Яєчня по-французьки
Немає нічого простіше, ніж приготувати ситне і смачне блюдо на сніданок під назвою яєчня . Для додання смаку її можна урізноманітнити різними інгредієнтами, будь-то м'ясні або рибні продукти, овочі, сир і т. д. Також це просте блюдо можна видозмінити завдяки великій кількості рецептів французької кухні.
Нескладні зміни в приготуванні і подачі звичайної яєчні з допомогою простих нюансів, роблять страви з яєць самостійними і унікальними, які зустрічаються практично в кожному французькому, і не тільки, закладі громадського харчування.
Сьогодні ми з задоволенням розповімо, як правильно зробити яєчню по-французьки.
Інгредієнти:
яйця – 4 шт.;
салатний червоний або білий цибуля (великий) – 1 шт.;
свіжі великі помідори – 2 шт.;
білий батон або хліб – 4 скибочки;
олія оливкова – 2 ст. ложки;
сир твердий – 50 г;
сіль – за смаком;
свіжа зелень .
Приготування
Очищений і подрібнений кубиками цибулю обсмажуємо на сковороді з оливковою олією до прозорості, додаємо нарізані помідори і припускаємо до випаровування рідини. Потім викладаємо до овочів нарізану соломкою або кубиками хліб і теж обсмажуємо. Збиваємо виделкою або вінчиком яйця з сіллю до однорідності і виливаємо в сковороду поверх овочів і хліба. Присипаємо зверху пропущеним через тертку сиром і готуємо під кришкою до готовності.
Подаємо гарячу французьку яєчню з помідорами і хлібом, розклавши по тарілках і притрусивши січеною зеленню.
Інгредієнти:
яйця – 2 шт.;
хліб білий або чорний – 2 скибочки;
шинка – 100 г;
вершкове або рослинне масло для смаження;
свіжа зелень петрушки, базиліка і пір'я зеленого лука;
сіль, перець.
Приготування
З приготованих скибочок хліба, товщиною півтора сантиметра, вирізаємо м'якуш, залишаючи на кірці приблизно по сантиметру з кожного боку. Обсмажуємо з одного боку отримані хлібні рамочки на сковороді з вершковим або рослинним маслом. Туди ж відправляємо нарізану кубиками шинку і обсмажуємо, періодично помішуючи. Перевертаємо шматочки хліба на іншу сторону, перекладаємо кубики шинки всередину і вбиваємо зверху по яйцю. Солимо, при бажанні перчимо і смажимо на дуже повільному вогні, поки білок в яйці не схопиться.
Подаємо гарячу яєчню по-французьки в хлібі, приправивши рубаною зеленню і пір'ям зеленого лука. Окремо можна подати нарізані свіжі помідори.
Нескладні зміни в приготуванні і подачі звичайної яєчні з допомогою простих нюансів, роблять страви з яєць самостійними і унікальними, які зустрічаються практично в кожному французькому, і не тільки, закладі громадського харчування.
Сьогодні ми з задоволенням розповімо, як правильно зробити яєчню по-французьки.
Рецепт яєчні по-французьки
Інгредієнти:
Приготування
Очищений і подрібнений кубиками цибулю обсмажуємо на сковороді з оливковою олією до прозорості, додаємо нарізані помідори і припускаємо до випаровування рідини. Потім викладаємо до овочів нарізану соломкою або кубиками хліб і теж обсмажуємо. Збиваємо виделкою або вінчиком яйця з сіллю до однорідності і виливаємо в сковороду поверх овочів і хліба. Присипаємо зверху пропущеним через тертку сиром і готуємо під кришкою до готовності.
Подаємо гарячу французьку яєчню з помідорами і хлібом, розклавши по тарілках і притрусивши січеною зеленню.
Яєчня по-французьки в хлібі
Інгредієнти:
Приготування
З приготованих скибочок хліба, товщиною півтора сантиметра, вирізаємо м'якуш, залишаючи на кірці приблизно по сантиметру з кожного боку. Обсмажуємо з одного боку отримані хлібні рамочки на сковороді з вершковим або рослинним маслом. Туди ж відправляємо нарізану кубиками шинку і обсмажуємо, періодично помішуючи. Перевертаємо шматочки хліба на іншу сторону, перекладаємо кубики шинки всередину і вбиваємо зверху по яйцю. Солимо, при бажанні перчимо і смажимо на дуже повільному вогні, поки білок в яйці не схопиться.
Подаємо гарячу яєчню по-французьки в хлібі, приправивши рубаною зеленню і пір'ям зеленого лука. Окремо можна подати нарізані свіжі помідори.
Рекомендуємо добрі рецепти
Яєчня з помідорами і ковбасою
Яєчня - самий елементарний в приготуванні сніданок. Для того щоб вона вийшла більш ситної, її готують з іншими різними інгредієнтами. Сьогодні ми
Як приготувати яєчню?
Приготуйте на сніданок яєчню - проста й ситна страва, не вимагає великої кількості часу. Далі в нашій статті ми розповімо вам, як посмажити яйця
Яєчня з помідорами та цибулею
Сніданок – найважливіший прийом їжі за день. Він заряджає енергією і створює настрій. При цьому приготування повинно бути швидким, а результат –
Яєчня в мікрохвильовці
В наш час мікрохвильовка є майже в кожному будинку, але багато хто використовують її тільки для розігрівання готових страв і попкорну. Напевно ви
Яєчня - рецепт
Якщо ви думаєте, що вмієте готувати яєчню смачно, швидко і апетитно, то прочитайте цю статтю. Ви зрозумієте, що існує стільки різних і надзвичайно
Яєчня з цибулею
Самий популярний, швидкий і ситне блюдо до сніданку - це яєчня. І варіантів приготування яєчні дуже багато. Можливо у вас вже є улюблений рецепт, а