Конфі з курки

Такий спосіб як конфі дуже підходить для приготування м'яса водоплавних птахів (качка, гусак) і свинини, але ми розповімо про те, як можна готувати конфі з курки.
Куряче м'ясо дешевше качиного і гусячого, як правило, в містах його можна придбати у вигляді окремих частин тушки, крім того, воно легше засвоюється організмом людини. Аленам знадобиться багато жиру. Залежно від наявності і бажання, ми можемо сміливо використовувати для приготування курячого конфі як курячий перетоплений жир, так і гусячий або свинячий, такі сполучення теж будуть гастрономічно цікаві.
Головне правило приготування конфі: оптимальна температура приготування від 80 до 130 (ну, до 150) градусів по С. Добре, якщо у вас просунутий духова шафа, якщо ні, проблема вирішувана (є ще такі пристрої - розсікачі полум'я, дуже підходять для приготування конфі).
Конфі з курячої печінки з коньяком
Інгредієнти:
Приготування
Готувати можна на сковороді або в горщиках в духовій шафі, або в остигає російської печі, або на остигає «шведки» (піч з плитою зі знімними кільцями).
Печінка підготуємо: промиємо, відкинемо на друшляк, а потім - на серветку. Трохи присолим і рясно присиплем сумішшю мелених спецій, наллємо бренді. Нехай куряча печінка помаринуется хоча б 2 години, а краще на ніч. Зіллємо виділилася рідина і - можна готувати.
Будемо готувати в глибокій сковороді - печінка готується швидко. Розтопимо багато жиру в сковороді. Подача вогню повинна бути найменшою. Зануримо печінка в жир повністю, прикриємо сковороду кришкою і будемо мучити (фактично - варити в жирі, а не смажити) протягом близько 30-40 хвилин. Занадто довго мучити не слід - печінка стане жорсткою.
Готовність перевіримо досвідченим шляхом: витягаємо шматочок, розрізаємо, дивимося на колір, пробуємо на смак. Готову печінку складаємо в керамічну ємність (миска, горщик), заливаємо жиром, в якому вона тушкувалася, накриваємо кришкою або тарілкою. Таке блюдо зберігається досить довго і без холодильника. У будь-який момент можна отримати німого і з'їсти з будь-яким гарніром або просто з шматком хліба, свіжими овочами та зеленню.

Також смачно вийде конфі з курячих ніжок, перед маринуванням їх спочатку треба розрубати на гомілку і стегно, можливо, і стегно розрубати на 2 окремі частини. Далі готуємо куряче м'ясо в жирі, як описано вище, протягом не менше 3 годин.
Можна приготувати конфі з курячої грудки. Зріжте філе з шкірою з бочков курячої грудки двома шматками. Можна кожен шматок розрізати упоперек навпіл. Замаринуйте м'ясо в спеціях з коньяком або бренді, далі готуйте також як ніжки (див. вище). М'ясо з грудки трохи сухувато, в процесі приготування воно просочиться жиром і стане набагато ніжніше. Подавайте куряче конфі зі світлим вином - краще засвоїться.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як посмажити печінка на сковороді?
Напевно всі знають, наскільки корисна печінка, багата вітамінами і амінокислотами. А ось як її приготувати, щоб було не лише корисно, а ще й смачно?

Курка, запечена в рукаві
Курка, запечена в рукаві, - справжня знахідка для господинь! Адже таке м'ясо виходить дуже соковитим і ароматним, при цьому з золотистою скоринкою

Качина ніжка конфі
Французька кухня славиться своєю вишуканістю і витонченістю в приготуванні делікатесів. Конфі - це особлива технологія приготування страви, про яку

Куряча печінка в сметані
Куряча печінка - доступний і корисний продукт, з якого можна приготувати різні страви. Але самою ніжною і соковитою куряча печінка виходить

Страви з курячої печінки - рецепти
Куряча печінка - корисний дієтичний субпродукт. Але далеко не всі господині знають, як його правильно готувати і які страви можна зробити. І сьогодні

Профітролі з заварним кремом
Профітролі - відоме ласощі французької кухні. Їх готують із заварного тіста. І сьогодні ми з вами поговоримо про профитролях з заварним кремом.