Шоколадний фондан - рецепти десерту з рідким центром в мікрохвильовій печі, духовці і мультиварці
Шоколадний фондан – рецепт, який дозволяє отримати максимум задоволення від тане в роті десерту. Ласощі являє собою кекс з хрусткою скоринкою зовні і рідким центром всередині. Подають його в теплому вигляді з кулькою ванільного морозива, доповнивши при бажанні ягодами або листочком м'яти.
Шоколадний фондан – рецепт, не вимагає великої кількості хитромудрих інгредієнтів, і виконується за доступною технології.
По суті техніка приготування десерту зводиться до замісу шоколадного бісквітного тіста з додаванням розтопленого шоколаду, інших складових з подальшим випіканням виробів у формочках.
Шоколадний фондан виправдає свою назву і вийде рідким всередині, якщо правильно дотримати пропорції компонентів, температурний режим і час перебування виробів у духовці.
Для випікання ласощі знадобляться силіконові форми, або металеві кільця, які попередньо змащують маслом.
При подачі готовий десерт декорують цукровою пудрою, какао, горіховою крихтою або свіжими ягодами.
Можна приготувати і шоколадний фондан з какао без шоколаду, але з останнім ласощі буде на порядок смачніше.
Рецепт шоколадного фондана з рідкою начинкою важливо виконувати без відхилення від запропонованих пропорцій і не перевищувати час випікання виробів в духовці. Важливим є і якість використовуваних продуктів: шоколад і масло повинні бути натуральними, а яйця свіжими. Подають десерт відразу ж з духовки гарячим, переклавши на тарілку і доповнивши морозивом.
Інгредієнти:
яйця – 3 шт.;
борошно – 60 г;
шоколад темний – 200 г;
цукор – 50 г;
масло вершкове – 100 г;
сіль – 1/4 ч. ложки.
Приготування
Розтоплюють масло з шоколадом на водяній бані.
Збивають яйця з цукром і сіллю 10 хвилин, вмішують шоколадну масу і борошно.
Розкладають масу по формах, відправляють в прогріту до 200 градусів духовку.
Через 7 хвилин фондан з рідким шоколадом усередині буде готовий.
Приготувати власноруч можна не тільки улюблений шоколадний десерт, але і морозиво для спільної подачі. При наявності якісних вершків для збивання процес не займе багато часу і порадує відмінним результатом. Основа для фонданов готується без масла, завдяки чому ласощі буде менш калорійним.
Інгредієнти:
яйця – 3 шт.;
борошно – 80 г;
шоколад темний – 100 г;
цукор – 140 г;
вершки – 200 мл;
розпушувач – 05 ч. ложки;
сіль – 1/4 ч. ложки.
Приготування
Для морозива збивають вершки, додавши 50 г цукру, заморожують, періодично збиваючи.
Збивають яйця з цукром.
Розтоплюють на водяній бані шоколад, вмішують в яєчну основу разом з розпушувачем, борошном.
Розкладають масу по формах і випікати при 180 градусах 10 хвилин.
Подають гарячий шоколадний десерт фондан з кулькою морозива.
Шоколадний фондан – рецепт, який легко виконати в мікрохвильовці. В якості форми підійде керамічна кружка обсягом понад 400 мл або інший відповідну посудину. Шоколад для наповнення можна використовувати не тільки темний, але і молочний, білий, а замість рослинного масла взяти розтоплене вершкове.
Інгредієнти:
молоко – 60 мл;
борошно – 40 г;
шоколад темний – 40 г;
цукор і рослинне масло – 2 ст. ложки;
какао – 2 ст. ложки;
розпушувач – 1/4 ч. ложки.
Приготування
Змішують борошно, какао, цукор, розпушувач і сіль.
Додають молоко і масло, розтерти до однорідності.
Переливають масу підходящу ємність, притоплюють по центру скибочки шоколаду.
Готують шоколадний фондан в мікрохвильовці приблизно 15 хвилини.
Шоколадний фондан – рецепт, якісно урізноманітнити який вдасться, додавши в якості наповнення карамельні цукерки . Добавку можна замінити зефіром, іншими солодкими компонентами. Перед заповненням форм їх можна не тільки змастити олією, але і присипати горіхами або крихтою з пісочного печива.
Інгредієнти:
яйця – 4 шт.;
борошно – 90 г;
шоколад темний – 120 г;
цукор – 70 г;
масло вершкове – 120 г;
карамельні цукерки, сіль.
Приготування
Розтоплюють на водяній бані шоколад з маслом.
Збивають до піни яйця з цукром, змішують з шоколадом і просіяним борошном.
Перекладають масу у форми, притоплюють в тісто по 1-2 цукерки.
Відправляють ємності на 10 хвилин в прогріту до 180 градусів духовку.
Шоколадний фондан з малиною – рецепт, не менш простий, ніж класичний. Після заповнення форм тестом у нього просто закладають заморожені ягоди. Завдяки добавці рідкий центр ласощі набуває приємний малиновий аромат, легку кислинку. Замість малини з тим же успіхом можна використовувати полуницю, чорницю, смородину.
Інгредієнти:
яйця – 5 шт.;
борошно – 40 г;
шоколад темний – 100 г;
цукор – 70 г;
масло вершкове – 70 г;
малина.
Приготування
Розтоплюють масло з шоколадом, помістивши на водяну баню.
Додають борошно, розтерті з цукром жовтки і збиті до піків білки.
Розмішують тісто, розкладають за формами, доповнюючи ягодами малини.
Випікають тістечко фондан 10 хвилин при 200 градусах, подають гарячим.
Приготування фондана за таким рецептом дозволить оцінити переваги додавання в тісто шоколадно-горіхової пасти . Десерт набуває особливо вишукані смакові ноти і тонкий оригінальний аромат. Отримане ласощі буде особливо смачним з кулькою шоколадного морозива або крем-брюле.
Інгредієнти:
яйця – 2 шт.;
борошно – 60 г;
шоколад темний – 100 г;
цукор – 50 г;
масло вершкове – 30 г;
какао – 2 ч. ложки;
паста шоколадна – 1 ст. ложка;
розпушувач – 1/3 ч. ложки;
сіль – 1 щіпка.
Приготування
Розтоплюють з додаванням олії шоколад, помістивши ємність на водяну баню.
Вмішують шоколадну пасту.
Збивають з цукром яйця.
Додають розпушувач, сіль, какао і борошно, з'єднують з шоколадною основою.
Розподіляють масу по формах і випікають вироби 7 хвилин при 200 градусах.
Шоколадний десерт фондан – рецепт на кожен день або для особливого випадку, особливо, якщо приготувати ласощі з базиликовой начинкою зі свіжих ароматних зелених листя. Взявши за основу викладену нижче ідею, можна зробити таким же манером освіжаюча м'ята наповнення або пікантне з ароматом естрагону.
Інгредієнти:
яйця – 3 шт.;
борошно – 70 г;
шоколад темний – 75 г;
цукор – 75 г;
масло вершкове – 90 г;
листя базиліка – 10 г;
білий шоколад – 100 г;
вершки – 50 р.
Приготування
Вершки нагрівають на тихому вогні з базиліком до кипіння, пюрируют блендером, за бажання додавши трохи зеленого барвника.
Гарячу суміш змішують з білим шоколадом до його розчинення і ще раз пробивають блендером.
Переливають масу у форму шаром до 15 см і відправляють на пару годин на холод.
Розтоплюють масло і темний шоколад.
Додають збиті з цукром яйця і борошно, розмішують до однорідності.
Тісто розкладають за формами, додавши по чайній ложці базилікового ганаша і притопивши його трохи.
Випікають десерт 10 хвилин при 200 градусах.
Феєрія смаку наступного десерту потішить рецептори ласунів. Готується шоколадний фондан з білим шоколадом і згущеним молоком, завдяки чому виходить солодким, тане в роті і неймовірно вершковим. Як доповнення підійдуть обсмажені горіхи: мигдаль або фундук, які слід додати у центр виробів перед випіканням.
Інгредієнти:
яйце – 1 шт.;
борошно – 80 г;
шоколад білий – 200 г;
згущене молоко – 250 г;
масло вершкове – 100 г.
Приготування
Розтоплюють на водяній бані шоколад, вмішують масло.
Збивають яйце, додаючи порціями згущене молоко і шоколадну масу з маслом.
Вмішують просіяне борошно, розкладають тісто по формах, які відправляють в прогріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин.
Шоколадний фондан, простий рецепт якого передбачає приготування в мультиварці, має рідку середину завдяки скибочкам шоколаду, доданим в тісто перед випіканням. Можна використовувати темну плитку, молочну або білу, отримуючи щоразу інший підсумок. Допускається поєднувати наповнення з ягодами або горіхами.
Інгредієнти:
яйця – 2 шт.;
борошно – 3 ст. ложки;
шоколад темний – 200 г;
цукор – 50 г;
масло вершкове – 50 г.
Приготування
Розтоплюють з вершковим маслом 100 г шоколаду.
Додають збиті з цукром яйця, борошно, вимішують до однорідності.
Розкладають масу по формах, в кожну додають по кілька шматочків шоколаду, притапливая їх усередину.
Поміщають форми в чашу і печуть шоколадний кекс фондан 30 хвилин у програмі «Випічка».
Класичний шоколадний фондан виходить максимально шоколадним, якщо приготувати його за порадою Юлії Висоцької з додаванням порції какао і шоколадної пасти . При подачі ласощі можна посипати подрібненим фундуком і при бажанні доповнити трохи підталим кулькою ванільного морозива.
Інгредієнти:
яйця – 2 шт.;
борошно – 2 ст. ложки;
шоколад темний – 100 г;
цукрова пудра – 2 ст. ложки;
масло вершкове – 3 ст. ложки;
шоколадна паста та какао – по 1 ст. ложці;
розпушувач і сіль – по 1 щіпці;
обсмажений фундук – 50 р.
Приготування
Розтоплюють на водяній бані шоколад, вмішують масло і пасту.
Збивають яйця з пудрою, додають суміш з борошна, розпушувача, сіль і какао.
Вмішують шоколадну основу і перекладають масу у форми.
Печуть виробу 7 хвилин при 200 градусах, при подачі посипають горіхами.
Як приготувати шоколадний фондан?
Шоколадний фондан – рецепт, не вимагає великої кількості хитромудрих інгредієнтів, і виконується за доступною технології.
Шоколадний фондан з рідким центром
Рецепт шоколадного фондана з рідкою начинкою важливо виконувати без відхилення від запропонованих пропорцій і не перевищувати час випікання виробів в духовці. Важливим є і якість використовуваних продуктів: шоколад і масло повинні бути натуральними, а яйця свіжими. Подають десерт відразу ж з духовки гарячим, переклавши на тарілку і доповнивши морозивом.
Інгредієнти:
Приготування
Шоколадний фондан з морозивом
Приготувати власноруч можна не тільки улюблений шоколадний десерт, але і морозиво для спільної подачі. При наявності якісних вершків для збивання процес не займе багато часу і порадує відмінним результатом. Основа для фонданов готується без масла, завдяки чому ласощі буде менш калорійним.
Інгредієнти:
Приготування
Шоколадний фондан в мікрохвильовці – рецепт
Шоколадний фондан – рецепт, який легко виконати в мікрохвильовці. В якості форми підійде керамічна кружка обсягом понад 400 мл або інший відповідну посудину. Шоколад для наповнення можна використовувати не тільки темний, але і молочний, білий, а замість рослинного масла взяти розтоплене вершкове.
Інгредієнти:
Приготування
Фондан з карамельної начинкою
Шоколадний фондан – рецепт, якісно урізноманітнити який вдасться, додавши в якості наповнення карамельні цукерки . Добавку можна замінити зефіром, іншими солодкими компонентами. Перед заповненням форм їх можна не тільки змастити олією, але і присипати горіхами або крихтою з пісочного печива.
Інгредієнти:
Приготування
Шоколадний фондан з малиною
Шоколадний фондан з малиною – рецепт, не менш простий, ніж класичний. Після заповнення форм тестом у нього просто закладають заморожені ягоди. Завдяки добавці рідкий центр ласощі набуває приємний малиновий аромат, легку кислинку. Замість малини з тим же успіхом можна використовувати полуницю, чорницю, смородину.
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт фондана з шоколадною пастою
Приготування фондана за таким рецептом дозволить оцінити переваги додавання в тісто шоколадно-горіхової пасти . Десерт набуває особливо вишукані смакові ноти і тонкий оригінальний аромат. Отримане ласощі буде особливо смачним з кулькою шоколадного морозива або крем-брюле.
Інгредієнти:
Приготування
Фондан з базиліком
Шоколадний десерт фондан – рецепт на кожен день або для особливого випадку, особливо, якщо приготувати ласощі з базиликовой начинкою зі свіжих ароматних зелених листя. Взявши за основу викладену нижче ідею, можна зробити таким же манером освіжаюча м'ята наповнення або пікантне з ароматом естрагону.
Інгредієнти:
Приготування
Фондан з білого шоколаду
Феєрія смаку наступного десерту потішить рецептори ласунів. Готується шоколадний фондан з білим шоколадом і згущеним молоком, завдяки чому виходить солодким, тане в роті і неймовірно вершковим. Як доповнення підійдуть обсмажені горіхи: мигдаль або фундук, які слід додати у центр виробів перед випіканням.
Інгредієнти:
Приготування
Фондан в мультиварці
Шоколадний фондан, простий рецепт якого передбачає приготування в мультиварці, має рідку середину завдяки скибочкам шоколаду, доданим в тісто перед випіканням. Можна використовувати темну плитку, молочну або білу, отримуючи щоразу інший підсумок. Допускається поєднувати наповнення з ягодами або горіхами.
Інгредієнти:
Приготування
Шоколадний фондан від Юлії Висоцької
Класичний шоколадний фондан виходить максимально шоколадним, якщо приготувати його за порадою Юлії Висоцької з додаванням порції какао і шоколадної пасти . При подачі ласощі можна посипати подрібненим фундуком і при бажанні доповнити трохи підталим кулькою ванільного морозива.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Тістечко «Буше» в домашніх умовах за класичним рецептом і за Гостом СРСР
Тістечко «Буша» - неймовірно апетитний французький десерт з бісквіту, прослоенного ніжним кремом. Зверху ласощі поливають глазур'ю або розтопленим
Мусові тістечка з дзеркальною глазур'ю, з фруктовим наповненням і шоколадом
Мусові тістечка – популярний десерт нового покоління, який можна приготувати власноруч, і сповна насолодитися плодами своєї праці з чашкою чаю або за
Шоколадний пиріг
Це дуже смачне пригощання в першу чергу оцінять шанувальники шоколаду. Готується пиріг досить легко і швидко. Але головною особливістю цього десерту
Шоколадний десерт
Існує величезна безліч десертів. Один з їх видів - шоколадні ласощі, шанувальників у яких хоч відбавляй. Хочете приготувати таку смакоту будинку, тим
Фондан - рецепт
Фондан - це надзвичайно вишуканий десерт, який належить французькій кухні. Він дуже ніжний, завдяки незвичайною текстурою і наявності начинки.
Шоколадний фондан
Шоколадний фондан - вишуканий французький десерт. Він являє собою щось середнє між розтопленим шоколадом та шоколадними кексами. Давайте докладніше