд чи він буде під силу молодій господарці, але все приходить з досвідом, а такий десерт однозначно вартий докладених зусиль.
Інгредієнти:
Для профітролей:
вода - 250 мл;
масло вершкове - 80 г;
борошно - 150 г;
яйця - 3 шт.
Для крему:
молоко - 435 мл;
ваніль - 1 стручок;
яєчні жовтки - 3 шт.;
цукор - 70 г;
борошно - 50 р.
Для прикраси:
цукор - 860 р;
вода - 330 мл.
Приготування
М'яке масло і воду доводимо до кипіння в сотейнику, акуратно вмішуємо борошно і тримаємо суміш на вогні, безперервно помішуючи, 2-3 хвилини, до формування щільного грудки тіста. Дайте масі охолонути 5 хвилин, а після вмішайте збите яйце, по одній столовій ложці за раз.
Духовку нагріваємо до 200 градусів, з тіста формуємо невеличкі кульки по 3-4 см, викладаємо їх на деко з пекарським папером, скроплюємо водою і ставимо випікатися на 30-35 хвилин. Готові профітролі акуратно продірявлюємо ножем знизу, а після залишаємо остигати на 20 хвилин.
Тим часом готуємо крем: молоко і насіння ванілі підігріваємо в сотейнику, додаємо 3 жовтки, цукор і прибираємо суміш з вогню. Акуратно вмішуємо борошно і повертаємо сотейник на вогонь, варимо крем 5 хвилин до загустіння, а потім ставимо остигати. Готовою масою начиняємо профітролі за допомогою кондитерського мішка.
Тепер готуємо карамель: цукор і воду змішуємо і варимо в соуснику на малому вогні 20-25 хвилин до золотистого кольору. Кожен профітроль занурюємо в карамель і кріпимо на сервірувальний конус. Повторюємо процедуру до тих пір, поки не покриємо конус повністю.
Залишається зробити карамельні нитки, для цього беремо дві вилки, занурюємо їх у карамель і склеюємо задніми поверхнями на 30 секунд, після їх необхідно різко відокремити один від одного, а отримані нитки намотати на «Крокембуш». Приємного апетиту!
Торт «Крокембуш» - рецепт
Важко назвати «Крокембуш» простим рецептом, навряд чи він буде під силу молодій господарці, але все приходить з досвідом, а такий десерт однозначно вартий докладених зусиль.
Інгредієнти:
Для профітролей:
Для крему:
Для прикраси:
Приготування
М'яке масло і воду доводимо до кипіння в сотейнику, акуратно вмішуємо борошно і тримаємо суміш на вогні, безперервно помішуючи, 2-3 хвилини, до формування щільного грудки тіста. Дайте масі охолонути 5 хвилин, а після вмішайте збите яйце, по одній столовій ложці за раз.
Духовку нагріваємо до 200 градусів, з тіста формуємо невеличкі кульки по 3-4 см, викладаємо їх на деко з пекарським папером, скроплюємо водою і ставимо випікатися на 30-35 хвилин. Готові профітролі акуратно продірявлюємо ножем знизу, а після залишаємо остигати на 20 хвилин.
Тим часом готуємо крем: молоко і насіння ванілі підігріваємо в сотейнику, додаємо 3 жовтки, цукор і прибираємо суміш з вогню. Акуратно вмішуємо борошно і повертаємо сотейник на вогонь, варимо крем 5 хвилин до загустіння, а потім ставимо остигати. Готовою масою начиняємо профітролі за допомогою кондитерського мішка.
Тепер готуємо карамель: цукор і воду змішуємо і варимо в соуснику на малому вогні 20-25 хвилин до золотистого кольору. Кожен профітроль занурюємо в карамель і кріпимо на сервірувальний конус. Повторюємо процедуру до тих пір, поки не покриємо конус повністю.
Залишається зробити карамельні нитки, для цього беремо дві вилки, занурюємо їх у карамель і склеюємо задніми поверхнями на 30 секунд, після їх необхідно різко відокремити один від одного, а отримані нитки намотати на «Крокембуш». Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Карамельний крем для торта
Коли хочеться приготувати торт за своїм власним рецептом, придумати щось нове і незвичайне, варто подбати і про смачну кремі - адже він вносить у
Карамельний торт
Карамельний торт - дуже смачне ласощі, яке прикрасить будь-який стіл. Зробити його не складно, однак деякі зусилля докласти доведеться. Давайте з
Яблучний торт
Всі ми любимо солодощі, в тому числі і торти. Різновидів їх створення дуже багато. В нашій сьогоднішній статті ми докладно поговоримо про яблучному
Як приготувати профітролі?
Нещодавно ми розглянули рецепти профітролей з несолодкої начинкою. Настав час поговорити і про десертному варіанті цього ласощі. У даній статті ви
Як приготувати профітролі?
Нещодавно ми розглянули рецепти профітролей з несолодкої начинкою. Настав час поговорити і про десертному варіанті цього ласощі. У даній статті ви
Рецепт трюфелів в домашніх умовах
Французькі трюфелі своїми руками - це зовсім не міф, а цілком доступна реальність. Автентичні і модернізовані рецепти цього десерту, представлені в