Французький торт «Крокембуш» - справжня прикраса найрозкішніших банкетних столів, адже погодьтеся важко не радіти горі найніжніших профітролей, прикрашених найтоншої карамельної ниткою, зацукрованими квітами, фруктами або їстівними намистинами.
Торт «Крокембуш» - рецепт
Важко назвати «Крокембуш» простим рецептом, навряд чи він буде під силу молодій господарці, але все приходить з досвідом, а такий десерт однозначно вартий докладених зусиль.
Інгредієнти: Для профітролей:
вода - 250 мл; масло вершкове - 80 г; борошно - 150 г; яйця - 3 шт. Для крему:
молоко - 435 мл; ваніль - 1 стручок; яєчні жовтки - 3 шт.; цукор - 70 г; борошно - 50 р. Для прикраси:
цукор - 860 р; вода - 330 мл. Приготування М'яке масло і воду доводимо до кипіння в сотейнику, акуратно вмішуємо борошно і тримаємо суміш на вогні, безперервно помішуючи, 2-3 хвилини, до формування щільного грудки тіста. Дайте масі охолонути 5 хвилин, а після вмішайте збите яйце, по одній столовій ложці за раз.
Духовку нагріваємо до 200 градусів, з тіста формуємо невеличкі кульки по 3-4 см, викладаємо їх на деко з пекарським папером, скроплюємо водою і ставимо випікатися на 30-35 хвилин. Готові профітролі акуратно продірявлюємо ножем знизу, а після залишаємо остигати на 20 хвилин.
Тим часом готуємо крем: молоко і насіння ванілі підігріваємо в сотейнику, додаємо 3 жовтки, цукор і прибираємо суміш з вогню. Акуратно вмішуємо борошно і повертаємо сотейник на вогонь, варимо крем 5 хвилин до загустіння, а потім ставимо остигати.
Готовою масою начиняємо профітролі за допомогою кондитерського мішка.
Тепер готуємо карамель: цукор і воду змішуємо і варимо в соуснику на малому вогні 20-25 хвилин до золотистого кольору. Кожен профітроль занурюємо в карамель і кріпимо на сервірувальний конус. Повторюємо процедуру до тих пір, поки не покриємо конус повністю.
Залишається зробити карамельні нитки, для цього беремо дві вилки, занурюємо їх у карамель і склеюємо задніми поверхнями на 30 секунд, після їх необхідно різко відокремити один від одного, а отримані нитки намотати на «Крокембуш». Приємного апетиту!