» » Шоколадний фондан - рецепти десерту з рідким центром в мікрохвильовій печі, духовці і мультиварці

Шоколадний фондан - рецепти десерту з рідким центром в мікрохвильовій печі, духовці і мультиварці

Шоколадний фондан - рецепти десерту з рідким центром в мікрохвильовій печі, духовці і мультиварці
Шоколадний фондан – рецепт, який дозволяє отримати максимум задоволення від тане в роті десерту. Ласощі являє собою кекс з хрусткою скоринкою зовні і рідким центром всередині. Подають його в теплому вигляді з кулькою ванільного морозива, доповнивши при бажанні ягодами або листочком м'яти.

Як приготувати шоколадний фондан?


Шоколадний фондан – рецепт, не вимагає великої кількості хитромудрих інгредієнтів, і виконується за доступною технології.

  • По суті техніка приготування десерту зводиться до замісу шоколадного бісквітного тіста з додаванням розтопленого шоколаду, інших складових з подальшим випіканням виробів у формочках.

  • Шоколадний фондан виправдає свою назву і вийде рідким всередині, якщо правильно дотримати пропорції компонентів, температурний режим і час перебування виробів у духовці.

  • Для випікання ласощі знадобляться силіконові форми, або металеві кільця, які попередньо змащують маслом.

  • При подачі готовий десерт декорують цукровою пудрою, какао, горіховою крихтою або свіжими ягодами.

  • Можна приготувати і шоколадний фондан з какао без шоколаду, але з останнім ласощі буде на порядок смачніше.


  • Шоколадний фондан з рідким центром

    Шоколадний фондан - рецепти десерту з рідким центром в мікрохвильовій печі, духовці і мультиварці

    Рецепт шоколадного фондана з рідкою начинкою важливо виконувати без відхилення від запропонованих пропорцій і не перевищувати час випікання виробів в духовці. Важливим є і якість використовуваних продуктів: шоколад і масло повинні бути натуральними, а яйця свіжими. Подають десерт відразу ж з духовки гарячим, переклавши на тарілку і доповнивши морозивом.
    Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;

  • борошно – 60 г;

  • шоколад темний – 200 г;

  • цукор – 50 г;

  • масло вершкове – 100 г;

  • сіль – 1/4 ч. ложки.


  • Приготування

  • Розтоплюють масло з шоколадом на водяній бані.

  • Збивають яйця з цукром і сіллю 10 хвилин, вмішують шоколадну масу і борошно.

  • Розкладають масу по формах, відправляють в прогріту до 200 градусів духовку.

  • Через 7 хвилин фондан з рідким шоколадом усередині буде готовий.


  • Шоколадний фондан з морозивом


    Шоколадний фондан - рецепти десерту з рідким центром в мікрохвильовій печі, духовці і мультиварці

    Приготувати власноруч можна не тільки улюблений шоколадний десерт, але і морозиво для спільної подачі. При наявності якісних вершків для збивання процес не займе багато часу і порадує відмінним результатом. Основа для фонданов готується без масла, завдяки чому ласощі буде менш калорійним.
    Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;

  • борошно – 80 г;

  • шоколад темний – 100 г;

  • цукор – 140 г;

  • вершки – 200 мл;

  • розпушувач – 05 ч. ложки;

  • сіль – 1/4 ч. ложки.


  • Приготування

  • Для морозива збивають вершки, додавши 50 г цукру, заморожують, періодично збиваючи.

  • Збивають яйця з цукром.

  • Розтоплюють на водяній бані шоколад, вмішують в яєчну основу разом з розпушувачем, борошном.

  • Розкладають масу по формах і випікати при 180 градусах 10 хвилин.

  • Подають гарячий шоколадний десерт фондан з кулькою морозива.


  • Шоколадний фондан в мікрохвильовці – рецепт

    Шоколадний фондан - рецепти десерту з рідким центром в мікрохвильовій печі, духовці і мультиварці

    Шоколадний фондан – рецепт, який легко виконати в мікрохвильовці. В якості форми підійде керамічна кружка обсягом понад 400 мл або інший відповідну посудину. Шоколад для наповнення можна використовувати не тільки темний, але і молочний, білий, а замість рослинного масла взяти розтоплене вершкове.
    Інгредієнти:

  • молоко – 60 мл;

  • борошно – 40 г;

  • шоколад темний – 40 г;

  • цукор і рослинне масло – 2 ст. ложки;

  • какао – 2 ст. ложки;

  • розпушувач – 1/4 ч. ложки.


  • Приготування

  • Змішують борошно, какао, цукор, розпушувач і сіль.

  • Додають молоко і масло, розтерти до однорідності.

  • Переливають масу підходящу ємність, притоплюють по центру скибочки шоколаду.

  • Готують шоколадний фондан в мікрохвильовці приблизно 15 хвилини.


  • Фондан з карамельної начинкою

    Шоколадний фондан - рецепти десерту з рідким центром в мікрохвильовій печі, духовці і мультиварці

    Шоколадний фондан – рецепт, якісно урізноманітнити який вдасться, додавши в якості наповнення карамельні цукерки . Добавку можна замінити зефіром, іншими солодкими компонентами. Перед заповненням форм їх можна не тільки змастити олією, але і присипати горіхами або крихтою з пісочного печива.
    Інгредієнти:

  • яйця – 4 шт.;

  • борошно – 90 г;

  • шоколад темний – 120 г;

  • цукор – 70 г;

  • масло вершкове – 120 г;

  • карамельні цукерки, сіль.


  • Приготування

  • Розтоплюють на водяній бані шоколад з маслом.

  • Збивають до піни яйця з цукром, змішують з шоколадом і просіяним борошном.

  • Перекладають масу у форми, притоплюють в тісто по 1-2 цукерки.

  • Відправляють ємності на 10 хвилин в прогріту до 180 градусів духовку.


  • Шоколадний фондан з малиною

    Шоколадний фондан - рецепти десерту з рідким центром в мікрохвильовій печі, духовці і мультиварці

    Шоколадний фондан з малиною – рецепт, не менш простий, ніж класичний. Після заповнення форм тестом у нього просто закладають заморожені ягоди. Завдяки добавці рідкий центр ласощі набуває приємний малиновий аромат, легку кислинку. Замість малини з тим же успіхом можна використовувати полуницю, чорницю, смородину.


    Інгредієнти:

  • яйця – 5 шт.;

  • борошно – 40 г;

  • шоколад темний – 100 г;

  • цукор – 70 г;

  • масло вершкове – 70 г;



  • малина.


  • Приготування

  • Розтоплюють масло з шоколадом, помістивши на водяну баню.

  • Додають борошно, розтерті з цукром жовтки і збиті до піків білки.

  • Розмішують тісто, розкладають за формами, доповнюючи ягодами малини.

  • Випікають тістечко фондан 10 хвилин при 200 градусах, подають гарячим.


  • Рецепт фондана з шоколадною пастою

    Шоколадний фондан - рецепти десерту з рідким центром в мікрохвильовій печі, духовці і мультиварці

    Приготування фондана за таким рецептом дозволить оцінити переваги додавання в тісто шоколадно-горіхової пасти . Десерт набуває особливо вишукані смакові ноти і тонкий оригінальний аромат. Отримане ласощі буде особливо смачним з кулькою шоколадного морозива або крем-брюле.
    Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;

  • борошно – 60 г;

  • шоколад темний – 100 г;

  • цукор – 50 г;

  • масло вершкове – 30 г;

  • какао – 2 ч. ложки;

  • паста шоколадна – 1 ст. ложка;

  • розпушувач – 1/3 ч. ложки;

  • сіль – 1 щіпка.


  • Приготування

  • Розтоплюють з додаванням олії шоколад, помістивши ємність на водяну баню.

  • Вмішують шоколадну пасту.

  • Збивають з цукром яйця.

  • Додають розпушувач, сіль, какао і борошно, з'єднують з шоколадною основою.

  • Розподіляють масу по формах і випікають вироби 7 хвилин при 200 градусах.


  • Фондан з базиліком

    Шоколадний фондан - рецепти десерту з рідким центром в мікрохвильовій печі, духовці і мультиварці

    Шоколадний десерт фондан – рецепт на кожен день або для особливого випадку, особливо, якщо приготувати ласощі з базиликовой начинкою зі свіжих ароматних зелених листя. Взявши за основу викладену нижче ідею, можна зробити таким же манером освіжаюча м'ята наповнення або пікантне з ароматом естрагону.
    Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;

  • борошно – 70 г;

  • шоколад темний – 75 г;

  • цукор – 75 г;

  • масло вершкове – 90 г;

  • листя базиліка – 10 г;

  • білий шоколад – 100 г;

  • вершки – 50 р.


  • Приготування

  • Вершки нагрівають на тихому вогні з базиліком до кипіння, пюрируют блендером, за бажання додавши трохи зеленого барвника.

  • Гарячу суміш змішують з білим шоколадом до його розчинення і ще раз пробивають блендером.

  • Переливають масу у форму шаром до 15 см і відправляють на пару годин на холод.

  • Розтоплюють масло і темний шоколад.

  • Додають збиті з цукром яйця і борошно, розмішують до однорідності.

  • Тісто розкладають за формами, додавши по чайній ложці базилікового ганаша і притопивши його трохи.

  • Випікають десерт 10 хвилин при 200 градусах.


  • Фондан з білого шоколаду

    Шоколадний фондан - рецепти десерту з рідким центром в мікрохвильовій печі, духовці і мультиварці

    Феєрія смаку наступного десерту потішить рецептори ласунів. Готується шоколадний фондан з білим шоколадом і згущеним молоком, завдяки чому виходить солодким, тане в роті і неймовірно вершковим. Як доповнення підійдуть обсмажені горіхи: мигдаль або фундук, які слід додати у центр виробів перед випіканням.
    Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 80 г;

  • шоколад білий – 200 г;

  • згущене молоко – 250 г;

  • масло вершкове – 100 г.


  • Приготування

  • Розтоплюють на водяній бані шоколад, вмішують масло.

  • Збивають яйце, додаючи порціями згущене молоко і шоколадну масу з маслом.

  • Вмішують просіяне борошно, розкладають тісто по формах, які відправляють в прогріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин.


  • Фондан в мультиварці

    Шоколадний фондан - рецепти десерту з рідким центром в мікрохвильовій печі, духовці і мультиварці

    Шоколадний фондан, простий рецепт якого передбачає приготування в мультиварці, має рідку середину завдяки скибочкам шоколаду, доданим в тісто перед випіканням. Можна використовувати темну плитку, молочну або білу, отримуючи щоразу інший підсумок. Допускається поєднувати наповнення з ягодами або горіхами.
    Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;

  • борошно – 3 ст. ложки;

  • шоколад темний – 200 г;

  • цукор – 50 г;

  • масло вершкове – 50 г.


  • Приготування

  • Розтоплюють з вершковим маслом 100 г шоколаду.

  • Додають збиті з цукром яйця, борошно, вимішують до однорідності.

  • Розкладають масу по формах, в кожну додають по кілька шматочків шоколаду, притапливая їх усередину.

  • Поміщають форми в чашу і печуть шоколадний кекс фондан 30 хвилин у програмі «Випічка».


  • Шоколадний фондан від Юлії Висоцької

    Шоколадний фондан - рецепти десерту з рідким центром в мікрохвильовій печі, духовці і мультиварці

    Класичний шоколадний фондан виходить максимально шоколадним, якщо приготувати його за порадою Юлії Висоцької з додаванням порції какао і шоколадної пасти . При подачі ласощі можна посипати подрібненим фундуком і при бажанні доповнити трохи підталим кулькою ванільного морозива.
    Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • шоколад темний – 100 г;

  • цукрова пудра – 2 ст. ложки;

  • масло вершкове – 3 ст. ложки;

  • шоколадна паста та какао – по 1 ст. ложці;

  • розпушувач і сіль – по 1 щіпці;

  • обсмажений фундук – 50 р.


  • Приготування

  • Розтоплюють на водяній бані шоколад, вмішують масло і пасту.

  • Збивають яйця з пудрою, додають суміш з борошна, розпушувача, сіль і какао.

  • Вмішують шоколадну основу і перекладають масу у форми.

  • Печуть виробу 7 хвилин при 200 градусах, при подачі посипають горіхами.
    Додав: admin | 16-04-2018, 18:05
    Переглядів: 3