» » Риба по-французьки

Риба по-французьки

Риба по-французьки
Зрозуміло, ви можете приготувати рибу по-французьки на кшталт так званого м'яса по-французьки, яке з французької кухнею рішуче нічого спільного не має. Однак ми любимо автентичні рецептури, а тому рибі під шаром майонезу і сиру воліємо страви з легким флером Провансу.

Риба по-французьки в духовці з хлібною скоринкою


Інгредієнти:

  • філе будь-якої білої риби - 4 шт.;

  • сухий білий хліб - 6 скибочок;

  • цибулю-шалот - 130 г;

  • часниковий зубчик;

  • свіжа петрушка (зелень) - 26 м;

  • олія оливкова - 35 мл;

  • сік лимона - 18 мл;

  • біле сухе вино - 115 мл;

  • вершкове масло - 23 р.


  • Приготування
    Очищаємо часникові зубчики і шалот, все подрібнюємо і пасеруємо на суміші масел 3-4 хвилини. Заливаємо вміст сковороди вином і чекаємо моменту, коли рідина випарується майже повністю.
    Доводимо температуру духовки до позначки 180°С. Сухий хліб кришимо і з'єднуємо з пасерованою цибулею, зеленню, лимонним соком і спеціями.
    Перевіряємо рибне філе на наявність кісток і при необхідності видаляємо їх. Викладаємо філе на лист пергаменту, зверху розподіляємо хлібну крихту і злегка скроплюємо маслом блюдо. Риба, запечена по-французьки, буде готова хвилин через 18-20 але час може варіювати в залежності від товщини філе.

    Рецепт риби по-французьки на сковороді


    Інгредієнти:
    Для риби:

  • пшеничне борошно - 75 г;

  • філе будь-якої білої риби - 4 шт.;

  • рослинне масло - 35 мл;

  • вершкове масло - 38 р.


  • Для соусу:

  • вершкове масло - 75 г;

  • мікс прованських трав (сушений) - 5 г;

  • лимонний сік - 10 мл


  • Приготування
    Борошно для панірування з'єднуємо з сіллю і перцем – це базовий склад, але ви можете варіювати його додаючи інші сухі приправи з своєї комори. Саме рибне філе також гарненько приправляємо, попередньо переконавшись, що в ньому не залишилося кісток, а шкіра знята. Обвалюємо рибку в борошні, надлишки якої ретельно стряхиваем, щоб вони не горіли при обжарюванні.
    На розігрітій суміші олії обсмажуємо філе по 2-3 хвилини з кожного боку (залежить від товщини шматка) і перекладаємо на паперовий рушник.
    Кладемо в сотейник масло і змішуємо його з травами. Коли масло розтопиться, а трави пустять аромат – соус практично готовий, залишиться лише доповнити його лимонним соком і можна подавати.
    Зрозуміло, риба по-французьки може бути приготована і в мультиварці: встановіть режим «Смаження» або «Випічка» і обсмажте філе так, як робили б на звичайній сковороді.

    Картопля з рибою по-французьки


    З тим, як приготувати рибу по-французьки самостійно ми вже розібралися, але частина стосується рибних запіканок залишається таємничою. Один з простих і традиційних рецептів картопляної запіканки з тріскою (в оригіналі – брандад) ми розглянемо далі.
    Інгредієнти:

  • філе тріски - 750 г;

  • лист лавра і гілочка чебрецю;

  • часникові зубчики - 6 шт.;

  • картопляні бульби - 480 м;

  • молоко - 55 мл;

  • сік 1 лимона;

  • олія оливкова - 145 мл;
  • Риба по-французьки

  • хлібна крихта.


  • Приготування
    Очищену від кісток тріску кладемо в каструльку разом з лавровим листом, чебрецем і доводимо рідину до кипіння. Через 5 хвилин виймаємо рибу і охолодити, потім знімаємо шкіру і розбираємо саму тріску на шматочки.
    Бульби також чистимо та миємо, нарізаємо кубиками і відварюємо. Додаємо до картоплі підігріте молоко і розтираємо його в пюре, не забуваючи додати спеції і масло. Кладемо в пюре зелень, пропущений через прес часник і вливаємо сік лимона. Перемішуємо картоплю з рибою і викладаємо у форму для запікання. Посипаємо майбутню запіканку крихтою і розміщуємо на 15-18 хвилин в розігрітій до 200°С духовці. В останню хвилину увімкніть гриль, щоб хлібна крихта на поверхні схопилася.
    Додав: admin | 15-07-2015, 21:58
    Переглядів: 2641