Риба по-монастирськи
Риба по-монастирськи – це риба, запечена з картоплею і сиром в духовці – ситна страва, доступне за ціною не дуже енерговитратне, а однією партією можна без проблем досита нагодувати сім'ю середніх розмірів. Склад і послідовність інгредієнтів у страві можуть змінюватися в залежності від наявності тих чи інших продуктів, а також особистісних уподобань, але три стовпи цього рецепта складають риба, сир і картоплю.
Інгредієнти:
рибне філе - 480 м;
картопля - 900 г;
сметана - 300 г;
тертий сир - 140 г;
томатний соус - 40 г;
суміш спецій для риби - 6 г;
сік лимона;
оливкова олія - 30 мл
Приготування
Перед тим, як приготувати рибу по-монастирськи, доводимо температуру духовки до позначки 180 градусів. Очищені картопляні бульби нарізаємо шматочками товщиною в півсантиметра. Рибне філе очищаємо від кісток і шкіри, якщо в цьому є необхідність, після чого подрібнюємо його вручну або за допомогою блендера.
Дно форми для випікання покриваємо тонкими картопляними часточками і поливаємо їх маслом, після чого поверх розкладаємо частина рибного фаршу, посипаємо його 3/4 спецій і поливаємо лимоном. Повторюємо шари картоплі і риби, зверху вінчаємо блюдо фінальним картопляним шаром. Змішуємо сметану з рештою спеціями і томатним соусом, розподіляємо суміш по поверхні запіканки. Щедро посипаємо смачну рибу з картоплею шаром тертого сиру і накриваємо форму фольгою. Останній нюанс важливий для того, щоб сирний шар не підгорів, перетворившись в аналог взуттєвої підошви, а залишився м'яким і тягучим.
Риба по-монастирськи готується в духовці півгодини, при цьому за 5 хвилин до готовності фольга знімається, щоб сир підрум'янився.
Інгредієнти:
філе хека - 340 г;
часникові зубчики - 3 шт.;
зелень кропу;
томати - 80 г;
картопля (велика) - 2 бульби;
масло - 45 мл;
тертий сир - 130 г;
майонез - 60 р.
Приготування
Ледь змастивши маслом форму для випікання, підігріваємо духовку до 200 градусів і беремося за підготовку інгредієнтів. Картоплини і помідори ріжемо тонкими кільцями, а рибу – пластинами. Змішуємо масло з дрібно натертим сиром, майонезом, зеленню і пастою з часнику. Викладаємо шари інгредієнтів в блюдо почергово, повторюючи їх двічі і промазуємо кожен сирною сумішшю. У фіналі кладемо шар картоплі і ставимо страву в духовку. Риба по-монастирськи з картоплею буде готова через 35 хвилин.
Риба по-монастирськи – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати рибу по-монастирськи, доводимо температуру духовки до позначки 180 градусів. Очищені картопляні бульби нарізаємо шматочками товщиною в півсантиметра. Рибне філе очищаємо від кісток і шкіри, якщо в цьому є необхідність, після чого подрібнюємо його вручну або за допомогою блендера.
Дно форми для випікання покриваємо тонкими картопляними часточками і поливаємо їх маслом, після чого поверх розкладаємо частина рибного фаршу, посипаємо його 3/4 спецій і поливаємо лимоном. Повторюємо шари картоплі і риби, зверху вінчаємо блюдо фінальним картопляним шаром. Змішуємо сметану з рештою спеціями і томатним соусом, розподіляємо суміш по поверхні запіканки. Щедро посипаємо смачну рибу з картоплею шаром тертого сиру і накриваємо форму фольгою. Останній нюанс важливий для того, щоб сирний шар не підгорів, перетворившись в аналог взуттєвої підошви, а залишився м'яким і тягучим.
Риба по-монастирськи готується в духовці півгодини, при цьому за 5 хвилин до готовності фольга знімається, щоб сир підрум'янився.
Рецепт приготування риби з картоплею в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Ледь змастивши маслом форму для випікання, підігріваємо духовку до 200 градусів і беремося за підготовку інгредієнтів. Картоплини і помідори ріжемо тонкими кільцями, а рибу – пластинами. Змішуємо масло з дрібно натертим сиром, майонезом, зеленню і пастою з часнику. Викладаємо шари інгредієнтів в блюдо почергово, повторюючи їх двічі і промазуємо кожен сирною сумішшю. У фіналі кладемо шар картоплі і ставимо страву в духовку. Риба по-монастирськи з картоплею буде готова через 35 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лосось, запечений у фользі
Способів приготування червоної риби безліч, але, запікаючи лосось у фользі, ви зможете насолодитися справді натуральним смаком риби. Блюдо виходить
Риба під овочами
Рибку можна готувати сотнею різних способів. Один з них - запікання під овочами. Таке блюдо завжди вийде ніжним, соковитим і ароматним. Як
Риба, запечена з помідорами
Іноді до свята хочеться приготувати що-небудь новеньке і незвичайне, і у нас є для вас рішення - пропонуємо запекти рибу з помідорами. Вийде смачно,
Риба, запечена з картоплею
Риба, запечена з картоплею - прекрасний варіант обіду або вечері, коли зовсім немає часу стояти біля плити. Пропонуємо вашій увазі кілька простих і
Сьомга, запечена під сиром
Сьомга - надзвичайно смачна риба, з якої можна готувати найрізноманітніші страви. І сьогодні ми поділимося цікавими рецептами, як її запекти під