Шоколадний фондан – рецепт, який дозволяє отримати максимум задоволення від тане в роті десерту. Ласощі являє собою кекс з хрусткою скоринкою зовні і рідким центром всередині. Подають його в теплому вигляді з кулькою ванільного морозива, доповнивши при бажанні ягодами або листочком м'яти.
Як приготувати шоколадний фондан?
Шоколадний фондан – рецепт, не вимагає великої кількості хитромудрих інгредієнтів, і виконується за доступною технології.
По суті техніка приготування десерту зводиться до замісу шоколадного бісквітного тіста з додаванням розтопленого шоколаду, інших складових з подальшим випіканням виробів у формочках. Шоколадний фондан виправдає свою назву і вийде рідким всередині, якщо правильно дотримати пропорції компонентів, температурний режим і час перебування виробів у духовці. Для випікання ласощі знадобляться силіконові форми, або металеві кільця, які попередньо змащують маслом. При подачі готовий десерт декорують цукровою пудрою, какао, горіховою крихтою або свіжими ягодами. Можна приготувати і шоколадний фондан з какао без шоколаду, але з останнім ласощі буде на порядок смачніше. Шоколадний фондан з рідким центром
Рецепт шоколадного фондана з рідкою начинкою важливо виконувати без відхилення від запропонованих пропорцій і не перевищувати час випікання виробів в духовці. Важливим є і якість використовуваних продуктів: шоколад і масло повинні бути натуральними, а яйця свіжими. Подають десерт відразу ж з духовки гарячим, переклавши на тарілку і доповнивши морозивом.
Інгредієнти: яйця – 3 шт.; борошно – 60 г; шоколад темний – 200 г; цукор – 50 г; масло вершкове – 100 г; сіль – 1/4 ч. ложки. Приготування Розтоплюють масло з шоколадом на водяній бані. Збивають яйця з цукром і сіллю 10 хвилин, вмішують шоколадну масу і борошно. Розкладають масу по формах, відправляють в прогріту до 200 градусів духовку. Через 7 хвилин фондан з рідким шоколадом усередині буде готовий. Шоколадний фондан з морозивом
Приготувати власноруч можна не тільки улюблений шоколадний десерт, але і морозиво для спільної подачі. При наявності якісних вершків для збивання процес не займе багато часу і порадує відмінним результатом. Основа для фонданов готується без масла, завдяки чому ласощі буде менш калорійним.
Інгредієнти: яйця – 3 шт.; борошно – 80 г; шоколад темний – 100 г; цукор – 140 г; вершки – 200 мл; розпушувач – 05 ч. ложки; сіль – 1/4 ч. ложки. Приготування Для морозива збивають вершки, додавши 50 г цукру, заморожують, періодично збиваючи. Збивають яйця з цукром. Розтоплюють на водяній бані шоколад, вмішують в яєчну основу разом з розпушувачем, борошном. Розкладають масу по формах і випікати при 180 градусах 10 хвилин. Подають гарячий шоколадний десерт фондан з кулькою морозива. Шоколадний фондан в мікрохвильовці – рецепт
Шоколадний фондан – рецепт, який легко виконати в мікрохвильовці. В якості форми підійде керамічна кружка обсягом понад 400 мл або інший відповідну посудину. Шоколад для наповнення можна використовувати не тільки темний, але і молочний, білий, а замість рослинного масла взяти розтоплене вершкове.
Інгредієнти: молоко – 60 мл; борошно – 40 г; шоколад темний – 40 г; цукор і рослинне масло – 2 ст. ложки; какао – 2 ст. ложки; розпушувач – 1/4 ч. ложки. Приготування Змішують борошно, какао, цукор, розпушувач і сіль. Додають молоко і масло, розтерти до однорідності. Переливають масу підходящу ємність, притоплюють по центру скибочки шоколаду. Готують шоколадний фондан в мікрохвильовці приблизно 15 хвилини. Фондан з карамельної начинкою
Шоколадний фондан – рецепт, якісно урізноманітнити який вдасться, додавши в якості наповнення карамельні цукерки . Добавку можна замінити зефіром, іншими солодкими компонентами. Перед заповненням форм їх можна не тільки змастити олією, але і присипати горіхами або крихтою з пісочного печива.
Інгредієнти: яйця – 4 шт.; борошно – 90 г; шоколад темний – 120 г; цукор – 70 г; масло вершкове – 120 г; карамельні цукерки, сіль. Приготування Розтоплюють на водяній бані шоколад з маслом. Збивають до піни яйця з цукром, змішують з шоколадом і просіяним борошном. Перекладають масу у форми, притоплюють в тісто по 1-2 цукерки. Відправляють ємності на 10 хвилин в прогріту до 180 градусів духовку. Шоколадний фондан з малиною
Шоколадний фондан з малиною – рецепт, не менш простий, ніж класичний. Після заповнення форм тестом у нього просто закладають заморожені ягоди. Завдяки добавці рідкий центр ласощі набуває приємний малиновий аромат, легку кислинку. Замість малини з тим же успіхом можна використовувати полуницю, чорницю, смородину.
Інгредієнти: яйця – 5 шт.; борошно – 40 г; шоколад темний – 100 г; цукор – 70 г; масло вершкове – 70 г; малина. Приготування Розтоплюють масло з шоколадом, помістивши на водяну баню. Додають борошно, розтерті з цукром жовтки і збиті до піків білки. Розмішують тісто, розкладають за формами, доповнюючи ягодами малини. Випікають тістечко фондан 10 хвилин при 200 градусах, подають гарячим. Рецепт фондана з шоколадною пастою
Приготування фондана за таким рецептом дозволить оцінити переваги додавання в тісто шоколадно-горіхової пасти . Десерт набуває особливо вишукані смакові ноти і тонкий оригінальний аромат. Отримане ласощі буде особливо смачним з кулькою шоколадного морозива або крем-брюле.
Інгредієнти: яйця – 2 шт.; борошно – 60 г; шоколад темний – 100 г; цукор – 50 г; масло вершкове – 30 г; какао – 2 ч. ложки; паста шоколадна – 1 ст. ложка; розпушувач – 1/3 ч. ложки; сіль – 1 щіпка. Приготування Розтоплюють з додаванням олії шоколад, помістивши ємність на водяну баню. Вмішують шоколадну пасту. Збивають з цукром яйця. Додають розпушувач, сіль, какао і борошно, з'єднують з шоколадною основою. Розподіляють масу по формах і випікають вироби 7 хвилин при 200 градусах. Фондан з базиліком
Шоколадний десерт фондан – рецепт на кожен день або для особливого випадку, особливо, якщо приготувати ласощі з базиликовой начинкою зі свіжих ароматних зелених листя. Взявши за основу викладену нижче ідею, можна зробити таким же манером освіжаюча м'ята наповнення або пікантне з ароматом естрагону.
Інгредієнти: яйця – 3 шт.; борошно – 70 г; шоколад темний – 75 г; цукор – 75 г; масло вершкове – 90 г; листя базиліка – 10 г; білий шоколад – 100 г; вершки – 50 р. Приготування Вершки нагрівають на тихому вогні з базиліком до кипіння, пюрируют блендером, за бажання додавши трохи зеленого барвника. Гарячу суміш змішують з білим шоколадом до його розчинення і ще раз пробивають блендером. Переливають масу у форму шаром до 15 см і відправляють на пару годин на холод. Розтоплюють масло і темний шоколад. Додають збиті з цукром яйця і борошно, розмішують до однорідності. Тісто розкладають за формами, додавши по чайній ложці базилікового ганаша і притопивши його трохи. Випікають десерт 10 хвилин при 200 градусах. Фондан з білого шоколаду
Феєрія смаку наступного десерту потішить рецептори ласунів. Готується шоколадний фондан з білим шоколадом і згущеним молоком, завдяки чому виходить солодким, тане в роті і неймовірно вершковим. Як доповнення підійдуть обсмажені горіхи: мигдаль або фундук, які слід додати у центр виробів перед випіканням.
Інгредієнти: яйце – 1 шт.; борошно – 80 г; шоколад білий – 200 г; згущене молоко – 250 г; масло вершкове – 100 г. Приготування Розтоплюють на водяній бані шоколад, вмішують масло. Збивають яйце, додаючи порціями згущене молоко і шоколадну масу з маслом. Вмішують просіяне борошно, розкладають тісто по формах, які відправляють в прогріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин. Фондан в мультиварці
Шоколадний фондан, простий рецепт якого передбачає приготування в мультиварці, має рідку середину завдяки скибочкам шоколаду, доданим в тісто перед випіканням. Можна використовувати темну плитку, молочну або білу, отримуючи щоразу інший підсумок. Допускається поєднувати наповнення з ягодами або горіхами.
Інгредієнти: яйця – 2 шт.; борошно – 3 ст. ложки; шоколад темний – 200 г; цукор – 50 г; масло вершкове – 50 г. Приготування Розтоплюють з вершковим маслом 100 г шоколаду. Додають збиті з цукром яйця, борошно, вимішують до однорідності. Розкладають масу по формах, в кожну додають по кілька шматочків шоколаду, притапливая їх усередину. Поміщають форми в чашу і печуть шоколадний кекс фондан 30 хвилин у програмі «Випічка». Шоколадний фондан від Юлії Висоцької
Класичний шоколадний фондан виходить максимально шоколадним, якщо приготувати його за порадою Юлії Висоцької з додаванням порції какао і шоколадної пасти . При подачі ласощі можна посипати подрібненим фундуком і при бажанні доповнити трохи підталим кулькою ванільного морозива.
Інгредієнти: яйця – 2 шт.; борошно – 2 ст. ложки; шоколад темний – 100 г; цукрова пудра – 2 ст. ложки; масло вершкове – 3 ст. ложки; шоколадна паста та какао – по 1 ст. ложці; розпушувач і сіль – по 1 щіпці; обсмажений фундук – 50 р. Приготування Розтоплюють на водяній бані шоколад, вмішують масло і пасту. Збивають яйця з пудрою, додають суміш з борошна, розпушувача, сіль і какао. Вмішують шоколадну основу і перекладають масу у форми. Печуть виробу 7 хвилин при 200 градусах, при подачі посипають горіхами.