Немає нічого простіше, ніж приготувати ситне і смачне блюдо на сніданок під назвою яєчня . Для додання смаку її можна урізноманітнити різними інгредієнтами, будь-то м'ясні або рибні продукти, овочі, сир і т. д. Також це просте блюдо можна видозмінити завдяки великій кількості рецептів французької кухні.
Нескладні зміни в приготуванні і подачі звичайної яєчні з допомогою простих нюансів, роблять страви з яєць самостійними і унікальними, які зустрічаються практично в кожному французькому, і не тільки, закладі громадського харчування.
Сьогодні ми з задоволенням розповімо, як правильно зробити яєчню по-французьки.
Рецепт яєчні по-французьки
Інгредієнти: яйця – 4 шт.; салатний червоний або білий цибуля (великий) – 1 шт.; свіжі великі помідори – 2 шт.; білий батон або хліб – 4 скибочки; олія оливкова – 2 ст. ложки; сир твердий – 50 г; сіль – за смаком; свіжа зелень . Приготування Очищений і подрібнений кубиками цибулю обсмажуємо на сковороді з оливковою олією до прозорості, додаємо нарізані помідори і припускаємо до випаровування рідини. Потім викладаємо до овочів нарізану соломкою або кубиками хліб і теж обсмажуємо. Збиваємо виделкою або вінчиком яйця з сіллю до однорідності і виливаємо в сковороду поверх овочів і хліба. Присипаємо зверху пропущеним через тертку сиром і готуємо під кришкою до готовності.
Подаємо гарячу французьку яєчню з помідорами і хлібом, розклавши по тарілках і притрусивши січеною зеленню.
Яєчня по-французьки в хлібі
Інгредієнти: яйця – 2 шт.; хліб білий або чорний – 2 скибочки; шинка – 100 г; вершкове або рослинне масло для смаження; свіжа зелень петрушки, базиліка і пір'я зеленого лука; сіль, перець. Приготування З приготованих скибочок хліба, товщиною півтора сантиметра, вирізаємо м'якуш, залишаючи на кірці приблизно по сантиметру з кожного боку. Обсмажуємо з одного боку отримані хлібні рамочки на сковороді з вершковим або рослинним маслом. Туди ж відправляємо нарізану кубиками шинку і обсмажуємо, періодично помішуючи. Перевертаємо шматочки хліба на іншу сторону, перекладаємо кубики шинки всередину і вбиваємо зверху по яйцю. Солимо, при бажанні перчимо і смажимо на дуже повільному вогні, поки білок в яйці не схопиться.
Подаємо гарячу яєчню по-французьки в хлібі, приправивши рубаною зеленню і пір'ям зеленого лука. Окремо можна подати нарізані свіжі помідори.